Özgüveni hiç olmayan arkadaşım şu an özgüven patlaması yaşıyor ve 1 yıldır spor yapıyor bunun etkisi olduğunu düşünüyorum gkjhkjkjk

Özgüveni hiç olmayan arkadaşım şu an özgüven patlaması yaşıyor ve 1 yıldır spor yapıyor bunun etkisi olduğunu düşünüyorum gkjhkjkjk

Spor yaparken Endorfin hormonu salgılandığı için kişi bireysel mutlu olur. Bireysel mutluluk ise aslında kişinin kendini beğenmesi ve özgüvenini arttırmasıdır. Dolayısıyla spor yapan kişiler öz güvenli oluyor.
Bilmukabele. Öz güvenlilikle egoyu karıştırmasalar daha da güzel olur.
Özgüven dediğiniz şey spor ile kazanılabilecek bir şey değil. Adı üstünde ‘öz’ güven. Çocukluktan itibaren toplum tarafından nasıl karşılandığınıza bağlı olarak değişiklik gösterir. Karşılanma şeklinizi de ailenizin size verdiği temel eğitim belirler. Takım sporlarının faydası vardır o da spor olduğu için değil ekip olunduğu için.
Günümüzde spor yapmak çok pahalı bir şey olduğu için o güzel vücut yapma hayallerim suya düştü. Protein tozları olsun et olsun bunlar çok pahalı e bide spor salonuna gitme imkanımız da yoksa? Bahane değil pahalılık yüzünden işte.
Kendisiyle barışık, kendini seven insan özgüvenli olur. Sporda insanı motive eden fizyolojik ve psikolojik olarak olumlu katlı sağlayan bir yaşam biçimi. Haliyle sporla ilgili bir kişinin özgüvenli olması gayet normal.
Cevap
11Cevap
Evet bence de öz güveni biraz etkiler spor yapan insan daha sağlıklı ve daha iyi göründüğü için öz güveni yüksek hisseder
Fiziğin öz güvende bir etkisi var elbette. Ama öz güvenin tek kaynağı sağlam bir fizik ve spor olamaz.
Özgüven değil, kendini sigma sanan kas dolu kafa boş ergenler egoyu özgüven sanıyor vkdkvkskvk komik
Özgüven veriyor ama çoğuna gereksiz fazla bir özgüven veriyor. Bu da sürekli kurbanlık boğa gibi kendini kanıtlama, gösterme çabasına girmelerine sebep oluyor. Bu da itici gözüküyor maalesef.
Bu çok fark ediyor inan ki. İnsanın duruşu, bakışı, konuşması. Yani genel olarak her şeyine yansıyor spor yapmak.
Spor yapmaya başlamak kendini geliştirmeye başladığını gösteriyor. Vücut özgüven ve diğer her şeyi geliştirmiştir..
Vücudun daha iyi, daha sağlıklı hale geliyor kalıba girdiğin için giysiler daha güzel oturuyor burada elbette kişinin özgüvenini yükseltiyor
Yooo kim demiş onu 😂 ben spor yapmiyorum ama gayette özgüvenli ve kendisiyle barışık bir insanım
Çünkü görünüşü değişiyo kendini sevmeye başlıyorlar ve spora düzenli gittikleri için iradeleri de güçleniyor
8 senedir spor yaparım özgüvenim olmadı
Azıcık kol kası yapsan bile özgüven geliyor sürekli aynaya bakıp poz veriyorsun
Yüzdüğümde mesela kendime güvenim daha çok oluyor
Görünüş olarak iyi duruyorlar bence
Sağlıklı dulunuyor cunku ondan spor sağlık icin cok onemli ben spor yapamasam kendimi eksik hossediyorum alışkanlık oldu artık
Sanmıyorum sporla falan özgüven sahibi olunacağını
Insan havali duruyormuş öyle olmasa bile
Evet canan Karatay Spor öneriyor 😂
Evet, sporun psikolojik olumlu bir etkisi var.
Kesinlikle evet.
Belki de..
Hayir etkisi yok
Tabiki.
Erkek için bence evet
💅
Etkisi vayy
Kesinlikle
Kesinlikle daha özgüvenli oluyolar
olabilir
Evet ya
Kesinlikle.