Merhaba,
Fitnese başlayacağım.
Fakat destek ürünleri (protein tozu vs.) almak istemiyorum.
Doğal yol ile gelişmek mümkün müdür?
Fitnese başlayacağım.
Fakat destek ürünleri (protein tozu vs.) almak istemiyorum.
Doğal yol ile gelişmek mümkün müdür?
Bu işte profesyonel birisi olarak 3 video atıcam ve izlemeni öneriyorum. Amacın vücut geliştirme yarışmaları değilse asla gerek olmaz protein tozuna felan
https://www.youtube.com/embed/EexD15ORNaohttps://www.youtube.com/embed/EEz3REklnjUhttps://www.youtube.com/embed/ZXUaheAHlvoAtletik ve fit manken fiziği ise hedefin videolarımda anlattığım gibi beslen sporunu yap tamamdır. Ben gayet güzel gelişim göstermiş birisi olarak 1 kere bile hayatımda protein tozu gibi şeyler kullanmadım.
Hayırlı olsun, dilediğin vücut yapısına en kısa zamanda ulasman dileğiyle. hiçbir şey kullanmadan da doğal beslenerek boyunun +2 ya da -2 kas kütlesine ulasabilirsin (2-3 yıl gibi) bu kütle zaten atletik kategori olarak vücut geliştirme yarışma kuralı, tabi yağ oranın %3-8 olduğu zaman yani hiç sıkmadan karın kasları omuz kol cizgileri göğüs, sırt ve bacak hatları belirgin bir sekilde görülecek, o zaman ölçüm yapılıyor. Neyse 2-3 sene içerisinde hiçbirsey kullanamdan boyuna göre +-2 kg kas kütlesine ulaşabilirsin, buda yağlıysan seni yeterince iri, kuruduysan seni yeternice kaslı gösterecektir. Boydan 5 kg, 10 kg üstüne kaslı kütleye çıkmak için 5-10 sene gerekli sanırım, bu noktalara çıkmak ve ilerlemek hem doğal olarak çok zor belki imkansız, bu süreçte işte daha çok desteklere ihtiyaç duyuyor çoğu sporcu. Ayrıca bir de tabi tüm yazdiklarımızda genetik özelliklerimizin etkisi de çok.
Cevap
3Cevap
gelişim sağlanır önemli olan antreman ve yeterli protein kalori almak
Zaman önemli değil. Geç olsa da olur diyorsan supplement olmadan da olur. Ama whey protein kesinlikle ve kesinlikle şart diyorum.
Düzenli olarak hayvansal gıdaları tüketmek genel yayilimdaki kas gruplarının kütlesini arttırır ancak antrenmanda oluşan hasarın hızlı onarımını %25 oranında ancak saglayabilir.
Whey protein doğal bir gıdadır ve kas onarımına %80 oranında teşvik eder.
Su ile tüketildiği zaman 20 dakikada kana karışır. Başarılar 👍⚡️
İnsanların yağ kütlesinin artmasındaki temel sorun kas azlığı zaten... Yani vücutta ne kadar kas olursa vücudun yaktığı enerji ihtiyacı o kadar yüksek olacak, dolayısıyla vücut bu ihtiyacını yağlardan giderme yoluna gidecektir.
Öncelikle beslenme koşullarını yüksek protein, düşük karbonhidrat, orta düzey sağlıklı yaglara endeksleyip kas kütlesinin arttırma yoluna gitmelisin. Yani birden bire zayıflayarak vücut geliştiremezsin.
Kaslarınin büyüdüğünü hissettiğin zaman plaj vücudu yapmak istersen karbonhidratlari kesip, sebze ve protein ağırlıklı beslenerek o kıvama gelebilirsin.
Ama benim gibi parçalı olmayan, iri kıyım vücut yapmak istiyorsan, yalnızca büyümeye ve antrenmana odaklanman gerekir.
Benim merak ettiğim şey şu.
Sağlıklı yağlar da bizi tok tutar ve glisemik insek düşük olduğu için kan şekerini yükseltmez.
Spor öncesi yenilmesi gereken karbonhidrat nedir?
Basmati, ve greçka (karabuğday) uygunmudur?
Tavuk göğsü veya haftanın 2 3 günü kırmızı et tüketmeyi düşünüyorum.
Sebze zaten her türlü severim.
Benim korkum karbonhidratı çok düşük tutarsam ve beni halsiz bırakırsa diye?
Yukarida söylediğim koşulları yerine getirmek için başlangıçta mutlaka karbonhidrat alman sart zaten... Yani adını sen koy, ben hiçbir zaman basmati ya da Osmancık diye ayırmadim:))
Öğlen pişmiş formda 2 avuç, akşam pişmiş formda 2 avuç karbo tüketiyorum. Makarna, pirinç, nohut, yeşil mercimek gibi fark etmiyor.
Siz karbonhidrat olsun yeterki diyorsunuz 😂
Ben glisemik indeks değerlerine bakıyorum kan şekerini yavaş yükseltip yavaş alçaltan cinsteki karbonhidratlara.
Ani açlık hissetmemek için.
İlginiz için teşekkür ederim fikirlerinizi söylediklerinizi uygulamaya başlayacağım muhakkak.
Yine bir sorum olursa burdan rahatsız edebilirim bilginiz olsun 🙏🏻
3. seviye obezite durumu yoksa bu tarz hesaplar yapmak aşırı saçma, hiç takılma 👍😉 Rica ederim
proteinli besinler tüket
Hic gelisemezsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?