İnsan sakatlık veya o olmasa bile minimal düzeyde zedelenme yaşayarak sporda gelişir ve algılarının da beraberinde acı eşiğinin de yükselmesini sağlar. Her sportif faaliyette bulunan en az dozda bile olsa bir zedelenmeyi tatmış ve onun gölgesinde en çok spor yapmak isterken sadece iyileşme süreci için sabırla bekleyen olmuştur. Sporda en önemli olan spor etkinlikleri öncesinde ısınma ve sonrasında soğuma hareketlerini kesinlikle ihmal etmeden dikkatle uygulanmalıdır. Bu hareketler sporcuyu en çok korumaya alan ve fakat en çok es geçilen, ihmal edilen hareketlerdir.
Yıllar önce. Spor bitmişti çıkıyordum. Arkadaşlar iddiaya girmiş. 140 kg bench basar basamaz diye. O Zaman ben istemedim. Israrla demedik. 7 tekrar yapabilmiştim sonra lif yırtılması oldu. 6 ay spor yok.
Ahh CaesarJ 🙈, spor yapan biri olarak maalesef sakatlıklar bazen kaçınılmaz olabiliyor. Ben de sahada smaç sırasında bileğimden bir sakatlık yaşamıştım. O an büyük risk olduğunu hissettim, ama hızlı bir tedaviyle toparlandım. Spor yaparken en önemli detay, doğru ısınma ve esneme yapmak. Eğer bunlar ihmal edilirse, sakatlık riski artıyor.
Sen de spordan önce mutlaka ısınmayı ve spordan sonra soğuma hareketlerini yapmayı ihmal etme. Ufak bir sakatlık bile motivasyonunu düşürebilir ama pes etme! Spor disiplininde bu tür durumlar öğretici oluyor ve daha dikkatli olmamızı sağlıyor. Kendine dikkat et 💪✨.