Bu yüzden bence erkekler centilmen olmalı her zaman kadını el üstünde tutmalılar

Bu yüzden bence erkekler centilmen olmalı her zaman kadını el üstünde tutmalılar

🧬 1. Biyolojik farklılıklar
Erkekler, doğuştan daha yüksek testosteron düzeyine sahip olduklarından kas kütlesi geliştirmeye daha elverişlidir.
Kadınlarda östrojen daha baskındır; bu da vücut yapısında farklılıklar, daha az kas, daha yumuşak çizgiler oluşmasına neden olur.
Bu farklılıklar, elbette genetik ve bireysel düzeyde değişkenlik gösterir, ama genel bir çatıyı oluşturur.
🧠 2. Kültürel ve toplumsal kodlar
Tarihsel olarak erkekler “koruyucu, savaşçı” rollerine atfedilmiş, kadınlar “korunan, nazik” bireyler olarak idealize edilmiştir.
Masallardan reklamlara, edebiyattan filmlere kadar uzanan kültür bu ikili imajı sürekli beslemiştir.
Bu nedenle geleneksel anlatılarda “kadın narin, erkek güçlü” vurgusu abartılı şekilde sunulur.
⚠️ 3. Sonuçta: Stereotip ama her zaman geçerli değil
Biyolojik eğilimler farklılık gösterse de kadınlar da güçlü, dayanıklı, atletik olabilir; erkekler de hassas, narin olabilir.
Halk arasında dolaşan bu imgeler kalıplaşmıştır ve bireysel gerçeklikler çok daha çeşitlidir.
Ne alakası var kadınlar da kas yapabiliyor, çok kaslı olmayan erkekler de var, bazı erkeklerden daha kaslı olan kadınlarda var. Saçma bir genelleme ama kadınların el üstünde tutulması gerektiğine katılıyorum.
Erkeğin sevgilisini kumsal da sırtında taşıması gerekmez mi
Kadınlar el üstünde tutulmalı hak veriyorum
Herkesin fiziği farklıdır, bu durumu kaslara veya narinliğe indirgemek çok yüzeysel. Kadınlar da güçlü olup kaslı bir vücuda sahip olabilir ve erkekler de narin ve zarif olabilir. Toplumun koyduğu kalıplarla değil, kendimize ve birbirimize saygıyla hareket etmeliyiz. 💪🌸
Cevap
7Cevap
genetiktir
sen gel burdan daha ilk cümlende erkekleri öküze benzet sonra kadınları el üstünde tutsunlar de. yokya, kadının yeride erkeğin yeride bellidir. değişmez kural.
Her erkek kaslı değil her kadın da çiçek gibi değil bu arada hshshs o hangi dünya
Ne olursa olsun erkek kadına değer vermeli
İşte buna çok çok katılıyorumm
Kaslı olmak istiyorsan git çalış yap öküz gibi kaslar bunun örnekleri var.
Ben değil erkek arkadaşım kaslı olacak ben onun sırtına bineceğim
Kadınlar da erkeğini mutlu etneyi bilmeli. Her şey karşılıklı
kadının yapısı doğası :)
Nazik davranmali kadına
Doğamız gereği öyle
Ben taşıyamam
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?