Ünlü futbolcu Kylian Mbappe: “Futbolcular milli takımda oynadıkları için para almamalı. Para, taraftarlar için ya da başka bir şey için daha iyi bir şekilde kullanılabilir.” demiş. Böyle bir sistemi uygulamak mümkün mü?

Ünlü futbolcu Kylian Mbappe: “Futbolcular milli takımda oynadıkları için para almamalı. Para, taraftarlar için ya da başka bir şey için daha iyi bir şekilde kullanılabilir.” demiş. Böyle bir sistemi uygulamak mümkün mü?

Mbappe'nin önerisi etik ve idealist bir bakış açısını yansıtıyor. Ancak, futbolcuların milli takımlarda oynamaları için maddi bir teşvik sağlanmaması, bu oyuncuların zamanlarını milli takımla antrenman yaparak geçirmelerini zorlaştırabilir. Ayrıca, bazı futbolcular için milli takım maçları, kulüp maçları kadar finansal bir avantaj sağlamayabilir, bu nedenle bu konuda geniş bir uzlaşı gerekli olabilir.
Çok doğru ama bugün hiç bir futbolcunun ayağını (yani ekmek teknesini) karşılıksız riske atacağını sanmıyorum...
Eskiden milli maçlar bir "dava" gibiydi ve her maç için de oyunculara para ödenmezdi diye biliyorum. Sadece şampiyonluk elde ettiklerinde, finallere çıktıklarında "hediye" olarak belli bir miktar altın veya para ile ödüllendirilirlerdi. Bu gelenek zamanla iyice abartılıp milli oyuncular da "ücretli" hale getirildi sanırım.
Milli maçlar keşke ordu takımları arasında yapılsa...
Evet futbolcular almamalı ama teknik direktör ve ekibi almalı çünkü meslek olarak yapıyor o işi futbolcuların zaten profesyonel klupleri var para kazanıyorlar. Para olmadan oynamak isteyen zaten başarıyı bulur
Milli takımda oynayan futbolcunun parası klup takımına yatırılsın. Hatta futbolcu milli maçta sakatlanırsa sakat kaldığı süre boyunca maaşını milli takım ödeyip sağlık ve muayene giderlerini karşılasın.
Cevap
38Cevap
Hayır alakası yok. o bir iş sonuçta hayrına oynamıyorlar
Bence de oyle, diger spor branslari gibi madalya ya kupa ya odul olmali sadece. Fakat bunu dile getiren kisi senede 150 milyon kazaninca cok da samimi olmuyor. Bizde ki kadar bile oara almiyorlar. Yani sakiz oarasi onun icin. Dunyada en fazla milli primi parayi biz veriyoruz euro bazinda bakinca bile.
Milli takımda zaten para olmamalı ülkeni temsil ediyorsun.
Sadece fazla rağbet gösterilmeyen ama desteklenmesi gereken spor dallarında ki sporcular için istisna durum olabilir. Futbolcular milyonlarca euro kazanıyor zaten.
Tabi kimse onun kadar kazanmıyor ona hava hoş alsın oda 2. Lig takımında oynayan ve milli takıma çağrılan biri kadar birdaha düşünsün bunu söylerken titrek beppe seni😏
Adamın paraya doymasıyla alakalı. Ayrıca sakatlık riski var. Sözleşmeleri var. Türk Milli takımının teknik direktörleri bile sözleşmeli. Oyuncuları kenara baksakta para olnadan kimse sahaya çıkmaz.
milli takıma alınmak zaten değeri ve maaşı yükselitiyor
o yüzden haklı cüzi bir miktar olabilir angarya olmasın diye
Doğru demiş, milli takım maçları bildiğim kadarıyla sürekli oynanmıyor. İşin içine para girince herkes rahatına bakıyor
Evet, çünkü millî takım sırdan bir futbol kulübü değil. Çıkar olmamalı. Onlara verecekleri bütçe ile daha iyi şeyler olabilir.
Adamlar spor yapıyor diye para almıyorlar mı zati😅
yıktın perdeyi eyledin viran. mbappe sen naptın öyle. arı kovanına çomak sokmuşsun. sen bir de gel bizimkileri gör tanı. hayattan soğuma futboldan soğuma garantisi veriyorum
Vatanı için oynayacak canı gönülden de bu zor ya yapmazlar parayla oynatamiyoruz adamları
Doğru söylemiş. Özellikle büyük takımlarda oynayan oyunculara verilmesi saçmalık.
Milli ve amatör ruh korunmalı. Para girmesin bazı yerlere.
Önce kendi ülkesinin milli takımında oynasın sonra bu yorumu yapsın
biz de yıllardır bunu söyluyoruz bu milli bir görev tıpkı askerlik gibi olmalı
Öyle olması lazım zaten. Prim varsa iyi oynuyorlar yoksa oynamıyorlar. Mbappe de bizden. Milli mücadele ruhu var
Boş yapmış zaten çok zengin diğer futbolcularin adına niye konuşuyorsun
Ben de 200 m euro maaş alınca böyle bi açıklama yapardım heralde
Okurken milli duygularım tazelendi 👏
yılda 200m euro aldıktan sonra benım haller
Parası çok yavşağın o yüzden öyle boş yapıyor
Türk futbolcular bunu duymasın.
Dünyayı alıyorsunuz zaten
Para almamalilar bu dogru
Doğru söylemiş ilk defa
Para mı alıyolsr da
Çok haklı, savaş için para mı alınır
yıllık 72 milyon euro almıyor her futbolcu mk