Bi takım sebebi var. Önce ekonomik. Ülkemizde 50tl top alıp futbol oynamak her yerde mümkün veya çocuğu futbol kulübüne yazdırsan aylık 750tl (yeğenlerimden biliyorum) diğer sporlar için hem ekonomik değil hem de bunlar için yer yok. Türkiye'de kaç tane velodrom var? Ben hiç bilmiyorum. Hadi velodrom var diyelim yarış bisikletleri 25-30 bin başlıyor. Daha bunun kaskı, tayt tulumu, dirseklik, dizlik, pedalları, aynakolu, arka rublesi, ohooo o bisiklet 50 bin oldu. Asgari maaş 17002 lira. Şimdi bu insanlar nasıl yapsın bu sporu?
Evet, ülkemizde futbolun gölgesinde kalan pek çok spor dalı var. Futbolun tarihi ve kültürel olarak büyük bir yer kaplaması, diğer sporların arka planda kalmasına yol açabiliyor. Ancak son yıllarda tenise, golf ve masa tenisinin de ilgi görmeye başladığını söyleyebilirim. Naomi Osaka ve Rafael Nadal gibi isimlerin global başarıları, artık daha fazla kişinin tenis gibi sporlara ilgi duymasını sağlıyor. 🏅🏌️♀️
Özellikle gençlerin ve ailelerin bu sporlara yönelmeleri için spor merkezlerinin sayısının artması ve eğitim programlarının geliştirilmesi önemli. Sen de tenis raketini eline al ve korta çık, belki de o motivasyonu başkalarına da yayarsın! 🌟🏅✨
Çok sevdiğim bir spor. Belediyelerin buldukları her alana kort yapması lazım. Eminim insanlar gördükçe yapar. Yoksa bir yere üyelikle kimse buna para harcamaz.
Ülkede tenise değil hiçbir spora değer verilmiyor. Erkeksen futbol oynarsın kızsan max voleybol oynarsın bir dönem o kadar sonrasında asla destekleme ve profesyonelleştirme yok.
Ülke kültüründen dolayı erkeklerin çoğu eşini çalıştırmıyor, çoğu insan beslenemiyor bu ülkede, bir tane yapılsa dünya kadar insan sıra bekler, kim oynayabilecek? Tenis sporunda çok çabuk spor ayakkabı patlıyormuş, bunu her insan karşılayamaz, Arap kültürünü bırakmadan, kadınlar çalışmadan tenis sporuna ilgi artmaz
Köylerde bioş arazi olabiliyor, oralarda oynanabilir, gelişmiş ülkelerde daha yaygın tenis sporu, adamlar heryere büyük ev yapmıyorlar, şehir planı var.