30 yaşında bana spor yap tavsiyesi yapılmasi?

öncelikle 96 doğumluyum bir yıl pandemi ara hariç 2018'den 2022'ye kadar spor yaptim. Benim bu yaşıma kadar hiç sevgilim olmadı ve ben bundan dolayı hayattan artık koptum hayatımda sigara alkol kullanmamış insan olarak başlamayı düşünecek hale geldim çocukluğumda bile abur cuburdan hoşlanmayan Bir insan olarak artık kendime zarar vermek için günde 5-6 tane red bull 3-4 tane cips yiyorum bunu hoşlandığımdan değil kendime zarar vermek için yapıyorum. Adam gelmiş bana spor yap diyor. 30 yaşından sonra insanın kas kütlesi verilmeye başlar ve bunu durdurmak imkansızdır Çünkü bu kayıp hücreseldir. 30 yaşından sonra sadece spor yaparak mevcut kas hücresinin hacimini arttırırsın vücut artık yeni kas hcüresi üretemez yani Zaten biyolojik olarak 28-30 yaşından sonra kas yapamazsın. Ancak 20-25 biyolojik olarak üstünsündür ve Vücudu hem hücresel olarak kas kazanır hem var olan kas hücreleri de hacim kazanıp büyür. Benim bilen s**** Zirve oldum yaşta sevgilisi bitti bir de bu yaştan sonra kas hücrelerim ölürken henüz ölmemiş kas hücrelerinin hacmini arttırıp kendimi mi kandırayım? Yüzümün ellerimin yaşlanmasına ne yapacağım kardeş buradaki kasları nasıl çalıştırıp hacmini arttırıp yüzümü diri göstereceğim. Spor yapmak gençlik iksiri değildir insanları böyle aktarmayın 30 yaşındaki adam moruktur karısı 20 yaşındaki adama kaçsa hakkıdır. Ben 28 yaşındayım hayatım bitti deyip soru açtığımda bana spor yap diyenlere soruyorum yüzüme ne yapacağım hani 30 yaşında spor yapınca 20 gibi oluyoruz ya surat nasıl 20 gibi olacak nasıl o kadar diri taze hacimli olacak. Spor sporrr Bu arada bütün spor hocalarının annelerini selamlıyorum

30 yaşında bana spor yap tavsiyesi yapılmasi?