Türkiye'de bir parkta üstsüz spor yapan şahıslar, kendilerini güvenliğe şikayet eden vatandaşa tepki gösterdi. Sporcu şahıs, "Bu bir ahlaksızlık falan değil. Canın mı çekiyor birader senin beni? Gel o zaman" derken o anlar kameraya yansıdı. Parkta üstsüz spor yapan sporculara bir vatandaşın şikayeti üzerine güvenlik görevlileri müdahale etti. Sporcu ise canın çektiyse gel diyerek cevap verdi. Sporculara üstlerini giydikten sonra spor yapabilecekleri söylendi.
Bir vatandaş, sıcaktan tişörtlerini çıkarıp spor yapan erkekleri güvenliğe şikayet etti.
Tişörtünü çıkartan bir vatandaş, kendilerini şikayet eden kişiye, "Ahlak bekçisi misin? Canın mı çekiyor birader bizi?" diyerek tepki gösterdi.pic.twitter.com/aKiuQs9q9p
Bu tiplerden hiç hoşlanmam, ama adamlar haklı. Herhangi bir yazılı kuralı, yasayı çiğniyorlar mı? Hayır.
Bazı aklı evvel zalaklar ''İnsanları rahatsız edecek bir şey bu'' demiş. Ona bakarsan ben de kalkıp türbanlılardan rahatsız oluyorum diye şikayet edeyim, attırayım parktan, olur mu? Biri kalkıp eteğini beğenmediği kadınlara salça olsun falan?
Burada hiçbir ahlaksız durum yok, çoluk çocuk da spor yapan adam görünce etkilenemz, siz çocuğunuza kırkpınar yağlı güreşi izletmiyor musunuz mesela?
Tamamen yurdum insanının biraz bile farklı olanlara ''Hmm, ben toplum içinde daha sıradanım, bu sıradışı demek ki ben burada haklı olanım, şunların moralini bozayım'' diye salça olma, müdahale etme, karışma merakı
Bu alan doğal güzellikler içerisinde zaman geçirmemiz için oluşturulmuş bir alan. Birbirinden güzel çeşit çeşit ağaçlar, sular, çocuk parkları, spor alanları, sporcular için koşu alanları, spor aletleri, futbol basketbol tenis gibi kortlar yani herkesin tabiri caizse 7 den 70 e zaman geçirmesi için oluşturulmuş bir alan. İçerisinde camiden tuvalete kafelerden büfelere kadar her şey mevcut. Konser alanları bisiklete binme alanları alıp kitabını kahveni ağaç gölgesinde doğa ile iç içe okuyabileceğin ortam felan kısaca harika bir yer.
Ben 35 yaşındayım ve ortaokula gittiğim dönemden beridir vadide aktif şekilde spor yaparım.
Son zamanlarda çocuk oyun alanlarında fuhuş yapanları gördüm. Bir çoğu da lgbt üyesi kişilerdi ve erkek erkeğe yapanlar ağırlıktaydı. Alkol ve yasaklı madde alanları gördüm. Eline çekirdek alıp tüm zemini çekirdek kabuğu yapanları gördüm. Her yer çöp tenekesi dolu ona rağmen çöpünü yere atanı gördüm. Güvenlikler köpek beslemeye başlamış durumda vadi şu an başı boş saldırgan sokak köpekleri dolu.
Benim 1.5 yaşında kızım var. Kızıma vadide köpek saldırdı durumu twitter üzerinden çankaya ve büyükşehir belediyesine yazdım bir çok hayvan sever tarafından linç yedim hatta bana iftira ve suçlamalarda bulunanlara gidip dava açtım. şu an dava sürecinde dosyam. Örneğin kişi İzmir de yaşıyor ve yazmış ben her akşam orada spora giderim 1 tane köpek yok diye. Sonra iftiralar suçlamalar küfür hakaretler neler neler.
Benim 1.5 yaşındaki kızım oyun alanında oynarken alkol ve yasaklı madde kullananla karşı karşıya gelirse ya da fuhuş yapanlarla bir baba olarak rahatsız olurum ve bu durumu da hiç bir ebebeyn doğru karşılamaz. Ek olarak z kuşağı her ne kadar özgürlük dese de bunlar bence özgürlükle alakasız konular.
Bu kişiye gelirsek, bu vücut asla parklardaki aletlerle yapılmaz. Bu üzerini çıkarıp karın kaslarını sergilerken amacı spordan daha çok karı kızın ilgisini çekmek ve rahatsız olup şikayette bulunana da saygısızca terbiyesiz cümleler kurmasından amacını rahatça anlayabilmekteyiz.
Bu aralar ara ara spora gittiğim vadide eskisi gibi güvenlik kalmadığı için artık Türk ten daha çok mültecilerin akın ettiğini gözlemliyorum. Bu durum çok üzücü ama maalesef ki ağırlığın mültecilerden oluştuğu bir vadi oldu.
Vadiyi merak edenler vadinin çektiğim videosuna göz atabilir
Kişinin yaklaşımı hiç etik değil. Burada hemfikiriz sanırım. Ancak adı üstünde spor ama bu da demek degilki halka açık alanda istediğimiz her şekilde gezebiliriz. Unutmayın ki birisinin özgürlüğü, diğerinin özgürlüğünün başladığı yerde biter. Ben spor yapılırken sadece tişörtün çıkarılmasını normal karşılaşam da bunu normal karşılamayacak kişiler ve ortamlar mevcut. Daha dikkat edilse güzel olur
Üstsüz olmak acaba müstehcenlik olarak sayılabilir mi diye düşündüm ve hukuk mantığım her ne kadar hayır müstehcenlik olarak yorumlanamaz diyorsa da Yüksek Yargı'nın bakışını bir kez daha görmek istedim.
Efendim kısaca belirtmek gerekirse, kanunda müstehcenliğin ne olduğu tanımlanmamıştır. Ancak Ceza Genel Kurulu, 24/3/2015 tarih ve 2014/14-603 Esas, 2015/66 sayılı kararında; “Normatif bir kavram olan müstehcenliğin, toplumdan topluma ve aynı toplum içinde toplumsal değerlere bağlı olarak değiştiğini, müstehcenlik olgusunun tespitinde, toplumun belli bir kesiminde kabul edilen değer yargılarının değil, toplum genelinin ve demokratik toplum düzenine ilişkin davranış kurallarının esas alınması gerektiğini belirtmiştir.” şeklinde bir tanımlama yapmış.
Bakıldığında, erkeklerin üstsüz dolaşması, belli bir kesim tarafından hoş karşılanmasa da genel manada müstehcen olarak nitelendirilmeye yeterli nitelikte değil bana göre. Bakınız hayasızca hareketlerden ya da p*rno söz etmiyorum, açıklamalarım tamamen üstsüz spor yapma, üstsüz gezmeye ilişkindir.
@HaymatlosAşk cinsel organ veya cinsel bölge diyor kanun metni ama erkeğin üst bölgesi cinsel organ ya da cina l bölge olabilir mi? Kadının göğüsleri cinsel bölge olabilir mesela. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde eşitliği aykırı olduğu için bu düzenleme kaldırıldı. Kadınlar da üstsüz güneşlenebilir denildi hayasızca bir hareket olabilir mi? Cinsel ilişkiye davet niteliğinde görülür mü? Kendi hallerinde spor yapıyorlar. Yani sokak ortasında değiller, spor için ayrılmış bir alandalar. Dar yorumlamak lazım bence.
Hayasızca hareketler suçu TCK 225 (1) Alenen cinsel ilişkide bulunan veya teşhircilik yapan kişi, altı aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
@saskinomayra Teşhirciliğin konusu, kişinin cinsel organlarından ibaret değil kanımca. Vücut bölgelerinin, madde metniyle korunması amaçlanan hukuki değeri ihlal niteliğindeki teşhiri, bu suçun oluşumuna neden olacaktır diye düşünüyorum
@saskinomayra TCK 225(1)’in Madde gerekçesi; teşhirciliğin kişinin sadece cinsel organlarının teşhirinden ibaret olmadığını belirterek, vücut bölgelerinin halkın ar ve haya duygularına veya toplumun ortak edep ve ahlak temizliğine alenen saldırı teşkil edecek şekilde teşhir edilmesi halinde de bu suçun gündeme geleceğini belirtiyor.
@HaymatlosAşk dar yorumlamamak lazım. Somut olayın özelliklerine göre bir değerlendirme yapmak lazım. Spor için ayrılan alandalar. Spor yapıyorlar. Halkın içinde herhangi bir yerde değiller. Hava çok sıcak, sporla daha da sıcak. Cinsel bir bölge gösterilmiyor. Halkın ar ve haya duyguları ile demokratik toplumun gerekleri ve özgürlükler arasındaki dengede demokrasi çiğnenmemeli. Aksi taktirde bunun sonu yok. Vay mini mi giydin vay dekolteni mi açtın... İş oralara kadar gider. Yorum yaparken somut olayın özelliklerine bakmak lazım. Ben baktığım zaman teşhir suçu göremiyorum.
Ayrıca okuduğumda tekrar tekrar aynı konuya takıldığını fark ettim. Erkeğin üst bölgesinin cinsel bölge ya da cinsel organ olmadığı konusunda hemfikiriz. Ama buna rağmen teşhircilik oluşacağo kanaatindesin. Teşhircilik suçunun oluşması için kanun seçimlik hareket öngörüyor. 1-Ya cinsel organ veya cinsel völgenin alenen gösterilmesi 2- ya da alenen cinsel ilişkiye girilmesi. Suçun oluşması için gereken maddi unsurlar bunlar. Erkeğin üst bölgesinin cinsel bölge veya organ olmadığı bir yana, bir de somut olayın özellikleri açısından spor için ayrılan bir alanda, spor yapan bireylerin teşhircilik suçu işlediğinde karar vermek hakkaniyetli olmaz.
ya bir şeyi samimi bir şekilde sormak isterim. madem bir kesim rahatsız oluyor neden aynı kesim, çıplak insanların da olduğu plajlar doluyor. bu işin mantığını oturtamadım ben.
@saskinomayra ben hukuki olarak 225/1 açısından tartışmak istemiştim aslında. Ben spor yapılan yer açısından, ki çocuk parkı var sanırım etrafında, acaba teşhircilik oluşur mu diye bir tartışalım istedim.
@HaymatlosAşk okudum bugün. esasen HAGB'ye karşı değilim diyor Yüksek Mahkeme. Ama belirttiğim kriterlere uymalısın diyor. bu hususta birkaç eleştirisi var. 1 yıl yasa koyucuya zaman tanımış yürürlük için. bu süre zarfında yasa koyucu belirttiğim kriterlere uyarak yeniden HAGB kurumunu oluşturabilir, biz bu kurumu genel olarak anayasaya ya da uluslararası hukuka aykırı bulmuyoruz demiş. bazı noktalar var özellikle belirli suç tipleri (işkence kötü muamele gibi) bu düzenlemenin dışında bırakılmalı, müsadere ile birlikte uygulanan hagb kararlarında gerekli boşluklar doldurulmalı ve hüküm açıklanmadan istinaf hakkından feragat neticesini doğuran hagb istiyor musun sorusu sorulmamalı diyor. bunlara dikkat et diyor. siz okudunuz mu? atladım mı bir şey? çok hızlıca baktım bunlar gözüme çarptı
@HaymatlosAşk Hayır, hiçbir surette uygulanamaz. TCK madde 225 sadece cinsel bölgelerin gösterilmesi fiillerini ifade eder, o da erkeklerde sadece kasık bölgesi ve arkasıdır. Tartışmaya açık bir şey değil bu.
@HaymatlosAşk Erkek üst bedeni bu şartların hiçbirini yerine getirmez. Erkek gövdesi hukuken mahrem değildir ve teşhiri korunması amaçlanan bir hukukî değeri ihlal etmez. Cadde, park, plaj, sokakta, meydanda da uygundur ve sınırlama yoktur. Hatta genel ahlakı ihlal eden bir teşhir davranışı değildir ve bu sebeple kabahat dahi değildir.
Şikayet doğru bence. yani sonuç olarak rahatsız olanlar olabilir aynısını bir kadın yapsa kaç kişi linç yapardı kim bilir. ya da hoşuna giderdi ki sapık da çok var. yani ne kadar sıcak olursa olsun sonuç olarak orası plaj değil park. mesela park da aynı şekilde sadece şort olarak da oturabilir başka hiç kıyafet olmadan. ama ben şikayet etmem mesela umurumda değil çünkü kimse. ben parka başkasını izlemeye değil oturmaya giderim. zaten spor salonunda bile tişörtsüz spor yapanı ben görmedim
Bir erkeğin üst bedeni (gövdesi) çıplak gezmesi herhangi bir suç teşkil etmez, kabahat de değildir. Bu bir giyim tarzıdır, tıpkı mini etek gibi. Görevlilerin müdahalesi hukuksuzdur ve kişi savcılığa şikayet edebilir. Bir erkeğin üst bedeni çıplak dolaşması genel ahlakı ihlal eden, cinsel amaçlı veya aleniyet arz eden bir teşhir davranışı değildir. Şehir içinde de olabilir. Kanunun ve içtihatların ortaya koyduğu şekliyle böyle. Normatif hukukta madde metninde eşitlik vardır ama uygulamada farklılıklar gösterir ve tâbi ki de hukuken mahrem olan kadın gövdesinin hukukî değerini ihlal niteliğindeki teşhiri yasaklanmıştır ve suçtur. Yani bu eşitsizlik değildir. Vücutların farklı olması kanunu bağlamaz. Kanun cinsel organ ve sair cinsel bölgelerin gösterilmesi fiillerini ifade eder ve bunun da erkek bedenindeki karşılığı kasık bölgesi ve arkasıdır ve erkek gövdesinin ne hukuken ne de biyolojik olarak sair cinsel bölgeleri yoktur. Kadın memesinin gözükmesi teşhircilik suçu teşkil eder ve gövdesinin de kanun tarafından bu hususta korunma altına alınmış olması sebebiyle gözükmesi teşhircilik suçu teşkil edebilir yahut kabahat oluşturmaya yetebilir. Bir erkeğin evin içinde perdeleri açıkken sadece donla dolaşması hayatın doğal akışına uygun bir davranıştır. Bu da teşhir değildir. Kolluk kuvvetleri tarafından verilen emir hukuka aykırıysa (örneğin suç teşkil etmeyen bir davranışı yasaklıyorsa), o emre uymama da kabahat oluşturmaz. Danıştay ve Yargıtay görüşü: Hukuka aykırı emir geçersizdir; bu durumda kişiye ceza verilmesi mümkün değildir. Anayasa Mahkemesi içtihadı: Devletin görevi, rahatsız olanları korumak değil, ifade ve yaşam biçimi özgürlüğünü korumaktır. Kolluğun takdiri, kanunla belirlenen sınırlar içinde olmalıdır. Anayasa’ya göre temel haklar yerel ahlakla sınırlanamaz (m.10, m.12, m.17, m.20). Yargıtay kararına göre üstsüz dolaşmak veya mini etek giymek: ne TCK m.225 kapsamında teşhirciliktir, ne Kabahatler Kanunu’na göre bir fiildir. Dolayısıyla: Kolluk müdahalesi hukuka aykırıdır. İdari yaptırım veya ceza hukuka aykırıdır. Suç olmayan fiile müdahale takdir yetkisi kapsamında değerlendirilemez. Kolluk görevlisi hakkında suç duyurusu (TCK m.109 – hürriyeti tahdit, m.257 – görevi kötüye kullanma). Devletin görevi bireyi çoğunluğun değerlerine uydurmak değil, bireyin yaşam tarzını korumaktır. Takdir yetkisi keyfilik hakkı değildir. Kanuna aykırı emir olamaz. Kaldı ki spor alanlarında spor yaparken de tıpkı plaj gibi hukuka tamamen uygun ve müdahale yetkisi yoktur, lakin park, cadde, meydanda da uygundur ve herhangi bir sınırlama yoktur. Toplumsal tepki olması, fiili hukuka aykırı hale getirmez. Mini etek giydi diye birisi şikayet edildiğinde müdahale edilmiyorsa, burada da durum aynıdır. Devletin görevi, bireyi çoğunluğun ahlaki değerlerine uydurmak değil; bireyin yaşam tarzını, bedensel serbestliğini ve ifade özgürlüğünü korumaktır. Kolluk takdir yetkisini:keyfi, öznelliğe dayalı, “rahatsız oldular” gerekçesiyle kullanamaz, zira erkek gövdesinin teşhiri toplumun ar ve haya duygularını rencide edici nitelikte değildir yani hukuken mahrem değildir ve hukuken korunan bir değeri ihlal etmez.
Hatta ifade etmekte fayda var, çok kısa mini etek devletin koyduğu güveni istismar niteliğinde ise işler değişebilir. Çok kısa mini eteğin ayrıca genel ahlakı ihlal eden nitelikli bir giyim sayılabileceği ilgili Yargıtay kararlarında belirtilmiştir.
Bence iyi yapmışlar. O adamların sporcu ile bir alıp veremedikleri yok ki. Onlar sadece üstüne bir şey giymesini istemişler ki bence bu çok normal. Çıplaklığı normalleştirmeyin. Kadın da çıplak olmasın erkek de. Orası halka açık bir alan. Yaşlı başlı annelerimiz babalarımız var, küçücük çocuklarımız kardeşlerimiz var. Onlar halka açık yerlerde çıplak dolaşmanın normal olduğunu düşünmemeliler. Ayrıca spor yapmanın ne ayrıcalığı var. Ben de otobüs durağında beklerken çıplak olayım, bir başkası yemek yerken çıplak olsun olur mu öyle şey!
Böyle bir şeyi şikayet etmek ve şikayetin değerlendirilmesi mutlak hukuka aykırıdır. Erkek gövdesinin tamamen gözükmesi Anayasal hak niteliğindeki vücut serbestliği kapsamında değerlendirilir. Tartışmaya açık bir konu bile değil. Üstelik bunu kolluk kuvvetleri mensubu olarak yazmışsınız. Mahrem olmayan vücut bölgelerinin teşhiri bu hususta sahip olmadığı hukukî değeri ihlal etmediği için başkalarının estetik algısı veya bireysel ahlakı kaynaklı rahatsızlığı yüzünden kabahat veya suça dönüşmez, zorla kapatılmaz, müdahale keyfi ve hukuksuzdur. Ayrıca, muzır neşriyat yok ki işin içine çocukları katmışsınız. Sınırlandırılmamış serbestlik alanı böyle kişisel fikirleri dikte ederek örtülü şekilde yasaklanamaz. Maddi bir suç unsuru dahi değil de neye göre müdahale iyi olmuş olabilir anlamadım.
Bence şikayet edenler haklı. Sonuç olarak toplumsal alanda yarı çıplak spor yapıyor. Oraya giden çoluklu çocuklu aileler olabilir. Bu yüzden şikayet etmiştir ya da rahatsız olduğu için şikayet etmiştir. Bazıları ne isterse onu giyer veya giymez kimse de karışamaz yazmış. Bu nasıl bir mantık çözemedim. Toplumsal alandaysa rahatsız olacak insanları düşünerek hareket etmeli. Sonuç olarak toplumsal alan babasının tapulu malı değil. Ona sıcaksa herkese de sıcak. En azından atlet vari spor üstleri giyebilirdi.
@tfn2906 Peki burası sahil seridi mi deniz ve kum göremiyorum? Senin bahsettiğin sahil şeridinde istedikleri gibi çıplansınlar abanane. Orada amaç denize girmek burada amaç spor yapmak ama sahil temalı...
Kadınlar çıplak gezerken sokakta bsi olmuyor erkek gezince nie sorun pardonda. Abdur tahmin edim kafin vücudu erkeklerinkine göre estetikli die onları izlemek onlara haz veriyor zevk veriyor ama erkeklm vücuduna geldi mi ve eğer güzelce adamn vücudu kendisininki öyle değil die bu bahane adı altında şikayet etmiş net. E o zmn bizlerde Suriyelileri şikayet edelim. Mesela Atatürk bu ülkeye kıyafet kanunu getrdi bnde çarşaflı görmek istemiyorum kapalı kadın var ülkemizde modern bir şekilde türbanlı gayette hoş onalr gbi giyinsinler o zmn bnde sokakta yüzlerini bile kapatan karabasan gbi ortalikta gezen çarşaflı görmek istemiyorum bizde onları şikayet edelim. Olur mu hc öyle ya da böyle soyleynce hoş oluyor mu
Acaba haksızlık nerde burada, umuma açık bir yerde gerçekten o şekilde gezmesi bence uygun değil. O zaman soyunup gezelim tepki gösterenede canınmı çekti diyelim aklı kıt bir hareket bence bana parası yok spor salonuna gidemiyor gibi aklı selim olmayan cevaplar yazmayın lütfen, adam sonuna kadar haksız.
Bence umuma açık yerlerde müteyeddin insanların gezmesi doğru değil.
Çocuklar görüyor kötü etklileniyorlar derhal sokakta gezmeleri yasaklanmalı, rahatsız oluyoruz kardeşim sonra gelip bana aklı selim olmayan cevaplar yazmayın.
Plaj olsa anlarım da parkta üstsüz gezmesi rahatsız edici olabilir. Çocuklar var etrafta. Ben tshirtumu cikartip sutyenimle spor yapmıyorum misal. Spor salonuda da üstünü çıkarıp şortunu kasiklarina kadar çekip sözde spor yapanlarla dolu. Rahatsızlık verici.
Görüntü müstehcen değil fakat spor salonlarında üstsüz spor yapmak yasak. Bunu göz önüne alırsak halka açık yerlerde üstsüz spor yapmak doğru değil. Bundan rahatsız olanlar olabilir. He bana soracak olursanız umrumda olmaz.
@tfn2906 adı üstünde plaj ve orada ki halkın hepsi aynı şekilde.. Ayrıca polemiğe girmek için cevap yazmadım. 2 yıl spor salonu yönettim asla üstsüz spor yapmaya izin verilmiyor.
Spor salonlarında üstsüz spor yapılmanın yasak olmasının nedeni aletlere ter vesaire daha az geçsin, bin kişinin kullandığı bench presslere millet çıplak şekilde yatmasın gibi kurallardan.
Ayrıca spor salonu değil orası, orada öyle bir yazılı kural da yok.
Halka açık yerde üstsüz spor yapmak niye doğru değil? Niye sürekli herkes ''Bundan rahatsız olanlar olabilir'' diye kendinden ödün verecek?
Bu moronca kafa yüzünden ülke şeriatçıların cirit attığı saçma sapan bir yere döndü farkında mısınız? Herşeye, herkese karışılıyor sürekli
@Ragnar_Lodbrok peki onların spor yaptığı aletlerde başkaları spor. yapmiyor mu? Ayni kurallar gecerli olmamamali mi? Neden her şeyi şeriata filan bağlıyorsunuz ki? Kendinden ödün vermek istemiyorsa evinde yapsın veya spor salonuna gitsin. Ayrıca tekrar tekrar yazmam mi gerekiyor. BURAYA CEVAP YAZMIS OLAMAM POLEMIGE GIRMEK FILAN DEGIL, LUTFEN HERKES KENDI FIKRINI YAZSIN AMA BENIM CEVABIMIN ALTINA DEGIL...
@Ragnar_Lodbrok 21 yıldır şeriat gelecek diye soyleniliyor, adam serdar getirmek istese çoktan bunu yapardı. Bu bir Görüşünü sildim çünkü tartışmak istemedigimi büyük harflerle yazmama rağmen halen cevabımın altına yorup yapman hoş değil Herkes kendi görüşünü yazsin arkadaş bana ne senin dusuncenden Ayrıca yobaz dediğin kesim bence tartışılır bir durum. İstersen uzatmayalım Hee bu arada ben umrumda olmaz demişim bana neyi savunuyorsun Allah aşkına lütfen uzatmayın. Cevabim ve ben sizi rahatsız ediyorsam engelle geç arkadaş
Sporcu olarak spor alanlarinda ustsuz spor yaparim. Sebebi gunesden dolayi amele yanigi olmamak icin kapali mekan olsa gunes korunmus alan olsa ustsuz olmaz.
Plajda sanıyorlar kendilerini sanki, tabii ki vatandaş haklı, biz kendisinin adaleli, kaslı vücudunu görmek zorunda mıyız hem 😅 Niye sergiliyorsa kendini? Sıcak diye bunu yapmaya hakkı yok
Sıcaktan olabilir ama insanlar karşısındakinin kişiliğini ilk görüşte konduramadığı için sapıklar mı acaba diye düşünebilir uzak durmak isterler özellikle ailesiyle gelen erkekler tanımadıkları için ön yargılı olabilirler.
Yani erotik şeyler çağrıştırıyor bilemedim müslüman bi ülkede olmamalı :d
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğruyu yanlışı ayrış edemeyen milyonca insan var bende kaslıyım herşeyin yeri yordamı ortamı vardır tek gerçek Budur bu dünyayı kimse tek başına yaşamıyor kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok erkeğin mahremi ile kadının ki bir değil tm ama rahatsız olabililende çıkar elbet herkesin duygu düşüncesi farklı dir
0
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Bazı akıllılar herkes istediği gibi giyer özgür dür demiş o zaman ben bir şey giyinmeden gezeyim öyle bir özgürlük mantık mi var 😄
Yasal olarak cinsel organların gözükmemesi halinde istenildiği kadar çıplak durulması serbest diye biliyorum. İtiraz eden şahıs burayı Afganistan zannetmiş sanırım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şikayet edenler haklı aynısını bir kadın yapsa linçlenirdi
Diğer yorumlardan çıkartılan sonuca göre, bizim insanımız hala ilkel neanderthal seviyesinde. Ulan plajlar da halka açık yerler ve erkekler orada da herkesin içinde şort ile gezerken sorun yok da bura da mı sorun oluyor? Erkekleri plajda şort ile görürken sorun yon da burada mı sorun oluyor? Sizin ben beyin damarlarınıza fışkırtayım…
Tshirt giyip yapamıyor mu bu adamlar? İyice mala bağladılar. Halka açık alanda olmaz ayıptır , saygısızlıktır
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gött deliğinin arası dışında her yeri görünecek şekilde gezen kızları özgürlük diye savunan yurdum insanı yine şaşırtmayarak şortla efendi efendi sporunu yapan adamları plajda zannediyorlar kendilerini diye eleştirmiş
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınların dötü başı memesi açık kimseden ses yok , adam t-shirt giymeden spor yapıyor diye ses hiç kesilmiyor. Ne b0ktan bir ülke haline geldik @q
@problem_değil hayvanlar gibi oksijen alıp karbondioksit veriyorsun hayvanlar gibi karbonhidrat protein ve yağa ihtiyaç duyuyorsun hayvanlar gibi uyuyorsun hayvanlar gibi her gün su içiyorsun her gün sidik ve kaka yapıyorsun ama hayvan değilsin anladım
Evet değilim o ayrı insan ayrı biyolojik olarak da fiziksel olarak da duygusal olarak da burada o üstün bu üstün tartışması değil mesele İki farklı canlı olayı ele alma şekli yanlış dedim
@ukalatipin1i Üstad seni neden anlamakta zorlanıyoruz, bilim düşmanlığı olmamızdan kaynaklı olabilir. Kısa cümleler değilde üşenmeden biraz detaylı yazarmıınız
Bilimin çok zaman yanılmıştır onunda bir sürü makaleleri var istersen onlarada bak, yarın bir gün ya öyle değilmiş denirse ne olacak, ayrıca zaten evrimleşmişsin diyor evrimin ne demek olduğunuda sanırım biliyorsundur. Hatta şöyle bir örnekde vereyim bahçene ektiğin bir ağaç büyüyüp meyve vermediğinde ya da güzel meyve vermeyince DNA sını değiştirip farklı bir meyveya dönüştürebiliyorsun yeni meyvende armut olsun sen ısrarla bu armut ağacı değil o bir nebiliyim elmaydı diyebilirmisin artık evrilmiş o , o artık bir armut
ve sende artık evrilmiş ve insansın ama ben kabul etmiyorum insanlığı benim neslim hayvandan geliyor ben atalarımı üzemem diyorsanda saygı duyarım seni değiştirmeye çalışmam saygılarımla
Hocam seni değiştirmeye niyetim yok ben fikirlerimi belirttim sende kendi fikirlerini... neye nasıl inanacağın senin seçimin sen onu seçmiyorsun diye ben sana hakaret edememem sende bir başkasına etmemen gerekir.
@Maritimo eee sana zorla inan yoksa seni döverim öldürürüm mü diyorum? neden bu kadar rahatsız oldun fikirlerimi söylememden? kuduz köpek gibi kudurdun mu yoksa muhammedin iti
Sen hangi bilimden bahsediyorsun. Bilim her zaman insanı hayvandan ayrı tutar. İnsanı hayvandan ayıran şey de bilinçtir. Ayrıca evrim falan demişsin, bunların hepsi hala teorem. Hiç teorem, hipotez, kuram bunların farkını öğrenmedin mi. Sen bütün fen bilgini instagramda bunları biliyor musunuz etiketlerinden öğrenmişsin belli. Ha yine de aynı şeyi savunuyosan sen düşünme ve bilinç yetisine sahip değilsindir ve evet sen bir hayvansın tebrikler.
Tabi canım tabi. Kaçıncı sınıfsın bu arada özgüvensizliğinden kimliğini saklamışsın göremiyorum. Fen bilgin ya temel ya da hiç yok gibi. Ortaokula yeni başladığını düşünüyorum. Gerçi artık ilkokul kazanımlarında da temel fen bilgisi veriliyor ama bilemedim. Bir tane bile bilimsel veri vermemişsin daha attığın saçma bir düşünceyi eleştirildi diye girmediğin şekil kalmadı. Hadi git bana elle tutulur bir bilgi getir. Ama şunu yapmayı unutma sakın. Wikipediye falan girip ordan kopyala yapıştır getir tamam mı. Senin gibi bir aptal maymunun elinden sadece o gelebilir çünkü😏
Biz bilime inanıyoruz zaten ama sen çok başka yerlerdesin😂 Senden bir Adnan Oktar kediciği izlenimi aldım. Bilmem kimin maymuncuğu diyeceğim sana. Belki şu an bir bilim adamının deney maymunu ile muhatap bile olabilirim şu an. Tekrarlayan kelimeler falan da kullanılıyor bakıyorum da. Teorimde haklı olabilirim aslında🤔
Sporcu cevabında ciddi ise ben yalayabilirim diyerek şaka bir yana diyorum (her şakanın en az yarısı gerçektir) bana göre erkek vücudu ya da kadınların bacak bölgesi müstehcen sayılmaz. Sonuç olarak adam üstsüz bir şekilde metroya binmemiş.