Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya giren bir kişi, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Yumruk atanın Ankaragücü Başkanı Faruk Koca olduğu iddia edildi.
Sizce hakeme yapılan bu durumun bir açıklaması var mı?
Ankaragücü başkanından hakeme yumruklu saldırı! Türk futbolundan memnun musunuz?
Bir kere dünyanın neresinde yapılırsa yapılsın bu tip 1saldırı harekatı hakeme karşı yumruk asla kabul edilecek ve onaylanacak bir durum değildir. Bir kere bu konu ile ilgili olarak bu durumun adli mercilere intikal ederek derin bir soruşturma yapılması ve de örnek bir dava süreci yapılarak kişi nezdinde kulüp nezdinde mutlaka gelecekte bir daha yaşamaması adına önlem amacıyla ciddi şekilde takip edilmesi gerekiyor. Tabii ki ve en önemlisi sahaya taraftarın girmesinden öte bir kulüp başkanında adım atmış olması ayrı bir güvenlik sorunu bu da değerlendirilmesi gerekiyor. Profesyonel futbol disiplin kurulunun ve de Türkiye Futbol federasyonu'nun Bu konu üzerinde ciddi bir çalışma yaparak kulüp nezdinde ve de kulüp başkanı üzerinde mutlaka cezayı müeydinin uygulanması ivedilikle yapılması gerekiyor. Ve de bu durumun psikolojik ve sosyolojik olarak incelenmesi detaylı olarak raporlanması gerekiyor. Bu maçta artık Bir milat kabul edilerek bir daha bu tip olaylar yaşanmaması için güvenlik açısından hakemlerin güvenliği açısından ve de seyircilerin güvenliği açısından da nasıl bir yol izleneceğinin ayrıntılı olarak üzerinde çalışılması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü gerçekten maçlarda çıkan olaylarda o kulübün aslında taraftarları olarak kabul etmiyor bu tip olayları yapanları çünkü o kulübün taraftarları Bu tip şeyler yapmaz. Ama günümüzde her takım nezdinde böyle holiganvari takım taraftarları çıkıyor karşımıza ve insanlar artık maça gitmek istemiyorlar korkuyorlar haklı olarak. Üzerlerine aramak yetmiyor üzerindeki bozuk paraları almak yetmiyor daha ciddi sıkı onlemlerin alınması gerektiğini dusunuyorum düşünüyorum.
bu hakemler gerçekten her şeye maruz kalıyor maça çıkıyor taraftar küfrediyor verilen karar beğenilmiyor itiraz ediliyor ne yapsınlar madem her şeye itiraz ediliyor o zaman hakeme ne gerek var
Yapılan hareketten de, Türk futbolunun içinde bulunduğu durumdan da memnun değilim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yıllardır kalitesiz lig, hakem hataları vs olacağı buydu en son suçlu TFF ve spor bakanlığı kara para en çok onlara gidiyor galiba hiç düzeltmek istemediler olumsuz şeyleri yıllardır