Yaklaşık 2.5 aydır spora ara vermiştim 3 gün önce tekrar başladım ilk gün bir şey yoktu şu an kollarım kasıldı düz tutamıyorum uzatamıyorum çok ağrıyor v şeklinde kalıyor sporcu arkadaşlar varsa başına gelen kaç güne geçer bu?
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ne kadar zamandır spor geçmişiniz var?
1.5 sene oldu öncesinde de yapıyordum evde kendi çapımda
Muhtemelen 2,5 aydır gitmediğiniz için bu şekilde kasılmalar meydana gelmiş. Eskiden yapmıyor olsaydınız eğer o zaman vücudunuz alışık değil derdim.
Doğrudur biraz fazla kaçırdım ağırlığı sanırım azalmıştım da ama yine fazla kaçtı demek ki şu an çok şükür iyi ağrılar olsa da düz tutabiliyorum artık
Keşke ilk başta çok yüklenmeseydiniz kaslarınıza kemiklerinize zararı fazla olur, az az yüklenip belirli aralıklarla devam ederseniz sizin için daha iyi olur. Bu şekilde yaparsanız ilerleyen zamanlar ağırlığı arttırsanız dahi kaslarınız kemikleriniz ağrımaz
Azalttım da aslında ağırlıkları bıraktığım şekilde yapmadım ama yeterince az olmamış demek ki bana pahalıya patladı 3 4 gündür gidemiyorum p. tesi devam edicem
Evet biraz daha düşürmeniz gerekiyormuş tabii bu yaşınıza da bağlı 30 yaşın üstündeyseniz daha dikkatli olmalısınız
Haklısın gittiğimde daha dikkatli olucam geçen yaptığım şekilde çalışsam artık alıştığı için kasılma olmaz bence ama yine de azaltıyım bir tık daha. Yok daha o kadar yaşlanmadım 26 olucam 😄
Bence siz biraz daha azaltın, hahaha yaşlanmamışsınız evet esneklik açısından dedim yaşınızı bir sıkıntı yaşarsanız genç yaşa göre daha geç iyileşirsiniz
Azaltıcam kesin teşekkür ederim tavsiyelerin için antrenör müsün?
Evet
Kas kaybım çok olmuş mudur sence kollarım göğüsler falan eskisi gibi durmuyor omuzlar da küçülmüş gibi 3 4 kilo kadar kaybım var
Elbette olmuştur ama çok fazla olmamıştır birkaç aya toparlanacak şeyler
Boy kilonuz nedir
Ödemi falan da atmış olabilir ondan sönük duruyordur diye düşündüm kreatin falan da kullanıyordum
181 boyum 77 kiloyum
Gittiğiniz spor salonunda sizle ilgilenen bir antrenör mevcut mu? Eğer mevcutsa endeksinizi falan ölçüp size güzel bir program yazabilir, canlı olarak hangisinin olduğunu daha net bildirir
Hayır herhangi bir antrenörle çalışmıyorum arkadaşım bir program yazdırmıştı tanıdığı bir hocaya o programı yapıyoruz beraber kilolarımız falan da aynı hemen hemen zaten
Mesela spora yeni başlayan birisi olsaydınız eğer hipertrofi antrenmanı yapmanızı önerirdim çünkü bu antrenmanı yaptığınız zaman 2 3ay içerisinde etkili bir sonuç alıyorsunuz fakat daha önce spor geçmişiniz olduğu için bu antrenman sizde çok fazla etkili olmaz genelde spora yeni başlayan ve kas kütlesini arttırmak isteyenlere bu antrenman uygulanır
Aslında bakarsan sizin gibi profesyonel yapmıyorum çok büyük hedeflerim de yok yeme içmeye bile dikkat etmem hiç allahtan bünyem kilo almaya müsait değil yani kollarım kalın dursun biraz göğüsler çıksın giydiğim yakışsın yeter kafasındayım ki iyi bir form yakalamıştım.
Anladım hafif bir antrenman o zaman dediğiniz
Zaten çok fazla kas yararlı bir şey değil çünkü yapıyorsanız bunu ölene kadar devam ettirmek zorundasınız, eğer ki sürekli spor yapan birisiysen ve bırakıyorsan kalbinde ona göre büyüyor sporu bıraktığın zaman orada yağlanma gerçekleşir ve bunu ameliyatla aldırman gerekiyor yani bayağı sıkıntılı işler de var bu yüzden sizin yaptığınız çok güzel bu şekilde devam ederseniz sağlığınızı da çok güzel korursunuz
Evet siz hafif antrenmanlarla formunuzu koruyabilirsiniz ama yediğiniz içtiğiniz şeyleri de dikkat etmeniz gerekiyor eğer dikkat etmezseniz yapmış olduğunuz kasların çok fazla etkisi olmaz sizin kas sandığınız şey aslında yağ olabilir
Evet hem bana aktivite oluyor hemde güzel fit kalıyorum giydiklerim oturuyor yakışıyor öyle yemeden içmeden kesmem beslenmeye önem verseydim belki şu an iki katıydım orası ayrı tabi
Aslında kaslı duruyor sıkınca kolları falan çıkıyor ama beslenmeye önem vermediğim için pek parçalı durmuyor kaslar
Ne kadar basit dursa da beslenme gerçekten çok önemli oradan aldığınız proteinler kaslarınızı besliyor yemiş olduğunuz aburcuburlar ise o kaslarınızı yağa dönüştürüyor
Evet çok önemli aslında aldığım sadece protein tozu spordan sonra oda karşılamaz protein ihtiyacını tam olarak dikkat etsem biraz bambaşkaydı şimdi
Aslında şu anda iyidir çok fazla canınızı sıkmanıza gerek yok bu konuda, eğer kollarınızı ve sırtınızı güçlendirmek isterseniz kürek çekebilirsiniz tabi şu an mevsimi değil 😂ama gerçekten çok etkili oluyor tavsiye ederim şu anda yapabileceğiniz tek şey yüzme olabilir ekstra için
Kürek çekmeyi bilmem de bu yaz bi tatile gidicem bol bol yüzerim artık yüzmek iyidir 😄
İyi olur valla yüzmenin etkisi baya iyi 😂
Aynen öyle antrenör hanım 😂
Evet öyle 😂😂
Nerde yapıyorsun antrenörlük 😂
Şehir olarak mı
Yani şehir olarak sormuştum istersen açık adres de verebilirsin engin bilgilerini dinlemeye gelirim 😂
İzmir sen 😂
İstanbul ben 😂
Uzakmış 😂
Yakın olsa anlatır mıydın bana sporla ilgili değerli bilgilerini 😂
Arkadaşlarıma yardımcı oluyorum 😂
Hadi arkadaş olalım o halde Emre ben 😂
Serenay ben de 😂
Memnun oldum Serenay 😂
Ben de 😂
Burdan mı konuşalım bu spor meselesini özelden konuşalım bence 😂