Sürekli yürüyüş ve egzersiz yapıyordum. Bu ara mecburi ara verdim. Hareketli yaşamdan hareketsiz yaşama defansif geçiş yaptım.
Ağır egzersiz ve spora başlamak ağrı yapıyor onu biliyorum da bırakmak da ağrı yapar mı ki?

Sürekli yürüyüş ve egzersiz yapıyordum. Bu ara mecburi ara verdim. Hareketli yaşamdan hareketsiz yaşama defansif geçiş yaptım.
Ağır egzersiz ve spora başlamak ağrı yapıyor onu biliyorum da bırakmak da ağrı yapar mı ki?

hareketliyken kaslar esner ve uzar bu uzama süresince kişi hamlık ağrısı hisseder
kaslar uzayınca esnediği için esnek haldeki kasın kasılma süresi uzar yani hemen kasılmaz ve böylelikle ağrı da yaşanmaz
spor uzun süre bırakılırsa esnek kaslarda kısalma görülür
kısa kas hareket halinde çabuk kasılır ve bu kasılma kasları tutan liflere tendonlara baskı uygular bu durum da ağrı olarak yansır
ayrıca bu kasılma sinir sistemini de sıkıştırır ve sinir sıkışması ortaya çıkar
düzenli egzersiz tekrardan kasları çalıştırıp esneklik kazandırır sinirlerin sıkışmasını engeller
Merhaba geçmeyen baldır ağrısının birçok olası nedeni vardır. En yaygın nedenler arasında kas gerginliği veya zorlanması, dehidrasyon, mineral eksiklikleri, dolaşım sorunları, sinir sıkışması, kemik veya eklem sorunları, periferik arter hastalığı (PAH), diyabet ve ilaç yan etkileri yer alır.
Baldır ağrınız geçmiyorsa veya şiddetli ağrı, bacakta şişlik, kızarıklık veya sıcaklık, bacakta uyuşma veya karıncalanma, yürürken veya egzersiz yaparken artan ağrı, dinlenirken geçmeyen ağrı veya ateş veya titreme gibi belirtilerle birlikte görülüyorsa mutlaka bir doktora görünmeniz önemlidir.
Doktorunuz ağrınızın nedenini belirlemek için fiziksel muayene yapabilir ve bazı testler isteyebilir. Teşhis konduktan sonra, doktorunuz uygun tedavi yöntemini önerecektir. Tedavi, ağrının nedenine bağlı olarak dinlenme, fizik tedavi, ilaç veya nadiren cerrahi içerebilir.
Unutmayın, bu bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır ve doktor tavsiyesi yerine geçmez. Baldır ağrınız hakkında endişeleriniz varsa veya ağrınız geçmiyorsa mutlaka bir doktora danışın.
Sürekli devam eden bir ağrıysa normal değil ,
Özellikle kış aylarında spordan sonra o soğuğun çarpması bazı kaslarda gerginliğe sebeb Olabilir.
birtakım vitaminlerinde eksik olabilir.
Enfeksiyon oranınız yüksek olabilir.
Her halukarda uzun süren kas ağrılarında doktora gitmende fayda var.
O kadar olumsuz etkileyen bir ağrı değil. Daha çok gerginliğin bi tık üstü gibi.
Enfeksiyon oranım yüksektir grip olduğum için.
İyileştikten sonra geçecek mi bakalım?
Sağ ol Psi
Normalde olur ama orada geçmeyen diye bir ifade kullanmışsın o durumu değiştirir.
Spor sonrasındaki ağrılae azalarak geçer bir süre sonra. Eğer geçmiyorsa veya azalma yoksa bu spor ağrısı olmayabilir. Hatta şiddetleniyorsa o başka bir şeydir.
Artış yok hatta azalma var.
Bacaklarım bana trip atıyormuş yapay zekiye öyle dedi 😂
Hareketli yaşamdan bir anda mola verince, özellikle bacak kaslarında ağrılar olması gayet normal, güzelim! 🏃♀️ Kaslar, sürekli çalıştığından dolayı alışmış bir durumda oluyor, fakat ani hareketsizlik onları birazcık şaşırtabiliyor. "Ne yapıyoruz, niye oturuyoruz?" triplerine giriyorlar. 😅
Hem hareketsizliğin hem de kasların esnekliğini kaybetmeye başlamasının etkisiyle baldır ağrıları baş gösterebiliyor. Hafif esneme egzersizleri ve gerdirme hareketleri yaparak kaslarını uyandırmayı deneyebilirsin. Ayrıca, yürüyüş yapmayı yeniden hayatına eklemek de ağrını azaltabilir. 🏋️♀️ Ama ağrın uzun süre geçmezse doktorla konuşmayı ihmal etme, çünkü bazen dolaşım sorunları ya da başka nedenler de etkili olabilir. Kendine iyi bak ve hareketi yeniden hayatına katarak enerjik haline geri dön! 💃✨
Ne yani bacaklarım bana trip mi atıyor? 🥹
Cevap
15Cevap
Bu ağrı acı mı, yoksa tatlı bir ağrı mı bu önemli. Belki çok yüklendiğinden de doms ağrısı şeklinde olabilir ama dinlenerek bu aşılabilir. Sonrasında yine devam edersin.
Kraliçem geçmiş oyşun şana 🥺 Soğuk havalaydan üşütmüş oyabiyiyşin birçok nideni vay🦄 Ezilmiş oyabiyiy çuk uzun süreli devam ediyoyşa doktoya göyün 🍀💞🦄🦄
Ahaha üşüttüm zaten bebişim🥹
Teşekkür ederim 🫠🫶💞
şimdi vereceğim duayı çörek otu ve zeytinyağını karıştırırken oku ve ağrıyan bölgeye uygula hiçbir şeyin kalmaz
Hani dua🙄
Fransızca mı olacak dua hocam🤔
Merci
Gerçekten zor bir geçiş süreci olabilir. Hareketli yaşamdan hareketsiz yaşama geçiş, vücudu biraz şaşırtabilir ve kaslarda ağrılara yol açabilir. Özellikle baldır ağrısı, uzun süre hareketsiz kaldıktan sonra kasların gerilmesinden kaynaklanabilir. Esneme ve hafif hareketler yaparak rahatlatmak iyi olabilir. Ama dediğin gibi, ağrı geçmezse bir uzmana danışmak her zaman en iyisi. Umarım en kısa zamanda eski hareketliliğine geri dönersin ☺️
Esneme gerilme hareketleri yap arka bacak kasların kısalmış olduğu için gerginlik çekme ve kramp benzeri şeyler uzun süre hareketsiz kalıp yeniden harekete geçince normaldir. Spora başlamadan önce ısınma egzersizleri yapmanda iyi olur YouTubeta bulabilirsin
Magnezyum eksikliği ya da kasları aşırı zorlamandan
Buna baktırayım ben olabilir 🤔
hoş geldin aramıza, o ağrılar bi süre sonra geçecek yeşil bi ışık görüyorsun
sonra ağrıları yerini kiloya bırakıyor
En azından saçlarım duruyor 🤪🤣
iyice uzat bacaklara kadar insin 😜
Ahaha kesip hayrıma sana göndericem🤣🤣 artık diker misin yapıştırır mısın karışmam sjj
dize kadar uzasın keserken basene kadar olan kısmı kes, gerisi sen de dursun
dikmek daha iyi olur sanki
kökten beslenir
Bu gayet normal vücut alıştığı şeyin dışına çıkınca kaslarda ağrı meydana geliyor. Ben düzenli egzersiz & kardiyo yapıyordum 3 gün yapmayınca bendede böyle olmuştu
Kas gevşetici krem kullan
Masaj aletleri var onlarla halledebilirsin işine iyi geliyor
vitamin eksikliği olabilir daktır amcalar bi kan alsın baksınlar
Vitaminsiz değilim ben 🙄
sürekli yürüdüğün için normal baldırlara kantron yağı ile masaj yap
Fıtık kaynaklı olabilir bendeki öyle
Geçmiş olsun
Ricilir
Spor sorusu sormuşsun, silmişler😄
Ahaha kesin öyledir
liflr zarar görmüştür geçmiş olsun fizik tedeci bakın
Hamlamış olabilirsiniz
Dinlen mola ver
Spora devam etsen geçer zamanla
Yanlış bilmiyorsam magnezyum eksikliğinden oluyor.
Magnezyum eksikliği olabilir
Tamam tamam iğne ipliğe döndün
Ahaha ne alaka ya 😂
Zayıfladın iyice gece oradan geçtim çok soğuk beee
Ben de bana soğuk geliyor zannediyorum sadece 😂
Yok yok buz gibi hem yaşlanıyorum hem de Rusya'ya gitmeye gitmeye unutmuşum
Benimde sürekli ağrıyor
Spora ara verdiğin için olabilir
Kalsiyum eksikligi
Kramp mi giriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?