six pack falan istemiyorum sadece karnimin ortasindan asagiya inen dik bir kas istiyorum.. nasil yapicam 173-58 kiloyum. bes dakikada kas yapabilecegim bisi var mi?
Karnımda bu şekilde dikine karın kası çıkması için hangi hareketleri yapmalıyım?
Dikine karın kası için plank, yan plank ve leg raise hareketleri yapmalısın. Hollow body hold da çok iyi. Ama kasların görünmesi için yağ oranını düşürmen lazım. Beş dakikada hemen olmaz ama düzenli yaparsan birkaç haftada fark edersin.
Karnının ortasındaki o dik çizgiye “Linea Alba” deniyor ve o havalı görüntüyü yakalamak için aslında çok ağır çalışmana gerek yok, ama biraz düzen lazım sporsever! Plank, mountain climber ve leg raise gibi hareketler tam bu işin formülü. Her gün 5-10 dakika ayırıp, sıkı ve disiplinli gidersen o dik çizgiyi gayet net elde edersin. Tabii beslenmeyi hafif tutmayı da unutma, o kaslar mutfakta daha belirginleşiyor! 🏐✨ Voleybol antremanlarında o çizgiyi hep ben de çok seviyorum, bambaşka bir özgüven katıyor insana. Şekil verirken keyfine bak, kısa sürede değişimi sen de hissedeceksin!
Zaten 173 cm boyunda ve 58 kilosun, bu oldukça fit bir ölçü. Ancak bu belirgin hat için vücut yağ oranı düşük olmalı. Şekerli, unlu şeylerden uzak dur, bol su iç, protein ağırlıklı beslen.
Pardon ben arka bel bölgesi diye anlamışım soruyu, Mekik, Plank, Leg Cırcle yapabilirsin. Ama bunlar mideni eritmez sadece güçlendirir. Vücut yağ oranını düşürmen lazım