Ağustosa kadar zayıflayabilir miyim?

Vicudumdaki yağ oranı ortalama %30 biliyorum fazla ve bunun sebebi gece yeme krizleri ve psikolojik sorunlar. şu an bir hayatımı düzenleme sürecindeyim ve zayıflamak istiyorum , ve buna ihtiyacım var. Yaz da geliyor zaten. Ama nasıl yapacağım bilemiyorum. Günlük almam gereken kalori miktarını gösteren bir uygulama kullanmaya başladım işime yarıyor ama sadece diyet ya da kalori ile olmuyor. Spor yapmam lazım ama spor konusunda aşırı bilgisizim, spor salonları hakkında pek bilgim yok. Ve sosyal anksiyetem var bu yüzden adım atmaktan korkuyorum tek başıma. Birkaç sene önce doktorum pilates yapmamı önermişti kaslarım güçsüz diye ağrılar oluyordu ama ben hep erteledim. şu an bir adım atmam gerekiyor fikirlere açığım, pilates zayıflama konusunda yardımcı olur mu? ya da sizce fitness mı tercih etmeliyim yoksa pilates mi? ya da bu sosyal anlamda arka planda olduğum için evde spor yapmaya karar verdim ama buna devam edebileceğimi sanmıyorum ya yanlış yapıyorum ya eksik, dün yaptığım egzersizlerden boynumu zorladığım sebebi ile dokunduğum anda bile ağrı oluyor normal olduğunu düşünmüyorum , tüm vicudum aynı durumda ama boyunda böyle birsey olması bana orayı da zorlamısım ve zorlamamam gerekiyor gibi geliyor. Lütfen fikir verin bana.
Ağustosa kadar zayıflayabilir miyim?