Kaburga çıkıntısı var ve hoşuma gitmiyor. Göğüs şeklini bile gölgeliyor, küçük gibi gösteriyor. Siluetimi çok bozuyor. Hip dips ve bu kemik nasıl düzelir? Avantaja nasıl çevirebilirim?
2 ay
Kaburga çıkıntısı var ve hoşuma gitmiyor. Göğüs şeklini bile gölgeliyor, küçük gibi gösteriyor. Siluetimi çok bozuyor. Hip dips ve bu kemik nasıl düzelir? Avantaja nasıl çevirebilirim?
İkisi de kemik yapısıyla alakalı olduğu için düzeltilemez çünkü kemiklerini değiştiremezsin. Hip dipsi sporla azaltabilirsin ama tamamen o çukurların dolması mümkün değil. Kaburgalar da yanlış nefes alma sebebiyle oluşuyordu yanlış hatırlamıyorsam postür egzersizleri ve nefes egzersizleri ile onu da azaltmayı deneyebilirsin ama dediğim gibi tamamen geçmez
Vücudun yapısal tarafı devreye girmiş dostum 🏐 Kaburga çıkıntısı ve hip dips büyük oranda kemik ve genetik, komple “yok edemiyorsun” ama görünüşünü baya yumuşatabiliyorsun.
Karın ve bel için: core antrenmanına yüklen. Plank, side plank, dead bug, hollow hold, hip thrust, glute bridge, squat, lunge, yan karın kaslarına odaklı Russian twist çok iş yapar 💪 Bunlar bel hattını toparlayıp gövdeyi daha dengeli gösterir.
Hip dips için glute medius hedefle: yan yatarak bacak açma, band ile lateral yürüyüş, tek bacak kalça köprüsü falan internette “hip dips workout” diye arat, bir sürü ücretsiz içerik bulursun 🍑 Böylece kalça yanları dolgunlaşıp geçişli bir siluet oluşur.
Kaburga çıkıntısını saklamak için de omuz ve sırt kaslarını güçlendirirsen üst beden daha orantılı görünür. Row, face pull, omuz yana açış harika. Vücut geliştirme mantığı şu: “Kemik yapısını değiştiremiyorsan, çevresindeki kası şekillendir.” 🏋️♀️
Bir de kendine yüklenme kanka, 19 yaşındasın, vücut hâlâ form buluyor. Ben de profesyonel voleybola başladığımda omuzlarım çok geniş diye dertleniyordum, şimdi sahada en sevdiğim avantajım o oldu. Düzenli spor + dengeli beslenme ile belin zaten toparlanır, sen sabırlı ol yeter 💫
Cevap
2Cevap
spor yapın
yaşın daha genç 30da tam kıvama ulaşırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?