İş öncesi spor yapabilen var mı?
işim 8 saat ayakta ve yorucu olduğu için iş günlerinde kendimi yormaya korkuyorum ancak sporu hayatıma dahil etmem de şart. İş öncesi spor yapan var mı, sizi nasıl etkiliyor?
İş öncesi spor yapabilen var mı?
işim 8 saat ayakta ve yorucu olduğu için iş günlerinde kendimi yormaya korkuyorum ancak sporu hayatıma dahil etmem de şart. İş öncesi spor yapan var mı, sizi nasıl etkiliyor?
Hafta içi yalnızca bir gün için spora gitme konusunda kendimle anlaştım. Salı, Çarşamba, Perşembe hangisinde kendimi daha iyi hissediyorsam hafta içi bir gün ile destekliyorum. Onun harici Cumartesi ve Pazar günleri istisnasız spor yapıyorum.
Ne hoş bunu sürdürebilmek güzel
2011'den beri :)
Vaaavvv nasıl oluyo ya
Kendimi bildim bileli spora yatkındım zaten. Ortaokulda lisanslı okul takımı, lisede lisede lisanslı okul takımı, lisede lisanslı yüzücülük, Üniversitede fitness'a başladım. Sonrasında 1. kademe vücut geliştirme ve antrenörlük lisansı aldım hala devam ediyorum.
Doğuştan şanslı giller 😁 yüzücülük çok imrendiğim bir olay. Yüzmek çok güzel. Ben de yeni başladım spor olarak yüzmeye
Vücuda en faydalı olan spor yüzme tabi, ayak parmaklarından el parmaklarına kadar ne kadar kas grubu varsa hepsine etki ediyor. Kompleks spor dalında bir numaradır.
Evet kesinlikle ve buna rağmen beni diğer antrenmanlar kadar yormuyor, keyif veriyor, vücudumu rahatlatıp dinlendiriyor. Şu an ilk odağım kilo vermek. Ancak yoğun iş temposundan spora düzenli zaman ayıramıyorum. Vaktim olsa daha sık yüzerdim daha fazla etkisi olurdu.
Spor yaparak kilo vermeyiz, diyet yaparak kilo veririz. Spor yapmadan diyet yaparsan kilo verirsin ama diyet yapmadan spor da yapsan kilo veremezsin.
Öf başladılar gene çok bilmiş fitnessçılar😁😂 bunu ben de biliyorum. Ancak diyet yapamıyorum diye spordan da geri kalmak istemiyorum en azından vucuduma hareket olsun ve sıkılaşsın. Hiç hareket etmemektense sporu gıdım gıdım haytıma dahil etmeye çalışıyorum.
Ama peki diyelim diyet yapmıyoruz beslenmemiz aynen devam ediyor ve buna ek olarak spor yapıyoruz
Spor yapmadığımız zamana göre kilomuzun azalması gerekmez mi
Fitnessçı değil, hocam diyeceksiniz hanımefendi. Diyet yapmazsan spora gidip daha çok acıkır, gelir daha çok yer ve alman güllecisi gibi olursun :D :D :D
Valla yüzmeden geldim öyle güzel acıkmışım gibi kötürdük köfteleri😂 normalde yemekten bu kadar zevk almam djdkssksk alman güllecisi ne be fjdksks
Acıkmışım ki götürdüm köfteleri*
Bak nasıl biliyorum :D Ye ye afiyet olsun.
Bir şey sorucam. Ben uzun yıllar evdeydim çalışmıyordum iki yıl öncesine kadar ve kilom sabitti, normal bir kilom vardı. Hareketsiz olmama ve diyet yapmamama rağmen kilo almıyordum, gece bile yerdim acıkınca. Çok zayıf değildim ama beni idare ediyordu. Sonra ben hayatımda ilk kez çalışmaya başladım. Evdeki hareketsiz yaşamım bitti ama çalışmaya başladığım andan itibaren ben gittikçe kilo almaya başladım ve 2 senede 10 kilo aldım bir türlü gitmiyorlar. Evde durunca kilo almayan ben çalışmaya başlayınca neden kilo aldım. Millet karantinaya girdi diye kilo alır bende tam tersi oldu. Sence neden
Hayatım bak onu anlatmaya çalışıyorum zaten. Hareket ettiğimizde, efor sarf ettiğimizde daha fazla acıkırız normal olarak. Dolayısı ile diyet yapmazsak bu yorgunluğun ve vücudun biyolojik anlamda karbonhidrata, vitamine, minerale ihtiyaç duyması neticesinde normalden fazla yemeye başlarız ve kilo alırız. Spor için de sana o yüzden söyledim, diyet yapmazsan daha fazla acıktığın için daha fazla karbonhidrat açlığın olacağı için daha fazla yersin ve kilo alırsın.
Şimdi taşlar yerine oturmaya başladı. Hani derler ya hareketsizlik kilo yapar bilmem ne diye. Abi hareketsizken daha zayıftım ben.😂 of of nerde o 66 kiloyken kendimi beğenmediğim hallerim of
Hayır ne kadar az hareket edersek o kadar az besine ihtiyaç duyarız. Hareket çoğaldıkça besin ihtiyacı da fazlalaşır, diyet ile ona bir sınır koymazsak spor yaptıkça kilo alırız.
Diyet yapamayacağıma göre bana spor sevdasından vazgeç mi diyorsun😁😂
Spor sevdasından vazgeç demiyorum da, kilo verme hayalinden vazgeç. Şimdi hem kas kütlesi kazanırsın, hem yağ kütleni de korursun veya belki onun da üzerine koyarsın. Sonra binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı diyen çocuk gibi olursun :D
Çok sağ ol ya bu müthiş motiveyşın için😁 o değil de faydalı ve kafamdaki soru işaretlerini gideren bilgiler için teşekkür ederim😵
Kardiyo yaparak yüksek kalori yakımı olmuyor mu neden yağ kütlemi koruyayım ki yemeyi çok abartmadığım sürece🥺
Kardiyo yaparak kalori yakımı oluyor tabi ama vücut acıkıyor ve sana diyor ki beni doyur aslanım... Sen de spordan sonra yorulmuşsun zaten, vücut arkadan veriyor gazı, kan şekerin de düşmüş. 200 kalori yaktıysan 400 kalorilik besin tüketiyorsun sonra.
Anladım, o zaman sporu abartmazsak aşırı da acıkmayız ve diyet yapmadan da avantajlı duruma geçmiş olmaz mıyız?🤔
Bir de ben çok terleyen biri değilim spor yaptığımda terlemezsem de faydası olur mu
Terlemeden yürüyüş yapsam faydalı olur mu
Bunların hiçbir diyetsiz zayıflatmaz diyeceksin onu biliyorum
Her gün yumurta yesem ekmeği kessem zayıflar mıyım
Benim kafamda bi milyon tane soru var
Terleme ile alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü ben de terleyen bir insan değilim. Ekmeği kesmek de diyet yapmaya giriyor işte, faydası olur tabi.
Ya şöyle, eğer doyurucu güzel yemekler varsa ekmek arayan biri değilim ama kahvaltıda ekmek yemezsem sonrasında mide bulantısı yaşıyorum veya tam tahıllı ekmek tüketmezsem sonrasında enerjim çabuk düşüyor ve acıkıyorum. Son zamanlarda şekerli içecekleri azalttım, tamamen bırakmaya çalışıyorum ancak yine de bazen canım aromalı içecek çekebiliyor. Onun haricinde bende şöyle bir sorun var diyet kafasına girdiğim ve bazı gıdaları kendime yasakladığım an psikolojikmen daha fazla yiyesim geliyor ve dengem bozuluyor. Bu sebeple “diyet” kelimesi benim kabusum gibi bir şey. O yüzden aslında madem diyet yapamıyorum bari spora başlayayım da daha da kilo almayayım diye düşünmüştüm ki bu tezim de çürütüldü. Artık bakıcaz hayırlısı nasp kısmet
Hanımefendi sizinle bir seans da psikiyatri seansı gerekebilir :D
Hahahahahaha kesinlikle ay sorunun kaynağı bu zaten😂
Çok geçmiş olsun Sn. Danışan.
Fitnessçı hocam sağ olun
Sizi takibe alsam nasıl olur
Buradan mı yoksa sosyal medyadan mı?
Oha sosyal medya mı naptın😂
Nereden bileyim hanımefendi sizin değişik huylarınız var spor yaparım diyet yapmam, diyet yaparım balkona çıkmam falan her şey olabilir dedim..
HAHAHAHAHAHAH iki dakikada çözdünüz beni ay😂
Sizde ikizler burcu karar mekanizması var hanımefendi
Ay Allah yazdıysa bozsun ikizler burcundan nefret ederim ve anlaşamam
Ya ben ikizler burcu olsaydım, bu riski nasıl aldınız? Ya ortamda Kürt şakası yaparken ortamda Kürt çıkması gibi bir durum olsaydı?
Olabilirsiniz yüzünüze de söylerdim ikizlerden hazzetmetiğimi😃 değişik olduğum kadar dobrayımdır da😂
Beni korkutuyorsunuz hanımefendi
Korkmanıza gerek yok ben bir garip diyet yapmadan kilo vermeye çalışan hayalperest zararsız bir kişiyim tek amacım sizin engin bilgilerinizden bir parça istifade etmekti😂
Hahaha yemin ederim yüreğim parçalandı… Şu an en ufak bilgi kırıntısına kadar istifade etmeye hazır ve nazırım öyle yumuşadım, dev bir pamukşekerim şu an..
İstifade etmesi gereken benim😁
Siz ne işle meşgulsunüz? Belki bana da bir şeyler çıkar..
Ooo benim meslekten sana bol bol kalori çıkar. Alanım pastacılık😄
Ohoooo işimiz var. Biz ne seni zayıflatabiliriz ne kendimiz zayıflayabiliriz yandık
Sağlıklı fit tariflere dönüştürebiliriz bu krizi😂
Ben bi protein tozlu pankek rica edecegim, muzlu ve yaban mersinli olsun lütfen. (Geçen hafta İtalya’da yedim çıta biraz yükseldi, bilginize)
Protein tozlu pankek ne be😂 vaav İtalya’lar Milano’lar. O iş bende merak etmeyin. Şefinize güvenin
Umarım el lezzetiniz yerindedir…
Şüpheniz olmasın
Pekala Şefim. Spor salonunda bende, muftakta sizdeyiz.
Mükemmel kombinasyon😄
Önce Antrenman sonra Yemek 🤤
Beni neyle başlatıyorsunuz😄😂
Önce o kimsenin kullanmadığı, elimize bile alsak ağırlığını hissetmediğiniz 1 - 2 kiloluk şirinler dumbelleri ile üst vücut ısınması yapacağız, kompleks bir şekilde.
https://imgyukle.com/i/rp8cAQ
Bunları mı diyorsunuz😂
Aaa evet sanırım kulak memesini çalıştırmak isteyenler için üretildi
Espiri mi yaptın da anlayamadım😒
Hahahah evet bu ne böyle bunun ağırlığından ne olur sıfır etki
Sen 1.5 - 2 kg demedin mi ayrıca başlangıç seviyesinde biri için ağırlıktan çok istikra önemli değil mi hocam bunu da biz mi öğretelim fndkddn
Bunlar ısınmak için yalandan elimize alacağımız ağırlıklar. Sonrası için bana totalde 100 kg civarı ağırlık lazım, seni değerlendiririz 😂
E tamam işte ben de ısınmak için aldım. Senin 100kglık ağırlığın beni bağlamaz😂
Sana öyle bir antrenman yaptıracağım ki, seni hiçbir şey bağlamayacak eve sedyeyle götüreceğiz seni 😂
Sen yaptıracaksın da bakalım ben yapacak mıyım 😄
Ben yaptırırım 😄
Özgüveni de abartmamak lazım😁
Özgüven değil, iyi bir partnerimdir. Güzel motive ederim, yaparsın 😈
Bu güzel bir şey de sana olan güvenimi suistimal etme bari😁
Asla, danışanlarımızın güvenini kırmak mesleğimize, kadınlarımızın güvenini kırmak delikanlılığa yakışmaz 😝
O halde anlaştık patron😁 ama bu sıcak havalarda salon köşelerinde kendime eziyet edemem sen beni bırak ben yaz boyu yüzeyim😂
Hayır, ben seni yellerim. Spora devam 😂
Yüzme de spor değil mi😵
Spor ama havuzu sürekli baştan başa yüzersen. İçinde oturup kenara yaslanıp ayaklarınla suda oynarsan değil 😄
Ya neden bu kadar önyargılısın. Havuza girdiğimde durmadan baştan başa yüzüyorum. Suyun içinde durup napıcam çok sıkıcı😒
40 dakika durmadan yüzüyorum bu süreyi istersem arttırırım da hııııııhhhh
İstersen yarışırız 🙂
https://www.hizliresim.com/v7n0en6
Seninle yarışmam, aynı seviyede miyiz😁
Bilmem, değiliz herhalde 😂
Spor konusunda değiliz 😁
Hangi konularda aynı seviyedeyiz 😄
Bilmem yeterince tanışmıyoruz 😁 senden daha düşük seviyeli olduğum manası çıkmasın diye dedim😂 spor konusunda sen iyisindir başka konularda da ben iyiyimdir kim bilir🤷♀️
Mesela mutfak konusunda somun ekmek bile benden daha iyidir, daha yeteneklidir 😂
Aa o kadar vahim mi? Fitnessçısın diye mutfağa da ilgin vardır diye şeyetmiştim ben😂
Yok yok sıfır. Makarna bile yapamam
Vay canınaa😄 demek ki her insanın becerileri farklı oluyormuş🤣
Evet o yüzden dedim salonda ben, mutfakta sen 😂
Güzel bir iş anlaşması olabilir, iki taraf da kârlı😂
Kabul edildi. 10/07/23 İmza.
Hahahaha😁 benden de imza.
İlk iş gününden Bana iyi istirahatler diler misin🤣 gececi çalışacağım da🤣
Ohoooo ben aç mı kalacağım, ben gece yatmadan da yemek yiyorum akşam eve gel.
Sen mi gece yatmadan mı e sen sporcu değil misin 😂
Hahah ben çok yiyorum maalesef ama metabolizmam hızlı olduğu için etkilenmiyorum. Her gece yatmadan mutlaka yemek yerim yoksa gece karnımın acıkma hissine uyanıyorum 😂
En gıcık olduğum insan tipi yediği halde kilo almayan insan tipi😁 ben de gece yatmadan yemeyi seven aç uyuyamayan biriyim ama azaltmaya çalışıyorum
Nolmuş dün gece yatmadan ikili Big Mac menüsü yediysem, suç mu..
Hem bana diyet yapmalısım şöyle böyle vaazları verip hem de bunu yapman hiç mi vicdanın sızlamadı 😂
Senin yüzünden ben aç yattım, neyse ki sabah tartıda bikaçyüz gram eksik çıktığım için keyfim yerine geldi😂
Benim fazla kilom yok yavruşum, bana atış serbest 😂
Neyse o günleri ben de göreceğim😁
Görürsün görürsün, şurada uyumana kaç saat kaldı 🔮
Nasıl yani ben biraz uyudum uyandım 🤷♀️
Görmedin mi rüyanda bu günleri
Çok komiksin
Hahah minik bir mümin latifesi
Daha sempatik latifeler yapabileceğine eminim
Teşekkür ederim, teveccühünüz efendim.
Rica ederim ne demek, ben gideyim de biraz pasta yapayım🤪😂
Kolay gelsin efendim, elinize sağlık.
Teşekkürler ederim
Güünaydın, sabah sporu sonrası bol proteinli kahvaltı yapıldı mı😁
Günaaydın, henüz yatakta yuvarlanıyorum 😂
Cevap verme hızını taktir ediyorum😂
Erkek için büyük bir artı değil mi 😂
Aynen öyle sık rastlanılmayan bir durum, biraz şaşkınım😂
Hahahah çok şükür sabah sabah artımızı da kaptık, Allah bereket versin 🤤
Neyseki ben seni senin beni gömdüğün gibi gömmüyorum🤪
Hahaha şimdilik diyelim istersen, senin farklı kuralların var yarın bir gün altından çok seviyorum ama laf sokmadan duramıyorum kadını çıkabilir 😝
Altıncı hislerin kuvvetliymiş😂
Oooo hislerim çok kuvvetlidir, kalp gözüm açık
Maşallah. Benimle ilgili neler hissettin
Henüz tanımıyorum, biraz daha zaman var.
His demiştik🤷♀️
Ama şimdi his hiç görmediğin etmediğin birisinden alınmaz. En hisli insana da gitsen böyle böyle bir arkadaşım var desen bir şey hissedemez. Bir görmek lazım, aurasını bir hissetmek lazım. Bilinmezden bir şey hissedilemez ki
Ay çok haklısın😁
Ooo haklılık puanını da aldım, şart olsun iyi başladım bu güne, verimli bir gün oluyor 😄
Hiç görmediğin aurasını hissedemediğin birinden artı puanlar alsan ne olur be😁
Olsun bu benim şahsi meselem 😂
https://imgyukle.com/i/rpAO7y
Bilinmezlikleri bir nebze giderebilir belki 🌞
Burnunun güzelliği şaka mı ya
Abartılacak bir burnum yok, fotoda olduğundan hokka çıkmış
Hangi efekt biz de kullanalım 😝
Ya burnum zaten güzel ama önden daha çok beğeniyorum, yan profilden çok değil. Bu da benim mükemmeliyetçi kafa yapımla alakalı bir kuruntu olabilir ancak fotoda olduğundan bi tık daha guzel çıkmış olabilirse diye sahtekarlık etmek istemem o yüzden efekti söylerim sıkıntı diiil
Snapchat sasha baby sasha soul art
Aaaaa ben snapchat kullanmıyorum, yaşlandım galiba. Sadece instagram ve twitter 🥹
Aa ben de kullanmıyorum sadece efektler için indirmiştim arada fotoğraf çekiyorum o kadar
Ben daha yaşlıyım bence twitter kullanmıyorum instagramımı da rafa kaldırdım
😁
Aaaaa bak depresyon hissettim şimdi, herkesten her şeyden sıkılmışlık, tamamen yeni insanlarla yeni bir hayat arzusu bu 😂
Yo aksine hayatımın en az depresyonlu dönemindeyim diyebilirm
Tamamen yeni insanlarla yeni bir hayat arzusu ise bende her zaman olan bir şey sanırım
İnstagramı faydasız ve boşa zaman kaybı olarak gördüğüm için kaldırdım youtubeda daha çok vakit geçiriyorum
İşte öyle bir şeyler 😁
Bu boşvermişliğin ve kabuğuna çekilmişliğin sebebi nedir hanımefendi
Öyle bir şey yok ki
Yoğun çalışıyorum ve yoruluyorum😵💫
Bir yandan da spor yapmaya çalışıyorsun
Evet daha çok yeniyim
Bahane üretmeye çok müsait bir spor. Yorgunum dersin gitmezsin, başım ağrıyor dersin gitmezsin, yazın sıcakta spor mu yapılır, kışın soğukta yağmurda spora mı gidilir derken..
Evet kesinlikle tam bir nefis terbiyesi🤣
Bakalım kısmetse bu akşam spora gitmeye niyet ettim. Akşam eve gidince belli olacak yatakta mı yuvarlanacağım yoksa gidip antrenman mı yapacağım 😄
Aa yatakta yuvarlanmak senden beklemediğimiz şeyler 2011den beri profesyonel bir sporcusun sen senin üşenmeye hakkın yok😄🤣
Hahah evet geçmişten gelen spor geçmişim ve antrenörlük lisansım var ama meslek anlamında antrenörlük yapmıyorum. Bugün yorulmazsam akşam salondayım 💪🏻
A öyle mi ben yanlış anlamışım. Meslek nedir
Hahah afedersin ben de yanlış ifade etmiş olabilirim. Yüksek lisansımı Lojistik Yönetimi üzerine tamamladım ve Uluslararası bir lojistik firmasinda Lojistik Müdürüyüm
Vay be hem antrenör hem müdür çıta bayağı yüksek😂
Hahah antrenörlük yapmıyorum ama lisansım var tabi istesem yapabiliyorum
Anladım anladım şimdiki işin de güzel sporunu kendine sakla😂
Onu hobi olarak icra ediyoruz işte 😄
Evet güzel 😀 ben de boş vakitlerimde hobi olarak yatmayı severim ve de kendimi yormamayı😂😂😂
Hahah en güzel hayat bu. Evlenip göbeği falan salınca geçerim muhtemelen bu düzene 😂
Yapma ya sende de mi o potansiyel var😏
Hahaha yok yok şaka yapıyorum kaç senelik emeğim var bırakır mıyım hiç
Oh çok şükür😂 erkeğin göbeklisi kapatılmalı😂
Göbeğim de var azıcık ama tatlı bir göbek, hatunu yatırmalık 😂 Fazlası zarar.
Senin göbeğin mi var 😵 şaşırdım
Azıcık azıcıkkkkk çok değiiiillllll
Ama sen sporcusun😂 sanki senin hiç göbeğin olamazmış gibi geldi bi an insann olduğunu unuttum pardon djdjdjddk
Ya ben sporcuyum, model değilim alooooo çıtayı fazla yükseltmeyelim lütfen 😂
Tamam an itibariyle çıtayı düşürüyorum😁 zaten sende bi etine dolgunluk boğazına düşkünlük var, sporu bırakırsan vay haline🤪😂😂😂
Hahaha inşallah ileride hanımla TLC Ağır Yaşamlar’a konu olmayız…
Hahahaahahahaha inşallah
😊🙏🏻
Cevap
10Cevap
Benim genel olarak spora enerjim yok ya djddj
Hahaha iyiymişş
İnşaattan çıkıp salona gidiyorum her gün, evet enerjimi etkiliyor ama bununda önlemini aldım bu yüzden pre workout kullanıyorum.
O ney
Ben iş sonrası gidiyorum. Nasıl oluyor bilmiyorum ama spor yapmak beni dinlendiriyor ve müthiş keyif alıyorum.
Gececi çalıştığım için sonrasında gitmek biraz zor oluyor öncesinde nasıl olur acaba bilemedim
Ne iş yapıyorsun ve vardiyalı dönemlerde iş öncesi ne kadar spor yapıyordun
Ben ilaç fabrikasında mikrobiyolog olarak çalışıyorum, eski iş yerim hem evime sen salona uzaktı. O zamanlar 1 saat kardiyo yapıyordum. Şimdi başka bir iş yerindeyim orası da çok yoğun, gittiğim salon evime yakın. İşten gelince hafta da 4-5 gün spora gidiyorum ve yaklaşık 2 saatim orada. Ama 2 gün personel trainer ile 1er saat çalışıp sonrasında 30-50 dk kardiyo. Diğer 2 gün 50 dk kardiyo şeklinde.
Ben 12 saat çalışıp sporu hayatımdan cikarmazken sen 8 saat çalışıyon diyim yani
Herkesi kendinle bir tutman her insanı aynı kefeye koyman da ne bileyim yaniiii
Kendimle bir tutmak gibi bir amacım yok ama şunu söyleyebilirim sekiz saat ayakta iş icabı durmak zorundaysan eğer bir saat ta kendin için durmak zorundasın kendi sağlığın için daha iyi görünmek daha iyi hissetmek daha mutlu olabilmek için ayrıca spor yorgunluğu tatlı bir yorgunluktur iş yorgunluğu ile kiyaslama
Haklısınız güzel bir cevap oldu
Ayakta çalışıyorsan varis tehlikesi var. Mutlaka koşu yap ve ya yüz
İsim cok rahat bende yorulmak icin gidiyorum
Öyle olsa ben de sık giderdim
Spor yorgun giden dinc cikar emin ol
Evet zar zor gidiyorum ama salondan çıkarken yüzümde bir gülümseme üzerimde bi rahatlık oluyor
Seretonim salgiliyorsun o zihne tutar insani ihmal etms
Evet ya depresyon modundan çıkarıyor insanı. Hatta salonda karşılaştığım insanlardan da hep pozitif pamuk gibi bir enerji alıyorum.
Fiziği boş ver sırf psikoloji için bile şart
En uygun terapi ve desarj yontemi fizik odul ve mental saglik daha iyi seviyorum ihmal etme İstanbul gidiyorsun salon sıkıntı is çıkışı kalabaligi
Kalıyor beslenmeyle ilgili
İşim rahat ya bazen otururken sıkılıyorum
Hayır kalmıyor çalışırken cok yoruluyorum
Sabah erken yapınca aksine enerji veriyor
Ben hiç çalışmadım hiç enerjim de yok
Her gün spor
Duş toparlar
Supradyn öneririm
Ne isi yapiuon
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?