Futbol izlemek saçma. Evet, bunu söyledim. Oynamak ayrı; ben de oynarım, keyif de alırım. Fiziksel aktivite, refleks, taktik bunlar insana haz verir. Ama izlemek? Bir köşeye oturup, başka insanların oynadığı bir oyunu izlemek? Sırf bir formaya, bir logoya bağlısınız diye “biz kazandık” demek? Bu, aptallığın kamufle edilmiş hali.
Hayır, sen kazanmadın. O takımda oynamıyorsun. O sahaya adım bile atmadın. Antrenman yapmadın. Ter dökmedin. Gol atmadın. Ama hâlâ “biz kazandık” diyorsun. Neye dayanarak? Televizyon başında cips yerken, 90 dakikanı başka adamların para kazanmasını izleyerek geçirdiğin için mi?
Şunu kafanıza kazıyın: Onlar sizi umursamıyor. Futbolcular, takımlar, yöneticiler hepsi paranın peşinde. Arada “taraftar bizim her şeyimiz” diyorlar ya hani? Aynı YouTuber’ların “siz olmasaydınız burada olmazdım, biz bir aileyiz” yalanı gibi. Hepsi size satacak bir şeyler bulmanın peşinde. Duygu satıyorlar. Aidiyet satıyorlar. Siz de alıyorsunuz. Hem de gönüllü şekilde.
Asıl trajikomik olan ne biliyor musunuz? Onlar zengin oldukça siz kendinizi başarılı hissediyorsunuz. Çünkü onların başarısını kendi üstünüzde hak görülmüş gibi algılıyorsunuz. Bunu yapan bir canlı türü yok doğada. Sadece insan. Daha da kötüsü, bunu savunanların çoğu kendini zeki sanıyor.
Ama hayır. Gerçek şu ki, bu tür şeylerle zaman öldürenlerin büyük kısmı düşünmez. Sorgulamaz. Sadece izler. Sistem ne verirse onu yutar. Zeki insan böyle bir şeye zaman harcamaz. İzlemek, alkışlamak, sahiplenmek bunlar pasif davranışlardır. Tüketici davranışıdır. Üreten değil, izleyen olursan hiçbir zaman gerçekten kazanan olamazsın.
O yüzden bir daha "biz kazandık" demeden önce düşün: Sen kimsin? Gerçekten kazanan mısın, yoksa sadece onların zenginliğini izleyen bir figüran mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer