E- spor son zamanların oldukça popüler olan işlerinden biri. Dijitalleşen dünyada bu da normal fakat insanlar spor olup olmadığı konusunda deyim yerindeyse ikiye ayrılmış durumda. Peki size soralım sizce e- spor bir spor mudur?

E- spor son zamanların oldukça popüler olan işlerinden biri. Dijitalleşen dünyada bu da normal fakat insanlar spor olup olmadığı konusunda deyim yerindeyse ikiye ayrılmış durumda. Peki size soralım sizce e- spor bir spor mudur?
İlk çıktığı zaman o kadar zordu ki çetrefilliydi lisans almak filan çok uğraştım vazgeçtim çünkü yeniydi ve sadece büyük illerde vardı. Kaldı ki takımlar felan filan tek tüktü
Şimdi uğraşmaya değmez en azından benim için
E-spor zaten tanımlanmıştır ki bu ismine de yansır. Spor olarak tanımlanan her şey de aslında bu durum geçerlidir, insanlar her ne kadar da çok fa, la fiziksel efor sarfedilen şeyleri spor olarak görme taraftarı olsalar da.
Spor herhangi bir konuda efor sarfedilen ve bir rekabet yani yarışması olan bir şeydir. E-sporda kişiler hem fiziksel olarak hem de düşünsel olarak efor sarfederler, ayrıca bir rekabet yani bir yarışma da söz konusudur. Durum böyle olunca isminden de anlaşılabilecegi gibi spordur.
Saatlerce bitlikte oyun oynamak hiç de öyle kolay bir şey değildir, denemek isteyenler deneyebilirler, sonra spor olup olmadığını yeniden yorumlayabilirler.
E-spor oyuncusu falan değilim, eski bir gamer da olduğum için konuya hakimim sadece 😂
Tabi ki de spordur. Sırf oturuyoruz diye neden spor olmasın? Sanal olmayıp oturarak oynanan birçok spor sporda, bu neden değil?
Saçmalayıp boş yapmayın aq...
Cevap
13Cevap
Evet spordur satranç bir sporsa e spor da spor sayılmalı beyin sporu gibi düşünün.
Değil tabiki.. spor olabilcek anca online yarışlar. Bende eskiden yarışıyordum direksiyon setim orta-üst segmentti, bazı yarışlar ter içinde kalıyodum direksiyonun uyguladığı kuvvetten dolayı. Bu yüzden spor sayılırsa sayılır. Bacak ve kol kasları aktşf oluyor sonuçta
harika soru, bir oyuncu olarak satranç nasıl bir spor dalı olarak kabul ediliyosa pc ve mobil oyunlar da öyledir. bana sorarsan değildir.
Hayır. Oturup bilgisayar başında oynamak nasıl spor olabilir? Spor hareket içerir.
Sanırım oyun oynarken de yüksek kalori yakılabiliyor
Teorikte spor olabilir ama pratikte spor demek bana garip geliyor
Son zamanlarda değil yıllardır popüler ve spordur evet
Evet spor sayılabilir
Oturduğun yerden spor mu olur yanlış düşünce !
Bana göre spor değildir
Spordur. İsteyen herkesle tartışırım.
Değildir sporun sadece internetteki karşılığıdır
Spor dediğin efor sarfettiğin ter dökmen gereken aktivite değildir. Spor rekabet içeren bi aktivitedir. E spor da spordur. Adı üstünde spordur.
Oturarak yapılan bir şey spor olamaz bence
Evet spordur
Değil
Değildir
Bence degil
Bence değil.
Hyr bence degildir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?