İşaretlediğin yer bel simidi. Her bölgenin bir ismi var, basen, abdomen vs. Vücudunda anlayabildiğim kadarıyla yağ var. Spor salonuna gidiyor musunuz? Eğer gidiyor iseniz, her antermandan sonra yüksek tempolu yukarı doğru yürüyüş yapmalısınız bu da 40 dakika olması lazım. Günlük almanız gereken kalori 2000 ise bunu 1.800 e düşürmelisiniz. Günlük su alım litresini artırmanız daha iyi olur.
Bölgesel kilo verme saçmalıklarına inanma. Her insanın yağlanma yeri farklı. Sen yanlardan daha çok yaglaniyorsun demek ki. Normal kilo vereceksin. İdeal kiloya düşünce yağlar gidecektir. Bunun için diyet ve fitness salonları olabilir yürüyüş olabilir spor yapacaksin
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Tamamdır teşekkür ederim bende bu yanlar Şu an 67 kiloyum, 60 kilo iken bile vardı ama daha az belirgin işte istedigim hatlara sahip olamıyorum herhalde tek çare fitness
Bölgesel olarak zayıflama yoktur. Kilo vermek için kalori miktarına dikkat etmeniz gerekiyor. Belirli bir kalori açığı oluşturmak önemlidir. Metabolizma hızlandırması için hareketli olmak, kardiyo yapmak ve öğün sayısını arttırmak gerekir
Akşam 19.00’dan sonra yemeği kes.. Çay, kahve, su ve bitki çayı dışında hiçbir şey tüketme.. Çok acıkırsan yoğurt ye.. Bel çevresindeki yağlanma gece yemek yenilmesinden kaynaklıdır..
O bolgedeki yaglarin ana sebebi kati yaglar, peynir, yagli etler gibi yag orani yuksek olan besinlerin tuketilmesi. Ayni sekilde fast-food yiyecekler de yaglanmaya sebep oluyor. Tabi ki bunun yaninda genetik faktorler de rol oynuyor. Ama o bolgedeki yaglarin erimesini istiyorsaniz kesinlikle bir diyet sart. Doymus yag alimini azaltip, meyve-sebze tuketimine agirlik vermeniz lazim. Tabi ama diyetin yaninda egzersiz de yaparsaniz cok faydasini gorursunuz. Ozellikle de yurume, kosma ve bisiklet surmenin cok etkisi olur. Yani egzersizleriniz biraz daha kardiyo agirlikli olmali. Kisacasi diyeti ve egzersizleri dogru bir sekilde uygularsaniz kesinlikle gozle gorulur sekilde degisim olur kisa surede.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Çok tessekur ederim sagolun 🙏🙏 1 aya kadar gelisme görür muyum hemen başlarsam ( yaz tatiline kadar )
Tabi ki gorursunuz. Ama bu dediklerimi kendi basiniza yapmak yerine hem bir diyetisyenden, hem de fitness ile ugrasan bir hocadan yardim alin. 1 ay degisim icin guzel bir sure. Diyete ve egzersizlere her gun uyarsaniz bariz sekilde bir degisim olur, buna emin olabilirsiniz.
Bana göre, vücudunun belirli bir bölgesinden kilo vermek, sadece oraya odaklanarak mümkün değil, çünkü vücudumuz kilo kaybını genel olarak yapar. Fakat işaretlediğin yerlerden incelmek istiyorsan, beslenmene dikkat edip, düzenli egzersiz yaparak bunu sağlayabilirsin. Özellikle, karın ve bel çevresine yönelik egzersizlerle o bölgeleri sıkılaştırabilirsin. Ama en önemlisi sabırlı olmak, çünkü zamanla düzenli ve dengeli bir yaşam tarzı seni istediğin forma sokacaktır. Beslenmede işlenmiş gıdalardan uzak durmak, bol protein ve lif almak da bu süreçte sana destek olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
herkes bölgesel kilo veremezsin yazmış şaka gibi. yağı bir bölgeden veremezsin ama bir bölgedeki doku ve kasları geliştirip şekillendirebilirsin. insanlar nasıl karın kası yapabiliyorlar hiç düşündünüz mü acaba? kısaca genel yağ yakımın için tüm vücut kardiyo çalışıp fotoda gösterdiğin bölgeni şekillendirmek için de kalça bölgene squat, hip trust ve simit bölgene love handle/muffin top egzersizleri yapabilirsin.
İlk öncelikle şunu söyleyeyim, bölgesel olarak zayiflayamazsın aksini söyleyen hiç bir şey bilmiyor, hiç bir egzersiz bölgesel olarak yağ eritmez! Yani kısacası sen diyet yaparak ve spor yaparak tüm vucuttan yağ kayb edersin ama bunun ilk nerden olacağini sen seçemezsin! Ayni bendede senin gibi böyle sorun vardi bende diyet falan yaptim ama malasef o yağlar gitmedi en son liposuction yaptirdim şu an hepsi gitti, tabiki amelyat ol demiyorum ama sadece gerçekler bunlar yani
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yaaa işte çünkü ben 7/8 kilo daha az iken bile bunlar var az da olsa var yani
Bu bendede oluyor tamamiyle karbonhidratla alakalı yani ekmek, pirinç, patates vs. kesmelisin oralar sadece bundan yağlanıyor. Bunları kestikden 2 hafta sonra zaten farkı görürsün bununla beraber egzersizde yaparsan daha nolsun.
Sen o işaretlediğin yerleri boş ver de normal göbeğini biraz küçült bir de o altına giydiğin zamazingoyu çöpe at o ne öyle ya 😅
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kabinde tatlım o bide göbeğim yok bel o berde gobek ya korusun herhalde ve hedeflerimi söyledim bel ve o kırmızı bölge sana kanalize olmak zorunda miyim yaw
Ben sana tavsiyede bulundum ister yap ister yapma işaretlediğin yerlerin gayet normal görünüyor 10-15 kilo vermen yeterli yani. Kıyafette hiç güzel görünmüyor ama bu benim fikrim beğeniyorsan sen bilirsin ama bence hiç iyi değil. Hatta üstüne giydiğin de pek güzel değil ama alttakine göre çok iyi.
Bölgesel incelme yok maalesef, yağ aldırma hariç. İdeal kilonuza düşüp fit olunca oralar da gidecektir
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gitmiyor anca çubuk kraker olmam gerekir 7/8 kilo vermiş halimde de bu var ve ideal olmasa da ortalama bi kiloya sahibim, sporla olursa olur gibi de bilemedim
Orada var mı bilmiyorum. Aletli olarak spor salonlarında. Hareketli tabure var. Ona oturursun. Dik durursun ve vücut dikken sağa ve sola belinden ve kalçandan destekleyerek dönersin. Bunu aletsiz olarak evde bir ayna önünde yapabilirsin. Bir oklava yarımıyla da olur. Oklavayı omuzuna koyarsın ve sağa sola dönerek yakarsın o bölgeyi. Tekrarları ve setleri kendi durumuna göre ayarlaman lazım.
Kalça hareketleri var internette hatta tam orası için de hareketler var dene derim. Ama eğer yağ değilde kemiksi yapı yüzündense ne yaparsan yap veremezsin oradan.
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kemiksi gibi çünkü 7:8 kilo verince bile vardi onlar ne kadar az belirgin olsa bile
O zaman geçmez yapın böyle en fazla yağ yakıp sıkılaştırabilirsin. Bence bir sorun yok gibi hatta Latin amerikalı kadınlar bilerek oralarına implant yapıyorlar geniş gözüksün diye kalçaları ama tabi senin ne düşündüğün önemli. Kalça sıkılaştırma hareketleri var yağ yakan orayı sıkılaştıran bu şekilde kurtulabilirsin az belirgin demişsin sıkılaştırma ve kalça hareketleri yaparsan belki hepten gider. Başarılar
Bir se abdominal ABS hareketleri de var onlarıda bakabilirsin. abdominal hareketlerden 2 tane kalça hareketlerinden de 2 tane ekleyip 1 gün çalışıp 1 gün dinlenme metoduyla 3 set 20 tekrar en az olacak şekilde yani hareketleri 3 kere 45 saniye dinlenme aralarda şekilde yaparsan farkı göreceksindir
ordan kill vermek yerine alt kısmındaki düzlüğü çıkıntı yapsan normal görünücel
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama canim alt kisim çıkıntı yapmaz ki basen genislemez genetik olarak ya geniş ya da değildir ve Doğumdan sonra azıcık genisler yoksa spor ya da yelekle imkansiz
O kısımlar yağdır. Sen ne kadar spor yapsan da kalori açığı oluşturup yağlarını yakmadan erimez orası. Kalori açığı oluşturursan yağlarını yakarsın. Spor bu yağları yakmayı hızlandırır sadece.
Allah gönlüne göre versin bacım kimseyi duyma sen kötü eleştiri yapan sen kendine odaklan hedefin neyse neye göre program yapmışsan o doğrultuda hareket et umarım istediğin moda girersin ☘️
Neyse soruna cevap komple incelirsin bölgesel incelme yok o bölge tek başına erimez sen zayıfladığın zaman kolun bacağın elin yüzün belin her yer incelir
Genetiğim kötü bahanesini kabul etmiyom. şu an mukemmel olarak gördüğün vücutların önceki hali cok kötüydü Genetiğim kötü bahanesine siginmadilar. Neyse bol şans