Evet arkadașlar son yılların en kötü derbisi golsüz berabere bitti ve bence iki takımda galibiyeti hak etmedi. Maçı nasıl buldunuz?

Evet arkadașlar son yılların en kötü derbisi golsüz berabere bitti ve bence iki takımda galibiyeti hak etmedi. Maçı nasıl buldunuz?

Selam, son yılların seyir zevki en düşük derbisiysi. Sanki orta sıralardaki hiçbir iddiası olmayan iki Anadolu takımının maçı gibiydi. Sonuca gelirsek tabiki Galatasaray için değişine bir şey olmadı. Halen 6 puanlık farkla liderler.
O nasıl oluyor?
Ha doğru ilk maçı GS 3-1 almıştı. Bakalım 9 hafta kaldı.
Öncelikle seyir zevki çok düşük bir maçtı. Bir Galatasaray'lı olarak yine de mutluyum. Neden derseniz, yabancı hakem istendi ve çok iddialı bir Fenerbahçe vardı maç öncesinde. Lakin Galatasaray'ı en formsuz zamanından bile ancak 1 puan kopartabildiler. İşleri güçleri Galatasaray yerine kendi takımları sistemleri olsaydı biraz daha başarılı olabilirlerdi. Sen derbi kazanamadım bu yıl bırak artık taraftarı kandırmayı algı yaratmayı. Şampiyonun adı belli yine.
Çoookk sıkıcı tehlikeli pozisyon sayısı bir elin parmak sayısını geçmiyor. Şampiyonluğa oynayan iki takımın karşılaşması bu kadar kötü olmamalıydı. Muslera'nın biri karambol iki önemli kurtarışı var, biz rakip kalede fazla etkili olamadık. Sanchez, iyiydi Lemina özellikle defans da harika işler çıkardı, belki de en iyisi o olabilir. Karşıda da Yusuf'u beğendim orta yapmalarda bir kaç engellemesi oldu genel olarak iyi oynadı.
Sönük bir maçtı Fenerbahçe nin bir kaç pozisyonu dışında böyle dünya derbisi olmaz sadece tr de ilgi çekip dünya kanalları bile ilgisini çekmiyor yani onlarda derbi tüm her yerde bizde ise her yönden geriye gidiyor... Lig vasat çünkü
Galatasaray son zamanların en kötü galatasaray'ıdı ve Fenerbahçe bu kötü Galatasaray'ı yenemedi. Bence Djiku'nun kafası dışında net pozisyon yok maçta ve beraberlik Galatasaray'a yaradı çünkü fark artık 6 buçuk puan oldu! Galatasaray'ın 2 yenilgi veya 3 beraberlik kredisi var. Fenerbahçe arada puan kaybı yaşarsa bu kredi daha da yükselebilir. Mourinho maalesef derbi maçlarda takıma katkı sağlayamıyor. Şimdi bazıları diyecek ki Fenerbahçe taş gibi savunma yaptı ve kalesinde pozisyon ve korner dahi vermedi, evet doğru ama berabere kalarak şampiyonluğu yüzde 70 oranında kaybettin!
Dediklerine katılıyorum kısmen Fenerbahçe evet savunma yaptı ama GS de savunma yaptı unutulmamalıdır bu puan farkı Tr de hakemler adil yönetsseydi bu maç farka bakmazdı daha çekşmeli bir maç olurdu velhasıl GS nin avrupa da dökülüp de tr de bu kadar vasat olduğunu malum camia hariç diğer 17 takım gördünhaftalardır top oynamıyordu aman şunu de söyliyim Fenerbahçeli olarak GS yi bukadar korkak yakalamışken o kaçan gol pozisyonlarını gole çevirecekti ve GS de lemina hem okanı hem takımınıı kurtardı
Yanlız sezon bașından beri yabancı hakemler maçları yönetse Galatasaray'ın en az 10 Fenerbahçe'nin de -12 puanı olurdu dolayısıyla yarışın içinde Beşiktaş'ta yetersiz kadrosuna rağmen olabilirdi. Galatasaray'a gelince Okan buruk avrupa'dan elendiği için ve sezon başından neredeyse her takımdan gol yediği için maçta beraberliğe oynadı. Ne de olsa ligin bitimine 12 maç var ve maçın berabere bitmesi 6 puan artı ikili averaj yani 6 buçuk puan gibi bir fark var arada ve Galatasaray'ın sadece lig maçları var kupayı saymıyorum çünkü grup maçları yedek kadroyla çıkabilir. Fenerbahçe ise bence bu kötü Galatasaray'a pozisyon da vermedi ama kendi de Djiku'nun kafası dışında gol pozsiyonuna giremedi yani mourinho bu kadar kadro zenginliğine rağmen maçı alacak değişiklikleri yapamadı. Mesela dzeko çıkarken talisca girdi bence maça girmesi gerekenler dzeko yerine cenk tosun ve tadic yerine talisca ve oyuna giren amrabat veya mert müldür değişiklileri anlamsızdı. Irfancan kahveci'de oyuna girebilirdi ikinci yarıda. Yani mourinho'da galibiyetten çok önce kaybetmemek üzerine plan kurmuş ama bence bu beraberlikle şampiyonluğu zora soktu. Galatasaray'ın zor deplasmanları var evet ama sadece lige konsantre olacakları için zor denilen deplasmanları kazanırsa da benim için sürpriz olmaz ve Galatasaray'ın kadrosu da genişledi. Eren frankowski ve özellikle lemina okan buruk'un elini güçlendirdi.
Doğru görüşlerine katılıyorum ama bu lig bu tr hakemleri ile bitmez diye düşünüyorum GS Avrupa da sıfır çekip döndü hadi kupada da elenip sadece tr ligini düşüncek bence ama Fenerbahçe 3 kulvarda olsa bile Avrupa ve ligi önem vereceğini düşünüyorum artık nereye kadar giderse maç maç görecegiz bakalım
Bana kalırsa zaten 2 senedir hem orta hemde var hakemi yabancı olurdu. Gelecek sezondan itibaren veya ligin kalan kısmı da dahil yabancı hakemle devam edilsin ve kimin ne olduğu belli olsun. Dikkat edersen maçın ilk devresi 1 ikinci yarısı ise 5 dakika uzadı eğer türk hakemi olsa ilk yarı en az 3-4 ikinci yarı ise 8-9 dakika uzardı. Fenerbahçe'nin mutlaka avrupa ligine konsantre olması lazım, zaten lig artık galatasaray'ın kayıplarına bağlı. Fenerbahçe Rangers'tan daha iyi takım o turdan sonra roma bilbao galibi ile oynayacak Fenerbahçe iyi bir stratejiyle iki maç üzerine rakibini eleyebilir. Sadece Roma'nın gelmesi bence daha iyi olur çünkü bilbao baya iyi takım ve elemesi zor.
Bende öyle düşünüyorum 2 senedir orta ve var hakemi yabancı olsa lig de her takımın dengeleri değişirdi bence gelecek sezonda belli olur zaten istemeyen malum takım belli . Neyse fenerbahçeye gelirsek mutlak Avrupa da çeyrek final ya da yarı final en azından oynaması lazım buradaki en güçlü rakip bilboa zaten kupa favorisi ama önündeki maçı geçip Rangers dan sonra Roma gelirse onuda eler diye düşünüyorum.
Valla derbilerden her zaman bol bol heyecan, pozisyon ve tabii ki goller bekliyoruz ama bu maç o beklentiyi maalesef karşılamadı diyebilirim! Sahada mücadele vardı ama hücum yönünden biraz kısır kaldı. 😂 İki takım da birbirini kilitledi resmen.
Lakin böyle derbilerde tansiyonun yüksek olması her an her şey olabilir hissini yaşatıyor, o da bir heyecan tabii. Umarım önceki derbilerde gördüğümüz kalite ve golleri ilerleyen maçlarda tekrar görürüz! 💛❤️💙🤍 Siz ne beklediniz, ne buldunuz diyelim mi? 😅
Cevap
8Cevap
Okan hoca 88. dakikasında Osimhen'i oyundan çıkarttığında ''Napıyor bu slk'' dedim. Osimhen çıktıktan sonra Fenerbahçe savunması çok rahatladı ve uzun top oynamaya başladı. Okan hoca bence senin beynin yok!
dediğim gibi oldu fener defans yapıp kontra atakla çıkmaya çalışmalı açık oynarsa fark yer.. bizim barış yoklarda cidden bize kanat lazım ve lemina muazzam oynuyorr.. fener defans olarak çok sağlam oynadı
Naptın hocam hakemin düdüğü üflemesinimi bekledin:)
Bol gollü geçer diye düşünmüştüm ama bırak golü adam akıllı pozisyon bile yoktu. Yine boşa geçen 90 dk.
Evet detayda da dediğin gibi galibiyeti hakedecek bir performans göremedik
O kadar gündem oldu ki olacağı buydu. Mesele korkak oynamak değil kim yerse ağır yara alacak özellikle Fener yerse fark açılcak. Yabancı hakemlerini de alsınlar gitsinler artık
üzerlerindeki baskıdan dolayı öyle oynamak zorunda kaldılar okan kaybetse kredisini tüketecek fener kaybetse fark açılacak
işte bu yüzden temkinliydi
aynen öyle şimdi biraz düzelme vakti
Dünya derbisiymiş böyle derbinin ingiltere ispanya italya almanyada maçı canlı veren kanal yok kaliteli rezillik burdan belli avrupada bu yüzden eleniyoz boşuna para veriyoz bu lige
İzleyemedim benim platformum yok. Kaçak nasıl izlendiğini de kimse öğretmedi bana. Fenerimi izlemeyi de pek istemiştim.
Adı ustunde hakedilmedi ve kazanilmadi ama fener açısından kotu oldu tabi
İzlediğim en kötü maç son zamanlarda. Hakem genel olarak iyiydi
he ya dün kimse gol atamadı
Maç şikeli
Berbat
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?