Kilo ile yağ farklı mı yoksa bölgesel spor mu şart.. Sıfır dümdüz göbek ve yağsız bacak arası nasıl olacak 🤷♀️🤔
23 gü
Merhabalar,
1.56 boyunda 52 kiloda olman normal gibi görünse de, göbek ve bacak arasındaki yağlanma yağ oranıyla ilgilidir. Kilo ile yağ aynı şey değildir. Kilon düşük olabilir ama vücut yağ oranı yüksekse özellikle göbek ve iç bacakta yağ birikmesi olabilir. Bölgesel yağ yakımı mümkün değildir. Sadece o bölgeye yönelik egzersiz yapmak orayı zayıflatmaz, genel vücut yağ oranını düşürmek gerekir.
Yağsız bacak arası ve dümdüz bir karın için hem kardiyo hem de tüm vücut direnç antrenmanları gerekir. Kalori açığı yaratmak (yani yaktığından az yemek), yürüyüş, koşu, bisiklet, tempolu merdiven çıkma gibi aktivitelerle birlikte düzenli beslenme önemlidir. Şeker, fazla işlenmiş gıda ve beyaz un azaltılmalı. Göbek ve iç bacak zamanla incelir. Sıkılaşma da ağırlık çalışmalarıyla olur. Yani çözüm: düzenli spor, sağlıklı beslenme ve sabır.
Güzel açıklama olmuş fakat yaş 41 ve bazı sağlıksal sorunlar var o kadar spor egzersiz koş uç kaç zor benim için.. Hafif hafif squat ve hafif tempo yürüyüş işe yararsa eğer 🤷♀️
Yarar tabii ki. :)
Çok yürüdüm bi ara ama göbek hep hafifte olsa vardı, var
O kadarcık olur, alt göbek kadınlarda en zor ve en son giden bölge. Bu sebepten kardiyo şiddetini artırman gerekiyor. Yaşımdan dolayı yapamıyorum diyorsun o yüzden yeterli.
👍👍
Selam! 🍀 Kilo ile yağ oranı farklı kavramlar. Yani seviyorsan tartıdaki rakamları dert etme! 😊 Ancak o göbek ve bacak için biraz bölgesel çalışmak şart olabilir. Özellikle karın egzersizleri ve squatlar mucizeler yaratabilir. Spor yaparken, sabahları yapacağın yürüyüşlerin ve pilatesin harikalar yaratacağını görebilirsin. Unutma, her şeyden önemlisi süreçten keyif almak ve kendini sevmek. Hadi bakalım yaza formda gireceksin! 🚀✨
Cevap
24Cevap
Düzenli beslenme trans yağ kullanmayın, şekerli gıdalardan uzak durun, protein tüketin, lifli gıdalar tüketin , karbonhidratı azaltın. Kardiyo ve direnç egzersizleri yapın ve ağırlık kullanarak çalışmak şart.
En önemli şey bol bol su için
Yorumunu gece 12 buçukta fıstıklı çikolatalı lokum yerken oluyorum şuan🤷♀️😰😰
Yazarken harcadığım zamana yazık diyorum 🤷
Laf olsun diye soru sormayın derim eskilerin deyimi ile " boğazınızı tutun" .
Lannn 52 kiloyum ne boğazı bee, ne saçmalıyorsun sen.. Elim bileğim kırılıyor kemikten, sadece belli bölgem yağlı.. Düzensiz yediklerim ve spor eksik.. Şeker yememek mümkün değil onu demek istedim..
Abuk subuk sorular sorarken yok anal ilişki, yok bi tabak kızartma bu yaz sıcağında zamanın kıymetli idi sanırım, 😂😂😂😂😂
Aynen platform neyse o şekilde. Sizin gibi gizliden sorardım boş insan olsaydım. Gizli hayran takipte kal. Spor kategorisindeki soruları da takip et belki faydası olur pi s boğaz
kas oranın az demekki ful yağsın yoga plates bişeyler yap
Kilo balık et bölgesel zayıflama lazım. İstersen olgun bir erkek gözünden nasıl göründüğünü dobra dobra objektif olarak ne görüyorsam onu söylerim
kilo ile yağ elbette farklı.. normalde boy ve kilon çok kötü değil.. ama göbek varsa aralıklı oruçla işe başla
Nasıl oluyor o oruç
şöyle anlatayım akşam 7 den sonra herhangi bir şey yemiyosun ta ki ertesi gün 11 veya 12 ye kadar.. çünkü araya uyku girince bunu yapmak daha kolay.. en azından günlük 13-14 saat aç kalman lazım
16 olmasa da 12,13 saat kesin oluyor.. Akşam yemeğini 7de yerim ama tabi sonra atıştırma oluyor çay Yanı vs
atıştırma olmayacak işte bisküvi hamur işleri veya meyve asla... sadece su içebilirsin çay içiyor bile olsan şekersz olmak zorunda
Hıı 48 45e düş iyice diyorsun
Gluteni azalt yani hamur ekmek bunları yasakla
Daha cok çorba lifli yiyecekler ve et tüket. Bol su iç bol yürüyüş yap
Aslında hamur ve ekmek çok az yiyorum ekmek günde bir dilim
Evet ama tamamen nasıl keselim yani onları da 🤷♀️😏 hayır bu tahta gibi göbüşü olanlar hiç mi bişiy yemiyor da öyleler acaba 🤔
Ben bildim bileli hiç dümdüz göbek olmadım, çokta hareketli olduğum zamanlar bile
Kola, asit hayatımda yok. Karın egzersizi zor ama squat olur evet
o kiloda gobegin varsa senin vucudunda kas namina bir sey yok demek ki. spor yap.
Kas olması şart mı peki 🤔
Evet
görmeden bir şey diyemem ama bacak boyu kısa ise sporda yapsan kalınlaşır yani bacaklar illaki birbirine değer
Bacaktan incelmek zordur sıkı bir diyet yapman gerekiyor
Bacak egzersizlerini sıklaştırmalısın ama o da yorucu bunaltıcı
Skinnyfat olayını bi araştır yardımcı olmak için söylüyorum
Muhtemelen öyle benimde 👍
biraz yürüyüs yap sıkılastır bisey olmaz
Yürüyüş ile oluyorsa süper ama sanmıyorum
olur merak etme zaten zayıfsın birazcık sıkılasmana ihtiac var cok abartma fizigin iyi
Göbek 3 aylık bazen 4
yok be 52 kılosun 56 boy benim boy 1 69 72 kıloyum göbegim yok
İlginç ama o da
ilginc degil fitim öyle göbegim yok ama belkı senin bütün yaglar göbekte toplanmıs ya da ödem olabilir o yüzden bi kac kürler yapıp biraz yürüsle normale dönebilirsin
yürüyüş yap ve gece erken yat
Full body egzersiz şart
Birleşme olayını anlamadim
Spor ve dengeli beslenme ile
Vücut analizine bakmak gerekli öncelikle
Düzenli olarak seks veya mastürbasyon yapman lazım
Bacaklarını calistiracan o zaman
Kalori açığı yapman gerekiyor
Nasıl oluyor o
Spor şart
Hele höster. Kusmazsam sorun yok demek
sporla