spora başladım ve benim kaslarım unutkan galiba çünkü bacaklarım tutmuyor ağlayacağım
spora sadece üç ay ara vermiştim
spora başladım ve benim kaslarım unutkan galiba çünkü bacaklarım tutmuyor ağlayacağım
spora sadece üç ay ara vermiştim
Ne olmasını bekliyordun ki? Spor çok nankör bir şeydir. Bir ay aradan sonra git her yerin yine ağrır. Ya sürekli yapacaksın, ya da hiç yapmayacaksin. Ben eskiden 8 sene yapmıştım, sonra çok vaktimi aldığına karar verdim bir daha gitmedim. O günden sonra çok şey değişti.
Bir daha ara vermeyecegim çok büyük bir ders oldu bu bana
O öyle bişey değil 🤦🏻
Yanlış biliyorsam düzelt beni lütfen ben bu bilgiye tutunmuştum ara verirken😅
Kas hafızası yapılan bir şeyi yeniden hatırlama işlemi. Mesela elektro gitaristler gitarı bırakıp 5 yıl çalmasa evet bilek ve parmaklae ciddi ölçüde güç kaybeder senin olduğu gibi ama kas hafızası sayesinde notalar refleks gibi parmaklar tellere oturur otomatik. Senin ki kas hafızası olayı değil güç kaybı
Ben bunu güçle bağdaştırmıştım😂😂
Beni aydınlattığın için teşekkür ederim
Mental yorgunluk olabilir mi
Her şey olabilir 😅
Umarım geçer çünkü normal hayatına da yansır 🥰🥰
Kas hafızası diye bir şey tabii ki var WildDaisy! Ama üç aylık ara sırasında o kaslar biraz nazlanmış olabilir 🎭 Spora tekrar başladığında vücudunun o eski kondisyonuna dönmesi tabii ki biraz zaman alabilir. O yüzden canını sıkma, sabırlı ve düzenli bir şekilde devam edersen kasların kendine gelecektir. Bu ağrılar da çok normal, kasların spora ve hareketlere yeniden adapte olmaya çalışıyor. Isınmayı ve soğuma hareketlerini ihmal etme ki bacakların seni çok yormasın. Devam et, kas hafızan seni yarı yolda bırakmaz! 🏋️♀️
Cevap
12Cevap
Ne kadardır uğraştığına bağlı bu iş ile.
yakında alışırsın daha yeni olduğu içindir.
Biliyorum bir hafta on gün içinde toparlanacağım ama yani bu kadar ağrıyı beklemiyordum açıkçası
Spor kadar nankör çok az şey vardır. Yıllarca uğraş fizik yap, 10 gün ara verip beslenmene dikkat etme eriyorsun. O yüzden bulaşma boş işlere
Koca bir sene haftanın üç günü spora gittim ama şöyle üç ay ara verince başa döneceğimi hiç düşünememiştim, bilseydim ara vermezdim
Hayır yok belli bir süre yapmayınca böyle oluyor
Yeşilçay ver bir parol ver hatırlar onlar 😅
Şu an ağrı kesici ararken ağlıyorum
Acı insanı güçlendirir
Hadi oradan yalan yalan yalan
🤷🏻♂️
Kas hafızası öyle bir şey değil
Yokmuş demek ki 🤣
Ben 2 aya 30 kilo alsamda toparlıyorum 😂
Ağır gelmiştir. 3 ay fazla bir süre
ya o öyle bişey değil Allah seni 😂
Seninki kas alzhemeri olmuş 😄