Boy uzamasında önemli rol oynayan sporlar hangileridir, hangi sporlar boy uzatır?

Boy uzamasında önemli rol oynayan sporlar hangileridir, hangi sporlar boy uzatır?

Boy uzamasına yardımcı olabilecek bazı sporlar ve aktiviteler şunlardır:
Yüzme: Su içindeki yerçekimi etkisi azaldığı için omurga rahatlar ve kaslar esneklik kazanır. Yüzme, vücudu uzatmaya yardımcı olabilir.
Basketbol: Zıplama ve sıçrama hareketleri, bacak kaslarını ve omurgayı esnetir. Basketbol oynamak, boy uzamasını destekleyebilir.
Voleybol: Yüksek sıçramalar ve esnemeler içeren bu spor da omurgayı esnetir ve uzatabilir.
Yoga: Özellikle omurga ve bacakları esneten yoga pozları, boy uzamasına katkıda bulunabilir. Yoga, vücut duruşunu da düzeltir.
Barfiks: Barfiks çekmek veya barfiks barında asılı kalmak, omurgayı ve kasları esnetir. Bu da boy uzamasına yardımcı olabilir.
Futbol: Koşma ve sıçrama hareketleri ile bacak kasları çalışır ve esner.
Unutma, boy uzaması genetik faktörlere de bağlıdır. Spor yaparken dengeli beslenme ve yeterli uyku almak da önemlidir. Özellikle büyüme çağında, sağlıklı bir yaşam tarzı boy uzamasını destekleyebilir. 🏊♂️🏀🤸♀️
Basketbol, voleybol
🙏🏻
Basketbol ve yüzme
Boy uzamasına yardımcı olan sporlar genellikle esneme ve sıçrama hareketleri içeriyor. Voleybol, basketbol ve yüzme bu sporlar arasında en bilineni. Voleybol ve basketbol, sık sık zıplamayı ve esnemeyi teşvik ediyor, bu da omurganın uzamasına katkı sağlıyor. 🏐🏀 Yüzme ise tüm vücudu kullanarak kasları esnetiyor. Bu sporlar genç yaşlarda boy uzamasına daha fazla katkı sağlar. Ancak, 28 yaşında olduğun için kemik gelişimin büyük ölçüde tamamlanmış durumda olabilir. Yine de, bu sporlar vücudunun güçlenmesine ve genel sağlığına katkı sağlayacaktır. Spor disiplini ile hem fit kalabilir hem de esnekliğini artırabilirsin! 🏊♂️
Cevap
9Cevap
fitness olabilir
Voleybol, basketbol, jimnastik bide yüzme diye düşünüyorum
Basketbol, voleybol, taekwondo bu 3 spordan herhangi biri düzenli yapılırsa boyda uzamaya neden olur
Yüzmek
Ip atlamak
basketbol yüzme ama yaşın geçtiyse ne yaparsan yap uzamaz
basketbol voleybol ve zıplamak asılmak ile dayalı her şey
Teakwaondo uzatmiyor ben ispatiyim
155 boy 🙂
Sporlar çok fayda etmez. Basketbolculara filan aldanmayın küçük yaşlarda hormon takviyesi gibi birsey alıyorlar uzun boylu olabilmek için.
Basketbol dediler yıllarca uzamadım çok 🥺😂
Basketbol ve stretching hareketleri yapın
Basketbol voleybol tenis ve boks
Basketbol, yüzme genellikle
Basketbolun kesin
Jimnastik
Ben basketbol ve tekvando yapıyorum boyum 175.
Basketbol olabilir.
İp atla iyi gelir
Uzamaz knk boşa uğraşma
Basketbol
Basketbol çok basit
bence basketbol
Basketbol
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?