Malum yıllardır voleybol ulkesi Turkiye altin madalya bekliyordu ve bu sene 2 altin madalya aldık. Anlamadigim bir nokta var belki bilgisizligim belki de yasim yetmiyor ama bazi milli oyuncularimiz takimi erken birakmis galiba.
Mesela tarihe gecen, voleybolu sevdiren demir ladymiz, neslihan demir. 2018 de birakmis. Oysaki 1-2 sene daha oynayabilirmiş. Kendisini tokyo olimpiyatlarinda gorebilsek cok iyi olurdu ve gorebilirdik bence.
2018 de bıraktığında 35 yaşında falan. Tokyoda 37 yasinda olurdu. Bugün eda erdem 36 yasinda hala milli takımda ve paris olimpiyatlarini da gorecek muhtemelen ve o sira da 37 yasinda olacak. Bu duruma bakinca neslihan erken cekilmis gibi geldi. Neslihan en azindan tokyo olimpiyatlarini görebilirmiş.
Neslihan doneminde de olan bir diger oyuncumuz meryem boz. Kendisini 2020 tokyoda da gördük ve hatta o yıl guidetti cok fazla oynatmasa da 85 sayı ile turnuvanin en degerli oyuncusu secildi ama sonra ortadan kayboldu. 35 yasinda şu an ve hala milli takimda olabilirdi baktigimiz zaman.
Naz aydemir, neslihanla da oynayan bir oyuncuydu ve daha 33 yasinda ve nedense milli takimi cok erken bıraktı. Elif ve cansudan cok daha iyi bir pasör ve 3-4 sene daha milli takimimiza destegi olabilirdi. Neden bu kadar erken cekildi anlayamadim.
Hadi neslihanın yasi biraz daha fazla bu iki isme gore ama eda erdem hala devam ederken, yasina gore cokta guzel isler basarirken ve kariyerinin son yillarinda sampiyonluklar yasarken acikcasi turk voleybol tarihinde cok emegi olan bu isimleri ve belki daha sayamadigim diger isimleri biraz daha milli takimda gormek isterdim ve bu kazanilan sampiyonluklari gormek hakettikleri bir şeydi.
Belki neslihani tas catlasa en son tokyoda gorurduk dahasi olmazdi ama orada da gorsek iyiydi son kez ama diger isimleri hala görebilirdik.
Vargas cok başarılı ama meryem bozda cok iyi ve tecrubeli bir pasör capraziydi. Bu iki isim bizden yetismis ve bizden cikan pasor çaprazlarini birkac sene daha sahada gormek isterdim şahsen. Eda erdemle beraber takimin en tecrubeli isimlerindendi.
Neden erken bıraktılar? Tercih mi yoksa birileriyle anlasamamak mi merak ettim. Cunku eda erdem hala var. Ozellikle nazın birkac senesi daha net vardı.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer