Avların yasaklanması gerektiğini düşünüyorum
Spor adı altında av mevsimi av sporları gibi saçma şeyler yapıp hayvan katlediyorlar
Spor adı altında av mevsimi av sporları gibi saçma şeyler yapıp hayvan katlediyorlar
Avcılık bir spor değildir ve zevk için avcılığa karışıyım ama mesela Anadolu'da domuz tarım alanlarına zarar verebiliyor, ekinleri koruma amacıyla ve domuzların üreme sayısını kontrol altında tutmak için avcılık yapılabilir
Cevap
2Cevap
Evet yasaklanmalı tabi ki de
Ne olarak? Kesip yerken iyi de silahla avlayinca mi canilik oluyor? Asil canilik bicakla kesmek.
Gayet acik degil mi? Normalde et yiyoruz konu av oldu mu ama yaziiik kafasina giriyorlar.
Kesimi gerekli yapip avı gereksiz yapan nedir?
Valla av daha iyi. Hayvani omru boyunca bir yere tikayip sonra girtlaklamak asil canice olan. Kaldi ki sen nasil hayvan kesmeyi mesrulastiriyorsan av yapan adam da mesrulastirir. Sen et yiyorsun ben de yerim der. Kasaptan almak zorunda degil. Yahu kasap kesince iyi de avci avlayinca mi kotu? Tamamen sartlanmislik, hic mantikli degil bu dedigin.
Bahsettim insanlar hayvansal gıdalarla beslenirler sen dağ başında bir yerde yaşıyorsun orada bir süre gıda bulamadın bu durumda av yaparsın hayatını devam ettirirsin bu normal bir durumdur fakat ete ulaşılabilir durumda av yapmak saçmalık
Dünyada insanlar bazı belirtilen hayvanları yiyor ve ihtiyaç oluşuyor ete bunun için ihtiyacı karşılamak için hayvanlar kesiliyor
Tamam ozaman şöyle söyleyeyim hayvanları evcilleştirmeyelim doğaya bırakalım oradan ihtiyaç doğrultusunda avlanalım kesimhaneler ve bunun ticaretini yapanlar kapatılsın buda olabilir çünkü et ihtiyacını kasaplardan değil doğadan av yaparak karşılayabilirsin ozaman av meşru olabilir
Kimse senin kurdugun kurallara gore yasamak zorunda degil. Hayvan oldurmek senin icin etik degilse bunu sen de yapma, sen yapiyorsan baskasina yapma deme. Belli ki hayvan oldurmeye iyi gozle bakmıyorsun, ama et yemekten vazgecmek de cazip gelmiyor o yuzden kendininkini mesru gorup digerini kotuluyorsun.
Arkadasim et yiyor muyuz yiyoruz, gerisi fasa fiso.
Kesilmesin demiyorum? Kesip yiyoruz bunu tartismak yersiz diyorum. Vegan olsak neyse.
😂😂 Sebep? Elde yeterince et var fazlasini istemek yanlış diye bir mantik nereden geliyor?
Dedigin tam olarak bu. Hayvan oldurmek kotu ama zorundalik var o yuzden elden geldigince yettigi kadarini yemeliyiz gerisi canilik oluyor demeye getiriyorsun. Bence senin ne konustugundan haberin yok.
Yoo gayet dogrusu yanlisi var bu islerin, sana gore bana gore degil.
Tabii ki ben haklıyım.
çiftçilik yaptın mı?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?