+1 yılbence iyi ama kol kasını bırakma şöyle düşün bir kişi sana sataşcak mesela önce kola ve duruşa bakar kollar kaslıysa çekinir ve büyük ihtimalle sataşamaz bende spor yapıyorum ama yaşımdan dolayı kolum o kadar hacimli değğil :( bnde sana bir soru sorayım bn 10 kg ağırlık kaldırıyorum 60-50-35 şeklinde ama kollarım arka kol kasım var omuz ve göğüs kasım da var karın kasım biraz var ama kol kasım sert değil sizce ne yapmalıyım
25 Yorumla- +1 yıl
o nasıl oluyor? bide sertleşir mi öyle yapınca bide gün boyu hacimli durması için ne yapmalıyım?
- +1 yıl
işte o nasıl artar antremanlarla artar mı?
- 1 yıl
Benimki 46 cm idealmi
En İyi Cevaplar
+1 yıl43cm bende 4 aylik agir idman sonrasi elde etmistim. yillardir benim gibi bu ISIN icindeysen bilmelISIN. dostum naturel bir yere kadar fazlasi icin legal yollardan creatin monohdyrath alabikirsin. ilk hafta10-12 gr diger haftalar 5(yuklemme zamani)
Su an benim kollar 48.5 cm Boy 1.80 Kilo 95.
18% yag hacmi...
alabildigin en fazla kiloyu bas birak11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada dur artık istersen daha nereye kadar ilerlemeyi düşünüyosun :D ayrıca bu 43 nerden nereye omuzdan ellerinin parmak uçlarına kadar mı kolun içinden dışına doğru mu :D bilmediğim herşeyide böle saçma sapan yazmış oldum ilk defa gizli oluşumu böyle kötü bir niyetle kullanıyorum kusura bakma :D
15 Yorumla- +1 yıl
keşke herkes senın gıbı öğrenme hevesli olup öğrenme amaçlı soru sorsa.. insanlar bilip bilmediği konularda atıp tutmaları burada ınsanlara yalnış bilgiler vermeleri çok vahim.. acıyorum onlara.. soruna gelecek olursan.. kol pazu ölçüsü şu şekılde alınıyor.. kolunu yani pazunu sıkıp mezurayla çevresinden dolayarak baktıgın ölçüdür..
Cevap sahibi+1 yılhım peki teşekkür o zaman iyi yani fotoğraftaki sensen o ölçü yeter diye düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılkolay gelsin o zmn..
+1 yılHuh Allahım sana geliyorum :)
38 Yorumla- +1 yıl
Az bayıldım ancak kendime geldim hastaneden selam ;)
- +1 yıl
43 cm duyunca tabiside :)
- +1 yıl
Gözde canlandırınca büyük geliyor ama huh :)
- +1 yıl
Görmem gerekli önce :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
97Cevap
Dostum boyuna ve bedenine göre değişir. Benim boyun 180 5 ayda oldu kol 42 cm çıldırdım sporu bıraktım incelsin diye şu an 38 iyi cunku 1.80 boyum fit vucudum var bedenime göre bir gömlek vsvs. giydigim zaman ( tisort haric ) lanet bişeye dönusuyordu. ama boyun ne olursa olsun tavsiyem 44 ü geçme. 44 parçalı olsun bizim olsun :D
11 Yorumla
+1 yılhacım türk kızları alışık değil kaslı erkeklere yani net bir cevap yerine ıyykk çok itici tarzında cevaplar alırsın :) Bir yarışma için mi yoksa fitnessde kendinle mi yarışıyorsun bilmiyorum ama orta seviye için iyidir yani. arnoldun ölçüleri üst kol çevresi 57 cm, göğüs 144 cm, bel 81 cm, Uyluk 71 cm, baldır çevresi 46 cm :)
13 Yorumla- +1 yıl
olur inşallah babacan çalış çalış telefonla oynama :)
+1 yılKendi kolum 37 cm bence fazlasina gerek yok 40 ideal bir erkekte itici duruyor fazlasi yarismaya katilmiyosan gerek yok o kadara ama vucut senin vucudun ne karar verirsen herkes saygi duymak zorundadir
13 Yorumla- +1 yıl
1.87 boyum var profesyonel kaleciyimde. Vucut olculerim bana gore ideal
+1 yılbenimkisi şu an 47...
bana göre. şu an ıddaal.. senin amacin. nedir.. o önemli..
kas kutlesını arttırmaksa tabiki 50 iyi.. ama görüntü olarak 40 45 iyidir11 Yorumla
+1 yılBoşver Be Kardeşim, Sen Kendini Nasıl Mutlu Hissediyorsan Öyle Yap... Benim Kol 40 cm elimde olsa 50 ye çıkarırım, modellik yapıyorum kollar büyük olunca takım elbise iyi durmuyo o yüzden büyütemiyorum... sen iyi gorunuyosun takma kimseyi, hele de burdakileri hiç takma
16 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle kardeşim :) sen bakma burdaki kızların begenmiyorum dediğine ;) adam dediğinin kolu kalın olur güçlü olur :)
- +1 yıl
Kanka beslenmeyi nasıl yapıyorsun, benim düzen kalmadı iştah felan gitti
- +1 yıl
Düzenli Alıyormusun? Benim Diyet Felan Hepsi Bozuldu Ama Kilo Alma Problemim Yok, Kasları Eritmeyelim Yeter
+1 yılHayalin neyse peşinden koş o 3 cm i yapman en az 1 seneyi bulacak yalnız ona göre büyük ihtimal gelişim milime dönmüştür sende en azından bende öyle olmuştu :)
111 Yorumla- +1 yıl
sanırım bir yılıda geçicek lakin son bır yıldır ölçü arttıramadım ya antrenman şekılımı değiştirmem lazım ya da beslenme şeklimi vucudumu şaşırtmam lazım cunkı nekadar yuklenırsem yukleneyım büyüyemedim antrenmanlarım o kadar şiddetli gecıyordu kı ağırlıkların altında acıdan gozyaslarım akıyordu
- +1 yıl
Hiç takviye aldınmı bu dönemde yoksa tamamen doğalmı
- +1 yıl
8 yıl ilse ilk ay gold standart almakla iyi yapmışsın ama 2. Ay mutlaka weidere geçmen gerekecek ayrıca tek başına bcaa da yeterli olmaz arginin ve glıtaminde almanı öneririm
- +1 yıl
Sana şöyle söyleyeyim ben spora ilk 2.5 ay amino kullanarak başladım multipowerindı aminolar inanılmaz bir gelişim gösterdim spora başladığımda zaten kolum 34 cm birşeydi 1 sene sonunda 42 yi gördüm neredeyse daha sonra dediğin gibi gelişim inanılmaz durdu ağırlık basmaya korktum maksi yaptığım için ağırlıgım fazlasını arar oldum ama weidere all set aldım paraya kıyıp sana sadece şunu söyleyeyim verdiğin parayı sonuna kadar hak ediyor ben 2 yıl 7 aydır uğraşıyorum bb ile weiderin ürünlerini tek geçerim
- +1 yıl
spor yenı başlayınca vucut cabuk gelısım gosterır ancak bıryere kadar evet bu sendede olmuş.. şimdi sınır cızgını gecmek ıcın bırcok seyı degıstırmek gerekır sen bunu weiderle basarmıssın ancak bır sureden sonra vucudun bunada alışınca daha farklı suplement kombinasyonları yapmak gerekır.. ben elimdekılerı bıtırdıkten sonra sonuca gore degısım yapacagım.. bulk donemındeyım şu an yuksek agırlık çalşıyorum definasyonda sonucu gorucem
- +1 yıl
Sana tek tavsiyem kütle hareketleri yapman onlarda bölgeselde maksimum 3-4 hareket zaten diğer hareketlere hiç girme bir yararı olmaz bu saatten sonra izmirde olsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırdım weider bitince all stara a geçicem inşallah
- +1 yıl
Alırsın mutlaka hocam benim daha yaşım 18 bu sezon lisans için başvurdum 3-4 ay oluyor 18 e gireli allahın izniyle hoca olucam 1-2 seneye ilk setten maks girme maks yapabiliyorsundur mutlaka 2-3 kademe alt agırlıktan başla her set arttır son set maks oluyor zaten seni hem daha çok yorar hemde yandığını çalıştıgını köküne kadar hissedersin imkanın varsa gece yatmadan önce ve aabah kalkar kalkmaz kahvaltıdan 10 dakika önce whey proteini iö set aralarındasa pompalama yap mümkğn oldugunca 8 sene dile kolay sporun sabır işi oldugunun en büyük örneği
+1 yıliyimis kardesim ama 50 cm zamanla iyi beslenerek olacak sey, genetik yatkinligin iyise biraz o kutleye yag katarak hacimi 60 ye vurursun. lakin gel gelelim 50 yi gecmek cok zor burada steroidler decreye girer.
12 Yorumla- +1 yıl
yolun açık olsun
+1 yılŞişmansan iyi, mesela ben zayıfım ama kollarım badici gibi kalın ben nasıl kollarımı zayıflatabilirim?
12 Yorumla- +1 yıl
Hacı ben diyorum kolları eriteyim sen egzersizyap diyorsun zaten karate yapıyorum
Bence çok iyi ama benim abiminki 51 cm muhtesem duruyo kaslı vucutada ama abimin boyu 194 cm senin boy kaç?😮😊☺️
12 Yorumlakas geliştireceğine beynini geliştir, o daha ideal.
79 Yorumla- +1 yıl
beynımı yeterınce geliştirdim 25 yasıma kadar okudum yetmezmi.. vucut gelıştrmenın beyın gelıştırmeyle ne ılgısı var soylermısın? ayrıca aksine vucut geliştrme beynın kan damarlarının kalbın daha ıyı saglam çalışmasını saglıyor zınde tutuyor oksıjen kapasıten artıyor.. fitnessı basıtle almayın lutfen
- +1 yıl
Agir olmus.
- Spor konusunda 628 cevap paylaştı.
+1 yılBu vücudu doğal çalışma ile mi yoksa kimyasal destekle mi yaptın? Hemcinsin olarak söyliyeyim yarışmalara katılmıyorsan fazlası çok kötü.
19 Yorumla- +1 yıl
Genel anlamda konuştum diyebilirim. Çünkü vücuda cidden katkısı olurken aslında insandan çok şey alıyor bu destek amaçlı kullanılanlar.
- +1 yıl
Ben de başlayacaktım sadece kilo almak ve aldığım kiloları yağ değil de kasa cevirmek için. Ama korktum açıkçası. O yüzden başlayamadım. Hala aklımdadır.
- +1 yıl
İştahım yerinde, kan vs tüm tahlillerim temiz ama kilo alamıyorum anasını satayım. Gideceğim cesaretimi toplasam. Alacağım çok dğil zaten 15kilo alsam iyidir herhalde. Hafif kas yaparsam da hoş olur :)
- +1 yıl
Malesef haklısın. Bir de geceleri bebe bisküvisi süt ve pekmez ya da bal karışımı duydum. Bunu hiç duydun mu var mı mantıklı yanı?
+1 yılYok iyi bu kadarı bence 😈😈 off bir bardak su getirinnnn
24 Yorumla- +1 yıl
Ne mi oldu? 😃 sence
- +1 yıl
Kasların saolsun 😇😇
+1 yılKas dedigin orantili olur.
Oyle damar cikicak kadar olanlari gorunce midem bulaniyor.
Kolu bosver sen adonis calis.31 YorumlaGayet iyi. Devam et sakın bırakma. Pump yap kasına. Sürekli çalış sorman bile hata.
11 Yorumlakanka aman diyim fazla kaptırma kendini.. şu an gayet iyisin, tam olmuşsun hatta ;) çok hayvani olmaya gerek yok. benimki şu an 38, bu bile fazla geliyor bazen. zayıflasam mı diye düşünüyorum..
13 Yorumla
+1 yılbende fitnessa gıden bırıyım fakat kas ıgrenc bırsey bence fıt olmak daha mantıklı bu ne boyum kadar kol kasınız var hıc anlamıyorum:')
11 Yorumla
+1 yılFazla kasta itici ya :/ hani zayif kizlara kemik yigini diosunuz ya bizde kas yigini diyoruz fazla kaslilara oyuzden boyle iyi
12 Yorumla- +1 yıl
Ama karar senin gelipte sana engel olacak deilim ya
43 mü yok çok az ya şöyle 70 e felan tamamla :D abicim o ne öyle ya hayvan gibi :-D kızlar aşırı kaslı erkekleri beğenmezler zaten :-)
11 YorumlaÜstad boyun kaç ya bide fazla degıl mı ya hani baya olmus göz zevkini aşmış bodygard lar gibi bilmiyorum bende ılgılenıyorum ama bu kadar şişmeyi düşünmüyorum :/
12 Yorumla
+1 yılBunun sana bir zarari yok mu sdce antremanlami yapiyosun. Bildigim kadariyla bazi igneler vs kullaniliyo eger kullanicaksan hic gerek yok kal boyle ne gerek var igneye ilaca :D
18 Yorumla- +1 yıl
Anladim ozamn bence bir gayt guzel. Kendinede hic bir zararin yok. Hayallerinin pesinden gitmelisin sampiyon :) bu arada rica ederim :)
- +1 yıl
Onemli olanda saglik degilmidir zaten.. mutluysan sorun yok ama mutsuzsan bilemicem..
- +1 yıl
Cok dogruuu.. oyuzde yeni sloganimiz su sekilde gelisiyor "Haydi KS liler spora" dha yaraticisini bulana kadar idare edelim :))
- +1 yıl
:)) teskkurleer :))
benim 47 cm hedef nasipse 53 55 cm anabolizan kullanacagim :D
11 YorumlaKol ne kadar büyük o kadar iyi. kür yapmadan 50 ulaşman pek imkanlı görünmüyor ama :)
11 Yorumla
+1 yıl43 yeterli müdür.. Daha fazlasını isteyip kimyasala hiç bulaşma.. Kimyasal kullanan çok oluyo o yüzden diyorum..
11 YorumlaKanka sana şöyle bir öneride bulunayım böyle çok çok iyi.
Daha ileriye gidince çirkinleşmeye başlıyo şu an on numara.13 Yorumla- Spor konusunda 548 cevap paylaştı.
+1 yılbilemiyorum görünüş acısından bu kadarı cogu kız için yeterli gibi.
19 Yorumla- +1 yıl
kendin daha fazlasnı istiyorsan o da senin tercihin tabi ki
- +1 yıl
önemli olan o bencede. kisi nasl istiyorsa öyle olmalı
- +1 yıl
ilgi alanları olmalı her insanın.
- +1 yıl
yani. ama her ilgi alanı olmayanda boş değil.
+1 yılBenim nerdeyse 3te birim kadar kol kasın mı var :D:D
15 Yorumla- +1 yıl
niyeki ^^
iyi işte geliştirmek istiyorum deyip durmasana insanlara :)
210 Yorumlabu omuz ölcüsü 2 omuzun üstünde mi alınıyor yoksa omuzların yanından mı? yani mezurayı doladıgımız yer omuzların yanından mı olacak?
12 Yorumlakas büyüklüğü önemsiz. güç varsa gerisi önemli değil.. ne adamlar gördüm o kadar kasa pek işe yaramazlardı
12 Yorumla- +1 yıl
kardeş bu işin içinde olmadıgın belli... kas buyuklugu dedın sey şişme balon degıl.. kas fiberleri otomatıkman güç artışını sağlıyor.. vücut geliştrme aynı zamanda kuvvet artışı demektir.. aksi taktirde kemiklerinin yoğnulgu artmazsa kas fiberlerin kas hucrelerın coğalmazsa kemıklerı bırbrııne yapıştıran tendonların gucelnmezse zaten ağırlık kaldırdığın kemiğin çatt diye kırılır... ronnie colormena bakarsan eger 1 TON (1000kilogram) ağırlıkla leg press yapıyor.. şimdi anladınmı
+1 yıl38 Cm kol var, nice adamları yıkıyorum çok şükür. Herşey kas değil dostum, zihin ve zekâyı kullanarak hamle
13 Yorumla- +1 yıl
O zaman ideal boyutlar dostum
Hacı 45 bide define olursan süper olur bende 40 gecemedim deli oluyorum artık bir türlü kol genişlemedi gitti.
13 Yorumla
+1 yılSüper ama sporu elbet yaşlanacaksın ve bırakacaksın, sonra obez bir hayat seni bekliyor benden söylemesi. abartma birşeyi
11 Yorumla
+1 yılKardeşim bencede cok abartılı olmasin bu iyidir çok sistigi zaman kötü duruyo benimde abartili degil bende kik boks yapıyorum şimdi adonise kafayi taktim deli gibi çalışıyorum :D
12 Yorumla- +1 yıl
İnşallah bakalım
+1 yılBoyun kaç ki kardeş bizim burdada vardı bir abi 175 boylarında kolları 50 cm falan ama inan bana igrenç gozukuyordu 43 cm yeterlı bence bu arada omuzlar kaç cm iyi cıkmısın foto da
11 YorumlaKanka ben de yeni başladım vücut yapmaya 1 sene gideceğim tüyo ver bana :D
19 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim genellikle beslenmende protein al karbonhidrat ve şekerden uzak dur
bence yeterli ,, daha fazlasına gerek yok diye dşnyrm ;)
14 YorumlaVücut yapına göre değişir normalde olabilir kötüde ama tahminimce vücut çalışan biei içi normal
15 Yorumlaabi fotografa baktım kollarda kavun varmış gibi duruyor yeterli bence
13 Yorumlaboş ver ya oyunun sonunda şahta piyonda aynı kutuya konur diye iğrenç bir espiri yapıyım ben :D
11 YorumlaÇirkin durur kanka ya bencede iyi böyle. Çok şişirip napıcan 40 bile yeterli bence :)
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkol ve beyin kası oranı ters orantılı diye duymuştum, biri yükseldikçe diğeri azalıyormuş, vucut çalışanların kafalarının daha küçük olmasının sebebi de buymuş. doğru muymuş ne?
11 YorumlaNe gerek var cok abarti fazla kol kasi guzel degil ben sevmiyorum:)
13 Yorumla
+1 yıl39 bendekiler 42 de bırakcamm 43 cmde 10 numara bu arada..
25 Yorumla- +1 yıl
Streoid kullansam 45 kadar yolu var doğal yaptıgım için fazlasına gerek yok Fit kâfi..
- +1 yıl
Çekmeye çalışıyorda kullanmıcam hocam..
Gizli Üye(30-35)+1 yılProfildeki sen isen taş gibi asdfghjk :P şaka şaka, gayet iyi yeterli bence.
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKol kası çok severim. Hatta birçok yakışıklı erkeği zayıf diye reddettiğimde olmuştu :D Şöyle olmadıktan sonra çooook beğenirim. :D
www.google.com.tr/search
Cevap sahibi+1 yılhmm, çok mu zor? hayalin öyleyse yap 3 cm çok abesk durmaz :D
Cevap sahibi+1 yılgörüntü olarak 3 cm çok bişey değiştirmiyecek, şu an gerçekten çok iyi bir fiziğin var. Takdir ettim seni bu kadar azim... ben hiç bir konuda bu kadar azimli değilim. Bence kendini yormana gerek yok çünkü zaten iyiysin :)
Cevap sahibi+1 yıl2 ay kadar spora gitmiştim, tabi bir ilerlemem oldu azimli başlıyorum ama uzun sürmüyor. Her konuda böyleyim gaza gelirim hemen biter. :D Hayaline gerçekleştir. Ama dediğim gibi çok iyisin :D söylemeden edemiyorum :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılBro benim 3. Yilim 40 in uzerine cikamiyor acaba sterroit mi bassam yoksa ilacsiz devam eder mi gelismesi
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBen ilk basladigimda p90x insanity vb programlarla basladim daha sonra salona gitmeye basladim ama surekli parcalaniyor buyumuyor uzun suredir 6 aydir falan gerci fazla kol da calismiyorum ama oyle diyosan almiyim o zmaan :(
+1 yılölçüden ziyade kasları parçalaman önemli yoksa sıradan bir şişko olursun
12 Yorumla- +1 yıl
çok kas insanı yorar hantallaşırsın biraz daha güç antenmaları yap bence kaç kilosun
+1 yılbir fotoğrafını koysaydın bakar ona göre yorum yapardık
16 Yorumla- +1 yıl
O zaman iyi fazlası hoş olmaz 👌
- +1 yıl
😆 çok iyi 👍
- +1 yıl
Rica ederim
Yürü be hacı bende 37cm fitnessa tekrar başladım hedefim 46-50 arası:)
nekadar zamanda olur13 YorumlaÇok abartıya kaçmaya gerek yok derim ama sen bilirsin tabi
11 YorumlaTişörtü parçalayacaksın yakında :d Yeterli ben bu kadar.
13 Yorumla
+1 yılBende de 44 cm kardeş kaslı erkek iyidir cılız erkek olmaz
14 Yorumla- +1 yıl
Aynen kardeşim sen bakma burdaki bazı liselilere 60 kilo erkek mi olur :)
https://i.hizliresim.com/lzgbvE.jpg - +1 yıl
Seviyorum kaslarımı :)
43 bile fazla hocam, 36-37 idealdir bence tam manken ölçüleri:)
13 Yorumla
+1 yılFazla bence nac a felanmi gidicen derdine ne oldu :)
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOoo kol kası alırım bir dal... :) benimde olsa iyi olur şaka maka
11 YorumlaBiceps bir yerden sonra gitmiyor, tricepse ağırlık ver bence. Ben 41 cm gördüm en fazla ama bizde hacim önemli değil, ağır girerdik antremanlarda.
13 Yorumlakızların ne düşündüğünü söyleyeyeyim. "lan sevişirken ne zıplatır beni" hahahahahahh
11 YorumlaInsan düşünmeden edemiyo bunu bu beyinle nasıl yazdı
23 YorumlaKardeşim kaç cm deyince aklıma hepsi geliyor korkutma bizi
11 Yorumla- Spor konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKol kası en basit gelişen kas grubu. Marifet karın kaslarını çıkarmakta.
110 Yorumla- +1 yıl
Yav he he. Ulan her spor salonuna giden kendini fitness kocu ilan ediyor. Neredeyse bütün hareketlerde kolu çalıştırdıgın icin istemesende gelişir o kol. Paylasmadigin bir yerin kaldı mı birader. Hava atmak icin spor yapılmaz, fitness yasam biçimidir, yasamdan zevk alma şeklidir. Daha fazla yazmaya gerek yok kızlar yapıştrms zaten cevapları.
- +1 yıl
Birader sidik yarısı yapacak yaşı gectim ben. Sen git kızlarla pilates yap
- +1 yıl
sen bılırsın kardeş ancak sana sunu söyliyim.. ben 10 yıldır prof olarak bu sporu yapıyorum antrenörlukte yaptım kımseye hava atma derdınde degılım aksine kızların coğu zaten ıtıcı buluyor ancak bu sporu hayat felsefesı edınmış biri olarak umrumda degıl ne demek ıstedıgımı anlamışsındır
- +1 yıl
Yanlış anlama bunu seninle dalga geçmek alaya almak için falan asla söylemiyorum. 10 yıldır bu işin içindeysen, iyi iş cikaramamıssın. Cok daha iyi olman gerekiyordu.
- +1 yıl
orası tabı kişinin beklentisine baglı.. bence sağlık hersyden önce gelır bu nedenle anabolik sterid kürlerinie girmedim girmemde sadece son bir kaç aydır suplement kullanıyorum oda Optimum gold standar whey proteın , Gluitamıne, creaitne ve BCAA x-tend.. bu nedenle çok irileşme çabam olmadı
- +1 yıl
Steroid işine kesinlikle girme kalp yetmezliğine kadar gidiyor. Protein tozu olarak iso 100 kullanıyorum cok da memnunum. Arjinin kullanıyorum artı birde ben saydiklarina ek olarak
- +1 yıl
Aynen spor sırasında alıyorum zaten. Baya kalori veriyor.
Gizli Üye(36-45)+1 yıl43 santim oldukça iyi hatta süper diyebilirim ben 40 ı geçemedim :)
11 Yorumla- Devamını Gör (113)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat