Spor yapmanın saatleri her zaman çok fazla fikirlere sebebiyet veriyor. Bu durumda en uygun saat sizce nedir?

Spor yapmanın saatleri her zaman çok fazla fikirlere sebebiyet veriyor. Bu durumda en uygun saat sizce nedir?

Bence sabah erken saatte spor yapmak daha sağlıklı çünkü insanın motivasyonunu arttırır tüm gün enerjik olmasını sağlar kan dolaşımının hızlanarak uykusunu çabuk açılmasını sağlar, hani bir de bir söz vardır erken kalkan yol alır misali sabah erken saatte spor yapmaya başlayarak güne başlayan bir insan diğer işlerini daha çabuk halledebilir uykusuz çabuk açıldığı için, mesela ben genelde sabahları fizik tedavi aldığım zaman daha güzel olur.
Örnek veriyorum Sabah spor yapmak ya da vücudunuzu harekete geçirmek metabolizmanın hızlı olmasına ve kilo alma konusunda veya verme konusunda büyük etkisi sağlar.
Spor yapmanın en uygun saati kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak erken saatlerde spor yapmanın birkaç avantajı vardır:
Ancak, bu avantajlara rağmen sabah erken saatlerde spor yapmanın senin için uygun olmadığını düşünebilirsin sonuçta her insan sabah erken saatte spor yapmayı sevmeyi bilir tercih meselesi, her insanın biyolojik ritmi biyolojik saati farklı olduğu için vücutları, enerji seviyeleri ve antrenman performansları farklılık gösterebiliyor.
Bu nedenle, spor yapmanın en iyi zamanı senin için aynı zamanda tercih eden başka insanlar için en uygun ve rahat olduğu zaman olduğunu düşünüyorum en iyi zaman kişinin kendini iyi hissettiği zamandır. Eğer sabahları erken saatlerde enerjik hissediyor ve spor yapmaktan keyif aldığını düşünüyorsan, sabah sporu senin ve spor yapmayı seven insanlar için doğru olabilir. Ancak eğer akşamları veya başka bir zamanda daha enerjik ve verimli hissettiğini düşünüyorsan, o zaman diliminde spor yapabilirsin. Yani sadece bu kişilerin kişiye değişebilir tercih meselesidir herkesin tercihleri farklı olabilir.
Burada çok ve önemli olan düzenli bir spor disiplin oluşturmak ve kendini en rahat psikolojik olarak en iyi hissettiğin zamanı seçmek senin işin iyi olabilir.. Böylece sporu zorlamadan ve keyifle yapabileceğini düşünüyorum. Yani burada iş tamamen sana kalıyor senin tercihine senin zevklerine ve senin hayatını uyku düzenine göre değişiyor, ne yazık ki hayat bazen bizim istediğimiz gibi devam etmiyor ya da seçimler istediklerimize göre olmuyor.
Sabah gitmek bana sorarsan daha verimlidir her bakımdan
1 salonlar genellikle gece temizlenir ve haliyle sabahlar salonların en temiz saatidir
2 güne erken başlarsın temiz bir antrenmanın ardından günün tamamı senindir ve dinç olursun gün içinde
3 güne erken başladığın için de daha düzenli olabilirsin her konuda
Vs vs bu sebeplerden ötürü bence sabah antrenmanları daha iyidir
Hocam erken saat hangi zaman aralığı yaşadığım ülkede zaten genel olarak sabah 4-5-6 da uyanılıyor şahsen 5 de uyanıyorum 5.30 da evden çıkıp işe gidiyorum
Cevap
4Cevap
Evet bence kişiye göre değişir
En erken sabah 8 de olabilir
Ben sabah gitmeyi tercih ederdim
Sabah 6 da başlamak bana göre en ideali
Evet
dogrudur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?