İşten güçten o kadar bunaldım ki sinirimi stresimi spor salonunda atmak istiyorum hem forma girmek istiyorum ama bir türlü o spor salonuna gidecek motivasyonu yakalayamıyorum. Bunun için ne yapmalıyım fikirlerinizi düşüncelerini yazın lütfen.

İşten güçten o kadar bunaldım ki sinirimi stresimi spor salonunda atmak istiyorum hem forma girmek istiyorum ama bir türlü o spor salonuna gidecek motivasyonu yakalayamıyorum. Bunun için ne yapmalıyım fikirlerinizi düşüncelerini yazın lütfen.

Spor salonuna gitmek istemek ama kendinizi motive edememek oldukça yaygın bir durumdur. İşte size spor salonuna gitme konusunda motivasyonunuzu artırmak için bazı ipuçları:
1. Amaçlarınızı belirleyin: Spor salonuna gitme amacınızı netleştirin. Kilo vermek, daha güçlü olmak, formda kalmak gibi hedefler belirleyerek kendinizi motive edebilirsiniz.
2. İyi bir program hazırlayın: Spor salonuna gitmek için kendinize uygun bir egzersiz programı hazırlayın. Hem fiziksel aktivite çeşitliliği sağlayan hem de sizi ilgilendiren egzersizleri içeren bir program, motivasyonunuzu artıracaktır.
3. Spor yapmanın faydalarını hatırlayın: Sporun sağlığa faydalarını düşünmek, motive olmanıza yardımcı olabilir. Daha enerjik hissetmek, stresi azaltmak, kendinizi iyi hissetmek gibi faydaları hatırlayarak motive olabilirsiniz.
4. Egzersiz yaparken keyifli müzik dinleyin: Egzersiz yaparken dinlemekten keyif aldığınız müzikler seçin. Müziğin enerjinizi yükseltmesi ve motivasyonunuzu artırması için spor salonuna giderken müzik listesi oluşturabilirsiniz.
5. Kendinize ödüller belirleyin: Kendinizi spor salonuna gitme konusunda motive etmek için kendinize küçük ödüller belirleyin. Örneğin, bir hafta boyunca düzenli olarak spor salonuna gittiğinizde kendinizi sevdiğiniz bir aktiviteyle ödüllendirebilirsiniz.
6. Grup egzersizlerine katılın: Grup egzersizleri, motivasyonunuzu artırmak için harika bir seçenektir. Sosyal bir ortamda egzersiz yapmak, sizi motive edebilir ve daha düzenli olarak spor salonuna gitmenizi sağlayabilir.
7. Spor yapmanın keyfini keşfedin: Farklı spor aktivitelerini deneyerek kendinize uygun olanı bulun. Yüzme, dans, yoga gibi çeşitli sporları deneyerek spor yapmanın keyfini keşfedebilir ve daha fazla motive olabilirsiniz.
Son olarak, spor salonuna gitmek konusunda sabırlı olun. Başlangıçta motivasyon düşebilir, ancak düzenli olarak spor yapmaya devam ettiğinizde motivasyonunuz artacak ve alışkanlık haline gelecektir.
Her şey beyinde başlıyor, kısaca bir şey yazayım ama sizinle alakalı değil.
Yeğenim aşırı kiloluydu, daha önceleri aikido, basketbol gibi spor dallarına gitti 3 ayda emekli olup bıraktı :D
baktım 160 kg olmuş (inanılmaz bir görüntü) babası rica etti konuş diye, dedim ki bak biliyorum kilolusun ve salonda insanlar sneinle dalga geçer diye gitmiyorsun evet dedi ben de salon sahibi arkadaşımdan rica ettim haftada 3 gün 21.00/22.00 arası buna özel hizmet vereceğini söyledi sağ olsun
kısaca şu anda 45 gün oldu portein beslenmesi 3 gün salon her gün sabah benim ile 10 km yürüyüş ve 45 günde 30 kg veda etti.
sıra şimdi de sizde önce karar verin gerisi geelcektir
Beklentin ilk 1.5 yıl boyunca sadece sağlık için bu spor yapmak olsun. Fiziki değişim olarak bir şey bekleme. Bırakacağın diyete başlama. Gidemeyeceğin spor yoğunluğuna kendini zorlama mesela haftada 3 gün gitmek istiyorsun sen 5 gün gitmeye zorlarsan bir yerden sonra bıkacağın için sporu bırakacaksın. 1 yıldan uzun süredir fitness ve boksa gidiyorum. Normalde çok üşengeç bir insanım ama sürdürebileceğim yoğunluk ve diyeti uyguladığımda bu spor beni daha fazla içine çekti.
Kısaca sürdürebileceğin şekilde bu sporu yap. İstersen haftanın 1 günü istersen de 5-6 günü.
Zaten spor salonuna gitmek isteyenlerin gidememesinin temel sebebi motivasyon yani güdülenmedir aslında. İster, heves de eder niyetlenir de ama bir türlü yapamaz çünkü itici güç yoktur ki bu da sebeptir. Sende aslında böyle bir sebep var bunu da yazmışsın, yapman gereken bunu ateşleyici olarak kullanmak 😀
"İşten güçten o kadar bunaldım ki sinirimi stresimi spor salonunda atmak istiyorum" Çok geçerli bir sebep bu, bunu kullanmalısın motivasyon için. Spor salonunu da buna göre seç, yani bir dövüş sporu yap.
Cevap
50Cevap
Yarından itibaren araştırmalara başla. Akşam üzeri git salonlara veya sadece bayanların olduğu pilates salonlarına git ve sor fiyatlarını. Kafana yatarsa başlayacaksın bu kadar basit.
Motivasyon asıl başladıktan sonra olması gereken bir şey.
Sen bir başlasana.
Yarın iş çıkışı hemen direkt çarşıda iniyor, spor salonuna gidiyorsun tamam mı?
Sözümü dinle..
Bence sen başarırsın her türlü yani sende o azim var gibi mesela Spor salonuna gitmek için bir amacını belirle. Bu hedef, kilo vermek, daha sağlıklı olmak, güçlenmek veya belirli bir spor etkinliğinde ilerlemek gibi olabilir. Hedefinin senin için anlamlı olduğunu ve seni motive ettiğini de hatırla her zaman :)
Umarım öyle olur
🌸🌸
Herkes spor salonuna gidiyor. Ama birçoğu küçücük bir kıvama bile girse yeter deyip bırakıyor. Spor kişinin ruhunda, genetiğinde olacak. :D Otomasyonlaşmış hale gelecek, saati gelince ayakları oraya gidecek.
Bunun dışında gidenler lütfen gitmesinler, bizlere zulüm ediyorsunuz. Kalabalık oluyor ve sıra beklemek zorunda kalıyoruz. :D
bunun için bir amacın bir hedefin olmalı
bugün bunu bunu yapacağım diyip kendine hedef belirlemen kendini şartlaman gerekir
spor salonuna insan 3 sebepten gider
1. sebebi kiloları
2. sebebi verilen kilolar geri gelmemesi için fit kalma çabası
3. sebebi spor yapmayı sevmesi
bu 3 sebepten biri sende varsa ve yapmak istiyorsan bunlar senin motiven olabilir
yani vücudunu salmış olabilirsin kilolu olabilirsin ama buna takılmazsın o ayrı
her şeyin başı istemektir ya istemelisin
istemezsen olmuyor
zaten istersen motivasyona gerek kalmaz
Daha bugün eşimle bu konu hakkında tartıştık ben gitmek için can atıyorum, o da içime bir türlü sinmiyor diye göndermek istemiyor. Beni düşün ve kendini motive et ya şimdi ya asla 😄😄
Nedense soruyu görünce bu video geldi gözümün önüne
Gözünde büyütme bence. Vaktin varsa Hemen başla bir spor salonuna zaten parayı verince okadar para verdim boşa gitmesin diyerek gidersin :)
baslamadan motivasyon diyosun 😊 once bi basla ekmegini hafiften ye sonra motivasyonun gecerliligi olsun
👍👍
anliyorum seni
Bir bayan. Oldugunu icin Cindy Crawford, un vucuduna. Spor sayesinde ulasabilecegini dusunup Konsantre olabilirsin.. Ben yillar once. Arnold Schwarzenegger, in vucuduna. Spor
sayesinde ulasabilecegimin. Konsantresini yaptim.. su an. Yasima gore Cok. iyi vucuda sahibim.. Spor gercekten. Yararlidir.. Bir idol al kendine ve door yap..
Kusura bakma benim telefon ingilizceye dondermeye ayarli. Turkce yazinca degistiriyor Bazen spot yap olacakti son cumle
gitmek zorunda olduğunu düşünmek yeterli
misal işyerinde müdürünüz bir görev verdiğinde yapıyorsunuz, okulda hocanız ödev verdiğinde ya da proje yapmak zorundasınız bunuda verilmiş kendiniz için bir görev olarak düşünürseniz yapabilirsiniz (kendi motivasyonum)
Şöyle Dğşünmelisin Spor Salonuna Gitmeyince Strese Giriyorsun Ve Fiziğin İster İstemez Tembelliğe Alışıyor Kondisyonunu Kaybediyorsun Halbuki Yprgunda Olsan Yapacağın En Ufak Basit Antrenman Bile Seni Mutlu Ve Sağlıklı Tutar Eğer Son 2 Haftadır Gitmek İstemiyorsan Plato Dönemindesin Onuda Spor Yaparak Aşarsın Anca
ne motivasyonu abla motivasyon istiyorsan git bilardo oyna ağırlık kaldırmak her baba yiğidin harcı değildir yok neymiş "mitivisyinim yik" lan ne motivasyonu BASSANA ABLA BASSANA zorundasın abla basmak zorundasın ne isteği ya git ve ezil şu dumbelların altında çünkü buna mecbursun. "Umarım motivasyon sağlamıştır 🙄"
Bence onun yerine bukundugun sehir de internwtten bes dakikalik bir arastirma ile. Kendine yakin bir lokasyon belirle ve sabahlari kosu yap 6 7 km . Sporsalonuna gitme derim. Kapitalistlikten zaten kafan davul olmus. Kapitalis sistemin ogretisi olan bir ortama girerek kendini bulmaya calisma derim. Ozgur ol. Benim. Dusuncem.
Ben bu konuda kendimde azar tekniğini uyguluyorum. Bir anda ayağa kalkıyor ve çantamı hazırlıyorum. Niye mızmızlanıyorsun kendine faydalı gelecek bir şey yapmak mı zoruna gitti? Bilmem ne bir şey dese hemen hayır demeden yaparsın kendin için 1 saati mi çok görüyorsun, kaç zamandır yarın yarın diye erteliyorsun daha kaç yarın geçecek diye kızıyorum sonra motivasyon cümlelerine geçiyorum o sırada zaten evden çıkmış oluyorum ahsjss
Bana kalırsa bu sonradan yakalanabilecek bir motivasyon değil. Ben kendimi bildim bileli küçüklüğümden beri spora yatkınım ve hiçbir zorlamaya gerek duymadan gidiyorum. Buna özenip sonradan dahil olmaya çalışanların maksimum bir veya iki ayda pili bitiyor.
Gitmeden motivasyon sağlayamazsın, bir yerden başlaman lazım.
Enerjik müzik dinlemek iyi gelir.
Müziksiz olmuyo cidden 😎
Hatun boş ver spor salonunu aynı şehirde isek sabahları erkenden çıkıp 2 saat yürüyebiliriz. Ben de yalnız yaşıyorum Sabahları çıkıp Yürümek istiyorum ama tek başıma olmuyor bir arkadaş bulursam dediğimi yapacağım sana uyarsa Tabii sana uyarsa Umarım cevap verirsin
Gidip spor salonuna yazilmakla başlayabilirsiniz hala ne duruyorsunuz? Ayrıca spor salonu şart değil ki sabah serinliginde yürüyüş iyi gelecektir. Ufku açar stresi azaltir
Gitmeye başladıkça orada atacağın stresle ve eforla daha sonraları zaten gitmek isteyeceksin. Kendisi spor salonuna gidip ya sen gideceksin de ne olacak diyen tiplere de hiç aldanma onlar vücudundan başka bir yerini geliştirememişler çünkü.
Gitmek yetmez çoğu kişi bırakıyor irade lazım
Ben gaz vereyim sana hadi aslanım hadi koçum yaparsın sen kaldır poponubyerden hadi yavrum yürü beee helal sana beee 😂😂
Disiplinli birini bul
Sevdiğin bir arkadaşın
Sürüyerek götürsün seni
Ben arkadaşımı öyle götürdüm on kilo verdi üç ayda
Bir spor buddysi bul kendine ilk zaman ben öyle yapmıştım ondan sonra alışıyorsun zaten rutine biniyor iş
ayna karşısına geç ve kendine de ki eğer bu halde kalırsan tombul olursun ve mahallenin çocukları sana şişko patates akşama salates derler de
aynı derdı bende yasıyorm eve gelıyorum yemektı bılmem ne idi derken zaten saat gecıyor hazırlıgı aksamdan yapıp eve gırmemek gerek aslında
İlk önce birazcık kendini zorlaman gerekiyor birkaç gün geçtikten sonra gitmek istiyorsun zaten gitmediğin sürece kendini rahat hissetmiyorsun
Param olsa ben de gidicem ama ailem çok pahalı diyo göndermiyor
Antalya
O istek yoksa na böyle nafile telaşlar ile başlayan her kişi sonunda vazgeçer..
Yaşam stili haline getir. Zorla..
Ayna karşısında sonuç aldıkça motivasyonunda artar.
Kulaklık tak ve hicbirseyi görme dikkatini çeken şeylere arkanı dön
Bir kaç gün gitmeden olmaz bu. Bir başla, gerisi gelir
Motive olmayı bekleme git. Spor yapan arkadaşın varsa onunla gitmeyi dene
Kendine birşeyler katabileceğini düşünür isen eğer motivasyon olabilir belkide
Aynı dertten muzdaribim bir yolunu bulursan mutlaka yaz bana ciddiyim!..🤦♂️
Kulakligi takip baslayacaksin
Basaracaksin sen guzelsin neden spor kilo fazlan var diyemi yoksa kas flan yapmak icinmi
Bu yuzun formu bence saglamdir yaa :)
Sende saol rahatsiz ettim kusura bakma
Matmazel cok naziksiniz 😉
Seni tanidim gibi gibi :)
Nikinimi degistirdin diye sorayim o zaman ilk once :)
Nerede yasiyorsun matmazel?
Seni alıştıracak bir arkadaş lazım
Gerekirse zorla götürecek biri
Abla zaten senin fiziğin güzel değil mi ben mi öyle hatırlıyorum ahahdn
He ya ben de yıllardır hep yarın gideceğim diye kaç yıldır gidemiyorum😆😆😆
Sporun sana kattıklarını gördükçe motive olacaksın. Hem psikolojik hem fizyolojik çok büyük değişimler yaşatacak sana bunu düşün ve git
Ben de kilo almak için giymek istiyorum ama bir türlü o adım gelmiyor
Direk git peşin para ver. Gidersin
Herkesin sana bakması seni mutlu edecekse fit olmak için gitmelisin:))
Bir kere başlayınca devamı gelir. Yarın direkt hafiften başla.
Çantanı hazırlayıp yanına al, gözlerini kapatıp gir salondan içeri
Bende ya
Tabıkı bir cok insan düşünüyor ama icraata gelince zorlanıyor
Bir yerden başlamalısın
Ben seni motive ederim 😉
O kadar para verince mecbur gidiyorsun :d
Gidemez ki gidemez ki
İş oldu mu spora gidesim gelmiyor
Giden arkadaşların yok mu onları takip etsen
Bu da anlık mi oluyor
Spor arkadaşı bul daha eglenceli oluyo
Partner lazim anca oyle