bence yenebilir önemli olan dövüşün dalları değildir önemli olan kilo da değildir onlar sadece insanları sınıflandırmak için yapılmış formalitelerdir
Bruce lee bir kafes dövüşçüsüne göre hafif sıklet gibi görülebilir ama çevik ve hızlıdır kendini kolay kolay yakalatmaz yere düşüp güreş pozisyonunda debelenmez yakalansa bile o durumdan kurtulmayı bilir
yani insanları bedenine göre dış görünümüne göre yorumlamak bence yanlış evet dış görünümde gereklidir ama dövüş sanatçısı olmak için başka durumlara da ihtiyaç vardır
MMA sporcuları karma dövüş sanatlarını öğrenir. Herşeyden biraz vardır ama hiçbir şeyden tam yoktur.
Bir taraftan Kung-Fu üstünde üstadlık seviyesine çıkmış biri var, gider tarafta karma dövüşçü var.
Hangi stilde dövüşecekleri sonucu belirler.
Ancak MMA sporcularının Kung-Fu çalıştığını sanmıyorum. Daha çok Judo, Muai-Tai, Jiu-Jitsu, Kickbox karışımı yapıyorlar.
İş Full-contact usulü olursa MMA oyuncusu olan arkadaşımız üstün çıkabilir.
Ama teknik dövüşe dönerse iş kusura bakmayın, Kung-Fu'da kilonun ve sikletin önemi yoktur. Bruce amca muhtemel katlar.
Neye Göre?
Dünya Karate şampiyonu olan siyah kuşak sahibi onlarca Karate ustasını antrenmanlarda hacamat etmiştir ve sonradan bir çoğu kendisinden ders almaya başlamıştır.
Bruce lee en sevdiğim sporculardan ve aktörlerden.. filmlerini çok severek izlerdim ayrıca iyi bir insandı.. erken ölmesine de üzülmüştüm.. hep onun gibi olmak istemiştim.. güçlü ve hızlı.. bence dövüş tekniği olduğu için çoğunu yenebilirdi.. ama gerçek de iş neler olur bilmem tabi ki de.. güç kadar hız da önemli
Imkanı yok bir branşta iyi olmak hepsinde iyi olacaksın anlamına gelmiyor MMA karma dövüş bir çok dövüş sporunu barındırıyor kick boks bilen adam jijutsi de biliyor bu sefer müsabaka yerde devam ediyor ve çok ciddi bir kondisyon isteyen bir iş