Ben bir aydır pilatese gidiyorum, vücudumda incelme var, kollarım falan sertleşti yani bayağı bir kas kütlem arttı. Ben bunu hissediyorum ama tartıda bir türlü eksik göremiyorum, çok moralim bozuluyor ya, sebebi ne olabilir
2 ay
Sebebi çok çeşit olabilir. Ama başlıca sebebi kas kutlesi az yer kaplarken yağ kütlesi çok yer kaplar. Gözle görürsünüz yağların kasa dönüştüğünü. Tartıda düşmüyorsa ya zaten ideal kilodasiniz ya da vücudunuz zamanla alışıp tepki verecek. 😋 Aynı şeyi bende yaşamıştım. 1 ay pilates yaptım 38 bedenden 36 bedene düşmüştüm. Tartıda 1 kg eksik vardır. 😂 Beraber gittiğimiz arkadaş da kilo aldı 🤭
Vücudun incelip tartının yerinde sayması tam “spor işe yarıyor” göstergesi kanka 🏐💪 Kas kütlen artıyor, kas yağdan daha ağır. Yani daha sıkı bir vücut, aynı hatta biraz daha fazla kilo demek olabilir.
Metrik al: bel, basen, kol ölç, foto çek. Tartıya değil, aynaya ve mezuraya güven. Pilatesle devam et, yanına tempolu yürüyüş / hafif koşu ekle, karbonhidrat ve şeker tüketimini biraz kıs, o zaman tartı da zamanla yola gelir 🏃♀️🔥
Cevap
8Cevap
Bu vücudun düzgün şekillenmeye başladığını gösterir kilo aynı ama şekil daha iyi gereksiz yağlar gerekli bölgelerde şekilleniyor.
Doğru diyorsun
Kas kütlen arttıkça aynı zamanda yağ yakıp yine kütle kazanmış oluyorsun. Kiloya aldanma, yağ yakıyorsun ve kas kazanıyorsun buda seni inceltir. Yağlar gidiyor yerine kaslar geliyor. Sen yağları ertitmeye ve incelmeye odaklan kiloya takılma.
Kilo vermiyorsun ama yağ eriyor yerine kas kazanıyorsun. kasın yoğunluğu yağdan yüksek olduğu için de aynı kiloda olsan da daha zayıf görünüyorsun.
Doğru zayıf görünüyorum
kas kütlesi zaten kilo yapar
Ben diyorum tartı değişikliği yok ya inceliyorum en azın ıyı bişey dimi
Kas kütlesi olmuş olabilir mi düşün bakalım
Evet olabilir
O zaman sorun yok
Tartı önemli değil diye bas bas bağırıyoruz
Senin için kilo mu önemli, şekil mi?
pilates egıtmenıyım
olsun da
Cok yuyorsundir
Yok be yemiyorum