Sağlıklı kalabilmek için düzenli egzersiz yapmayı ve dengeli beslenmeyi tercih ediyorum. Ayrıca, porsiyon kontrolü ve işlenmiş gıdalardan kaçınmak da önemli benim için. Su içmeye ve yeterince uyumaya da özen gösteriyorum, çünkü bu sağlıklı yaşam tarzımın bir parçası.
Kilo vermek ya da fit kalmak için ne gibi önemler alıyorsun?
Selam, zaman zaman ekmek yemeyi bırakıyorum, ketajonik diyet yapıyorum. Ekmek yediğim zamanlarda ise beyaz ekmek yemiyorum, sağlıklı yiyecekler yemeye çalışıyorum ve spor yapıyorum, eğer canım çok abur cubur çektiyse nadiren kendime az miktarda bunu yemeye izin veriyorum, ayrıca sebzeleri daha yenebilir ve yenmesi zevkli hale getirmek için de değişik tarifler deniyorum, mesela pırasaları mücver gibi, ya da brokoliden, ya da kabak çorbası gibi, kulağa belki kötü gelebilir ama tadı gerçekten harika.. Kısacası 1) hareket etmek
Hareket etmeye özen gösteriyorum, eğer çok meşgulsem yani şu sıralar olduğu gibi evde YouTube dan beğendiğim kanallardan açıp spor yapıyorum bir çoğumuzun karantina döneminde yaptığı gibi.. Eğer meşgul bir dönemde değilsem dışarı çıkıp günlük yürüyüş yapıyorum ya da spor salonuna gitmeyi tercih ediyorum, buna ek olarak yüzme ve masa tenisi oynuyorum. Bunları bir zorunluluk olarak değil kendim istediğim için yapıyorum.
2) kendimi kısıtlamamak Sonuçta hiçbirimiz robot değiliz, zaman zaman canımız tatlı ya da abur cubur çekebilir, bunları hayatımdan tamamen çıkarmak yerine ölçülü bir şekilde arada yiyorum, az miktarda , böylece yoksunluk hissi yaşamıyorum
3) takviyeler alıyorum Magnezyum ve B12 takviyesi alıyorum, beni daha dinç hissettiriyor
4) uyku düzenime dikkat etmeye çalışıyorum, geç uyumanın kilo aldırdığını öğrendim
Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, 6 saatten az uyuyanların yüzde 33, 9 saatten fazla uyuyanların da yüzde 26 oranında obez olma riski var.
Bu yüzden elimizden geldiğinde uyku düzenimize dikkat etmeli ve sağlıklı yiyecekler yemeye çalışmalıyız diye düşünüyorum