Merhaba bodybuilding yapanlar cevaplarsa sevinirim spor kurbanı oldum ağırlık çalışıyordum aylar sonra belimde ağrı şikayeti ile emar çekildi belfıtığı başlangıcı olmuş doktor spor dan dolayı olduğunu söyledi bir daha yapmamam gerektiğini ağırlık çalışan herkes de olabileceğini de söyledi siz ne yapardınız bu durumda bilen birisi varsa yaşayan yardımcı olursa sevinirim 🙏
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Hareketin yanlış yapılması veya deadlift veya leg hareketlerinde kemer kullanmamanın zararını görüyorsunuz.
Hocalar sağolsun sadece salonda geziyorlardı bakıp geçtiler asla müdahale etmediler keşke spor hiç yapmasaydım şu an belim normal olacaktı intihar bile etmek istiyorum sakat kalmış gibi hissediyorum
Ne alakası var ya dikkat etmen gerekiyor mide fıtığı çıktı bende doktora gittim seni ulturasona sokacağız dedi 3 ay spor yapmadan geleceksin dedi 3 ay sonrasında randevu verdi bende sallamadım. Bunun sebebinin ne olduğunu biliyorum. Fıtığı araştırdım bir sorun yokmuş. Sadece hastalandım o da reflü çıktı. Kısaca ne yapacağımı bildiğim için ağırlıklara devam ettim. Bel fıtığı durumu kritik bir şey olabilir. Yani ne kadar ağır girdiysen veya hareketi yanlış yaptıysan sonucu böyle kötü olmuş. Hareketleri yaparken sana tek tek gösterip gerekirse korse veya kemer almanız gerektiğini söylemesi gerekiyordu
maalesef çok kötü oldu başlangıcı dedi doktor ama bir daha yapmamak lazım diyor spor hayatı benim bitti sanırım doktor ilerler dedi devam edersen spora ilerlerse o zaman kötü olurmuş ne yapacağım bilmiyorum sporu bırakınca kaslar da eriyor hemen
Bel kısmından barbell Squat dumbell Squat gibi hareketleri yaparsın ağırlığı düşük şekilde row hareketi sırt için onlara dikkat edersen sorun kalmaz
Bende öyle düşünüyorum devam edeyim ama eski gibi ağırlık değil hafif olarak hareketleri daha eksik yaparak 😒
Hareketlerden mahrum kalmanıza gerek yok. Ağırlığı düşürün kas hacmini koruyun büyütmeyi hedeflemeyin. Kemer kullanmayı hareketleri doğru yapmayı ihmal etmeyin
Teşekkürler 🙏
Fazla ağır her zaman sorun olur, ben daha öyle ağır çalışmadım, kolay kaldırdığım ağırlıklarla çalışıyorum her gün
Kötü olmuş üzüldüm senin adına geçmiş olsun..
Tsklr geçer insallah sanmam ama hayat bitti bana
Ya yok öyle düşünme bundan sonra dikkat edeceksin sadece 😊 üzülme hayat devam ediyor
Yanlış yapmışsın hareketleri demek ki
Zaten spor salonları da asla hocalar yardım etmiyor takmıyorlar geziyorlar sadece olan bana oldu ne yapacağım bilmiyorum
Ben spora ilk başladığımda 3 ay hocayla beraber yaptım sonra hocayı bıraktım hareketleri öğrendim kendim devam ettim. Bazı hareketlerde gücü koldan, göğüsten, topuklardan almak lazım fakat siz hep belinize yüklenmişsiniz demek ki
şu an hiç yapmamak lazım diyor spor doktor yoksa ilerler dedi hayat bitti bana 😩
Doğru diyor, kardiyoya yönel.. Hava ısınsın bisiklete geçecem, ağırlık antremanı hiç hoşuma gitmiyor.
Haraketi bilmeden yapmışsın
Zaten spor salonları fa asla hocalar yardım etmiyor takmıyorlar geziyorlar sadece olan bana oldu ne yapacağım bilmiyorum
Geçmiş olsun biraz dinlen tekrar spor yap ama hocana şöyle böyle olmuştu diye hareketleri göstersin belin sporda daha güçlü olur
Hocam yok ki spor salonu normal kayıt oluyoruz herkes kendi çalışıyor ya da özel hoca olan bir salon bulmak lazım
Spor salonu sahibine sor hoca o