Özellikle son 5 yılda çığ gibi büyümeye devam ediyor. Hem profesyonel oyuncuların hem de izleyicilerin sayısı giderek artıyor. Turnuva ödülleri ise milyon dolarlara kadar ulaşabiliyor.
Sizce E-spor, bir spor dalı sayılır mı? Sizin ilginizi çekiyor mu?
E-spora bakış açınız nedir? Spor dalı olarak değerlendiriyor musunuz?
Kesinlikle spor, o kişilerde biliyorum ki günde belki 8-10 saatini harcıyor emek veriyor, hem fiziksel olarak hem de stratejik zeka olarak çok fazla emek istiyor bir çoğu, karşılığında da gerçekten profesyonel oyuncular yılda sadece turnuva kazanclarından dahi milyonlar kazanıyorlar, maaşları sponsorluk ve ürün satış gelirleri de cabası :) ama sanıyorumki birçok oyunda iyi olmak için küçük yaşlarda başlamak lazım ki başarılı sonuçlar olsun. Bizim ülkemizde malesef yeteri kadar değer verilmiyor bu tür e-sporlara, insanlar oyun oynayanlara; çocuk musun sen dedikçe de pek biryere varılmaz. halbuki yurtdışında 17-18 yaşında gençler senede 2-3 milyon dolar dahi kazanabiliyorlar.:)
Kadinlar: boobs streammer dedigimiz meme ve dekolte yayini yapip prim kasan full makyajli süt dilimleri
Erkekler: kutu acilis videosu, rulet oynayip para katlama videosu cekenler 40 video yapiliyorsa 2 tanesi oyun gerisi full kumar videosudur, maksat sponsonlarinin reklamini yapmak...
Ozet: bizim ulkemizde hic bir zaman gelismeyecek bir sektor...
Eğer ki satranç poker bilardo birer spor dalı olarak sayılıyorsa (sayılıyor mu bilmiyorum varsayım yapıyorum) e sporda bir spor dalı olarak sayılabilir. Ayrıca gelişmesini olumlu buluyorum. Futbol veya basketbol gibi revaçta sporları takip etmeyen biriyim. Benim için bu durum bu sporları seven insanın takım tutması heyecanı yaşaması ile aynı olay. Bu sebeple gelişmesini destekliyorum ve güzel buluyorum.
spor değildir. burada santrançtan falan ornek vermisler ama satranç ne zamandan beri zeka oyunu olmaktan cikip spor oldu? e-spor dediginiz sey yetenek gerektiren bir oyundan ibaret. spor fiziki belli basli sartlar gerektirir. spor saglik icin yapilir.
oyun oynamanın nesi spor diyenler oldukça fazla ancak bilmedikleri bir şey var. O oyun dedikleri şeyi oynamaları için zeka ve yeteneğe ihtiyaç var. Her önüne gelen e sporcu olamıyor. Günde 10-15 saati bulan antremanlar yapıyorlar, oldukça yorucu bir şey aslında. Ama izlemesi çok zevkli özellikle lol dünya şampiyonasını.
Kesinlikle spordur. Tamamen yetenek gerektiren bu sporun, spordan sayılmadığını söyleyen arkadaşlar yanılıyorlar. Futbol nasıl bir sporsa espor da adı üstünde olduğu gibi bir spor dalıdır. Sadece futbolda veya diğer spor dallarında antreman yapıldığı gibi esporda'da günlük 12 saate varan antremanlar oluyor. Yeteneği olan oyuncular ve cidden bu işe hayatını adayan milyonlarca insanın yaptığı işe "spor değil" demek tamamen haksızlıktır.
satranç gibi, bilardo gibi.. akıl var, refleks var ama beden işi eksik. masa oyunudur benim için. bu da küçümsenecek birşey değil.. anime çizgifilm midir sorusu gibi. çizgi filmdir ama bu hakaret değildir.
Ya spor olarak bakmıyorum ancak hobi olarak görebilirim. O hususta da adamlar hobiden çok iş yapar gibi oyun oynuyorlar. eğlence unutulmuş gibi duruyor. O yüzden çok hoş değil.
counter strike 1.6 olmadan e-spor,, e-spor değildir. çünkü yiğidin harman olduğu, er meydanı 1.6'tı dır. yıllarca onu izledik, çok sert maçlar gördük. şimdi tıraş tıraş oyunlar var...
Ne zakaya ne vücuda katkısı var sürekli oturuyorsun ve hep aynı şeyi oynuyorsun daha da ikisinden de çalıyor geliştirmek yerine köreltiyor spor olabilmesi için birşeyler kazandırması gerekmezmi acaba
West serverinda Lol oynuyorum tr arasında baya baya fark var. adamların oyuna bakış açısı baya iyi , comeback ve tfleri güzel yapıyorlar boş vaktım olsa westte plata kasar e spor takımına girmeye odaklanırdım
İnternet & Teknoloji konusunda 878 cevap paylaştı.
Evet aynen öyle, hatta bazı okullarda sporcu bursu olarak bile verilmeye başlandı ayrıca dijital oyuncu lisansını gençlik ve spor bakanlığı veriyor :D gelişiyor gittikçe
İnternet bağlantısı da önemli bilgisayar da az önce 1700 ping ile oynadım sebebini bilmediğim bir şekilde. Normalde kullandığım internet 50 MB hıza sahip ama oyundan atıp durdu.
En İyi Cevaplar