Bir bireyin vücudunu forma sokması mevcut kilo şartlarına bağlı kalınarak hemen hemen 6 ay sürer. Bu ay içinde haftada en az 3 gün ağırlık, 2 gün kardiyo çalışmak şarttır.
Anlayan olması gerekmiyor. Spor salonuna gideceksen motivasyon için önce güzel bir alışverişe çık. Kendine kulağından düşmeyecek güzel bir kulaklık al. Motivasyonunu arttıracak kıyafetler bak. Ne bileyim tayt, baskılı-karakterli, sweatshirt, Whey protein, sırt ya da el çantası gibi... :D
Sonra başlamaya karar verirsen, bir programda sana yazarız. :D
Biraz pahalı bir spordur kas inşa etmek ama zevklidir. Benim sadece whey protein, kretain, bcaa, kolajen ve multivitamin setim 3.000 yakın tutuyor. Bunlar 1.5 ay ancak gidiyor. :D
Kulaklık, çanta ve aksesuarlar tamamen kişisel zevklerine bağlılar. Ancak alman gereken günlük proteini doğal yollarla tamamlayamayacağın için, doğal yolla hızlı bir şekilde kasları yıkıma uğratmadan onarman imkansız olduğundan whey protein şarttır. Su ile tüketilirse 20 dakika içerisinde kana karışıyor. Düzenli bir beslenme ve egzersiz planlaması ile kullanılırsa asla yağlanma yapmaz. Tamamen sağlıklıdır. Marka olarak Hardline'dan başka da kullanmam. Onunda orjinalini www.supplementler.com üzerinden sipariş verebilirsin ya da yaşadığın şehirde bayisi varsa gidip alabilirsin.
Tabi bu whey proteini içebilmek için yanında shakerda lazım. Dayanıklı güzel bir shaker gene bu web sitesinden ya da mağazasından edinebilirsin. 200-250 ml su içerisine silme olarak 1 ölçek Hardline whey protein ekleyip, karışana kadar çalkalarsan güzel bir kıvam yakalayabilirsin.
Ağırlık kullanırken avuç içlerinde nasırlanma olmasın istiyorsan kaliteli bir nemlendirici ya da egzersiz eldiveni alabilirsin. Eldivenle ağırlık çalışmayı pek sevmiyorum. Çünkü bana göre kavrama yeteneğini ve pençe kuvvetini azaltıyor. Dolayısıyla kaliteli bir el kremi daha iyi olacaktır. Her antrenman sonrası güzel bir ılık duş, üstüne krem ile masaj tüm işi çözecektir.
En önemlisi eğer kilo ve yağ sorunun yoksa mutlaka düzenli olarak bir multivitamin kullanmalısın. Kas kütlesi büyütürken elzem olan çinko, b6, omega 3, magnezyum gibi vitaminleri elde etmeni sağlayacaktır.
Valla işten geliyorum takıyorum kulaklığı bir başlıyorum 2 saatte 1500 2000 kalori uçmuş gitmiş sonra güzel bir duş hafif bir akşam yemeği on numara oluyor
Ekipmansız yaparsan forma girersin yağ oranını azaltırsın. Ama kas kütleni arttırmak istiyorsan mutlaka profesyonel ekipmanlar kullanarak düzenli ağırlık kaldırman lazım. İlk 1 ay içerisinde kaslarının belirginleştiğini hissedersin daha sonra bu belirginlik ortadan kalkar bir çok insan bu aşamada gelişme değil gerileme yaşadığını düşünüp pes ediyor. Hayır ilk zamanlarda kaslarının belirginleşmesinin sebebi kaslarına kan dolmasından dolayı. Kaslarının kalıcı belirginleşmesi çok uzun bir süreçtir hemen olmaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
Sporu nerede yaptığınızın bir önemi yoktur. Ancak ekipmanlar kısıtlıysa, evde bir matın üzerinde egzersiz yapmak sizi hiçbir yere götürmez. :)
Ağırlık çalışmak şart değil mi
Bir bireyin vücudunu forma sokması mevcut kilo şartlarına bağlı kalınarak hemen hemen 6 ay sürer. Bu ay içinde haftada en az 3 gün ağırlık, 2 gün kardiyo çalışmak şarttır.
Ohooooooo
Ohoooo yok. Emeksiz yemek olmaz. :)
Etrafım da anlayan da yok
Anlayan olması gerekmiyor. Spor salonuna gideceksen motivasyon için önce güzel bir alışverişe çık.
Kendine kulağından düşmeyecek güzel bir kulaklık al.
Motivasyonunu arttıracak kıyafetler bak. Ne bileyim tayt, baskılı-karakterli, sweatshirt, Whey protein, sırt ya da el çantası gibi... :D
Sonra başlamaya karar verirsen, bir programda sana yazarız. :D
Hevesim arttı spor eşyaları almalıyım
Bu harika :D
😂😂👍
Biraz pahalı bir spordur kas inşa etmek ama zevklidir. Benim sadece whey protein, kretain, bcaa, kolajen ve multivitamin setim 3.000 yakın tutuyor. Bunlar 1.5 ay ancak gidiyor. :D
Benim neler almam lazım hocam
Kulaklık, çanta ve aksesuarlar tamamen kişisel zevklerine bağlılar.
Ancak alman gereken günlük proteini doğal yollarla tamamlayamayacağın için, doğal yolla hızlı bir şekilde kasları yıkıma uğratmadan onarman imkansız olduğundan whey protein şarttır.
Su ile tüketilirse 20 dakika içerisinde kana karışıyor. Düzenli bir beslenme ve egzersiz planlaması ile kullanılırsa asla yağlanma yapmaz. Tamamen sağlıklıdır. Marka olarak Hardline'dan başka da kullanmam. Onunda orjinalini www.supplementler.com üzerinden sipariş verebilirsin ya da yaşadığın şehirde bayisi varsa gidip alabilirsin.
Tabi bu whey proteini içebilmek için yanında shakerda lazım. Dayanıklı güzel bir shaker gene bu web sitesinden ya da mağazasından edinebilirsin. 200-250 ml su içerisine silme olarak 1 ölçek Hardline whey protein ekleyip, karışana kadar çalkalarsan güzel bir kıvam yakalayabilirsin.
Ağırlık kullanırken avuç içlerinde nasırlanma olmasın istiyorsan kaliteli bir nemlendirici ya da egzersiz eldiveni alabilirsin. Eldivenle ağırlık çalışmayı pek sevmiyorum. Çünkü bana göre kavrama yeteneğini ve pençe kuvvetini azaltıyor. Dolayısıyla kaliteli bir el kremi daha iyi olacaktır. Her antrenman sonrası güzel bir ılık duş, üstüne krem ile masaj tüm işi çözecektir.
En önemlisi eğer kilo ve yağ sorunun yoksa mutlaka düzenli olarak bir multivitamin kullanmalısın. Kas kütlesi büyütürken elzem olan çinko, b6, omega 3, magnezyum gibi vitaminleri elde etmeni sağlayacaktır.
Valla salona gitmeye üşendiğimden eve kurdum salonu 😂
Böyle yapan da çok da saçma değil mi ya motivasyon bile olunmaz öyle
Valla işten geliyorum takıyorum kulaklığı bir başlıyorum 2 saatte 1500 2000 kalori uçmuş gitmiş sonra güzel bir duş hafif bir akşam yemeği on numara oluyor
Ben kas yapmak istiyorum ya
Kilon ne alemde 🤔
Kilolu değilim
O zaman 10 dk koşu 10 dk eliptik ısınıp squat ve ufak kas antremanları yapabilirsin bir kaç ay sonra bayağı seksi bir fiziğin olur bence
evde gereken zamanı ayırırsanız neden olmasın gündelik hayatta herkes spora gidemiyor
Bir de anlayan biri olması lazım yalnız gitsem yine bi halta yaramaz
yani spor salonların da bu konuda yardımcı olanlar var
evde ise bir sürü video var buna dair birisinden başlayabilirsiniz diye düşünüyorum
Denicem koydum kafaya
Değil. Eğer evde yapılamasaydı korona döneminde 1 yıl evde kalan bütün vücutcuların vücutları sarkmıştı. Demek ki evde de yapılıyor
En fazla ne kadar etkisini görürüm
Ekipmansız yaparsan forma girersin yağ oranını azaltırsın. Ama kas kütleni arttırmak istiyorsan mutlaka profesyonel ekipmanlar kullanarak düzenli ağırlık kaldırman lazım. İlk 1 ay içerisinde kaslarının belirginleştiğini hissedersin daha sonra bu belirginlik ortadan kalkar bir çok insan bu aşamada gelişme değil gerileme yaşadığını düşünüp pes ediyor. Hayır ilk zamanlarda kaslarının belirginleşmesinin sebebi kaslarına kan dolmasından dolayı. Kaslarının kalıcı belirginleşmesi çok uzun bir süreçtir hemen olmaz
Olur da biraz ekipman lazım
Şart
Değil
Ağırlık çalışmak lazım bilen biri ile olması lazım lazım da lazım
Ben çalıştırayım sana ağırlık
Çok komik
Nesi komik?
Yabancı ile neden spor yapayım
Tamam sevgili olalım öyle yapalım
😂