Bölgedekiler zaten canıyla uğraştığından spor konusu akıldan bile geçmiyordur. Peki siz spora aynı şekilde devam edebiliyor musunuz?

Bölgedekiler zaten canıyla uğraştığından spor konusu akıldan bile geçmiyordur. Peki siz spora aynı şekilde devam edebiliyor musunuz?
Benim sporumu etkilemedi zaten ben spor salonuna gidiyordum artık bırakmıştım son 1 yıldır bunun içinde evde devam ediyordum belirli bir seviye geldiğim için. bunun dışında ama ülkede yaşanan olaylar tabi ki çok üzücü yani ben sadece konuşabilirim ama bunu yaşayanları anlayamam o duyguları acıları. bu yüzden çoğu insanın hayatında değişiklikler olmuştur tabi ki. mesela eğitim hayatının online olması gibi.
Gerek o bölgelerdekiler gerek diğer yerlerdekilerin hayatı epey değişti...
Maalesef abi..
Depremden 1 hafta önce evde spora başlamıştım deprem olunca 2 gün eve giremedik Kayseri de sürekli artçı sarsıntılarla sallandı. Halen başlayamadim çünkü sarsıntılar devam ediyor, Kayseri merkezli de oluyor bu nedenle spordan sonra duş alma meselesi korkutuyor...
Çevre illerin sarsılmaya devam ettiğini duyuyorum arkadaşlardan ama Kayseri merkezliyi bilmiyordum.
Faylar sakinleşmedi demek ki...
Aynen Maraşta 5 üzeri, Hatayda 6 üzeri olunca bize de geliyor sarsıntısı. Kayseri merkezli olanlar 3-4 civarı oluyor ama merkezi bulunduğum ilçede olduğu için sallıyor yinede. Bu sabah 3.9 oldu uykudan uyandırdı. Kayseri merkez pek hissetmemis ama biz İncesu ilcesindeyiz depremin merkez üssü olunca hissettik.
Zor zamanlar, umarım kısa sürede biter 🙏
Spora ara vermiştim, tekrar başlama niyetindeyken bu olaylarla alt üst oldum. Bir süre kendime gelemedim, şu sıralar biraz daha iyi olsam da hâlâ tedirginim. Sanki yapmam gereken bir işi yaparken depreme yakalanmaya korkuyor gibiyim, bir süre psikolojik olarak etkisi geçmez diye düşünüyorum.
Doğru düşünüyorsun.
Şu anda ön bellekte sürekli, arka belleğe geçene kadar devam edecektir.
Aslında yeniden başlaman buna yardım edebilir.
Haklısın, aynen öyle.
O yüzden filtreleme yapmak gerekiyor haberlere de.
Doğrudan faydalı olanları hatta o kaynakları takip edip diğerlerine bakmamak gerekiyor.
Ben de dahil hepimiz deprem ülkesinde yaşamayı öğrenmeliyiz.
Ama maalesef bize yaşamayı değil, o yığınların altında nasıl hayatta kalmayı ya da ölmeyi öğretiyorlar. Tedbir olmadığı sürece bu böyle devam eder. Ayrıca düşünmeyi bırakamayacağım diğer bir problemse, yattığımda deprem olursa ne yapacağım. Tam o uyku sırasında kendimi bir an da enkaz altında bulma ihtimalim var, o his geçmeyecek gibi🥹
Farkındalık da varmış 😀
Öyle maalesef...
Buradaki bir soruda görmüştüm deprem yatağı yapmışlar, o tahminen epey pahalıdır ama benzer bir şey yapılabilir.
Onun dışında bina sağlamsa korkmaya da gerek yok. Değilse bunun bir çaresine bakılmalı.
Mesela ben de İstanbul'dayım ve binaya güvenmiyorum. Bir çaresine bakmalıyız 🙃
İnsan bilmediğindenn korkuyor. Güvenebileceğimzii bilirsek rahatlarız.
Nokta atışı yaptın yine 😀
Kesinlikle...
Fakat bu çooook zor bizim ülke hatta coğrafyada 🙃
Fay hattı olmayan yerlere göç şart o yüzden 😇
Keşke...
Ha bu arada, bisgolusu senin kadar normal az kişi var burada, o profil yazısında bir kilsret var jdksk
180 derece Terslik var 😀
Saat sebepli uyku modu, normal 🙃
😀
Aynen öyke, benim kapıyı tıklatmaya başladı kendileri ndjdk
O yüzden iyi geceler 🙏
Umarım seninki de fazla geç kalmaz 😴
djdksk
Önceden de yapmaya üşeniyordum şimdi de aynı. Aslında özellikle böyle dönemlerde uzaktan etkilenen insanların her şeyden uzaklaşıp yarım saat bir saat spor yapması ruhen ve fiziken çok iyi gelir
Çok doğru...
Üşenmemek de lazım 🙃
Cevap
10Cevap
Bırak spor yapmayı saçımı taramaya bile halim kalmadı içimiz kan ağladı hic tanımadıgm insanlar icin gözyaşı döktüm
Benzer durumdaymışız...
Pek etkilemedi su içmek gibi bir alışkanlık bu ve stres atıyor.
Stres atması güzel detay 🙂
Her gün yapıyorum valla yoksa 90 kg’a kadar giderim bu iştahla. Diyete spora devam 82’den 79’a düştüm.60’a kadar durmak yok.
Harikaymış 🤩
En iyisini yapıyorsun.
İştah güzel de işte, böyle kontrollü olunca 😀
Aynen öyle çok şükür kontrol altına adım 😄
Yurtdışında yaşadığım için deprem beni etkilemedi ama havanın aşırı derecede soğuk olması benim sporumu tabii ki etkiledi olumsuz şekilde
CA'da deprem oluyor mu?
Yoo
İyiymiş 🙂
Görmüşken sorayım Türkiyedeki yakınların iyiler mi? Depremden etkilendiler mi? Yine yazamıyorumda😳
Gayet iyiler
devam etmeyip ne yapacağım ki kafaya takıp iyice moralimi bozmaktansa gidip spor yapıp kafa dağıtıyorum mecbur
En iyisi...
Herkes yine sevisiyor kimsenin psikolojisi kotu degil herkes mutlu
Bunu yapan spor da yapıyordur demek istedin galiba 🙃
Evet bi nevi oyle :D ama insanlar unuttu herkes gundelik hayatina dondu artik
Hiç etkilemedi desem yeridir, üzüldüm fakat hayatın kanunu olduğunu ben çoktan kabul etmiş biriyim, kalpsiz değilim sadece biraz hayatıma odaklıyım ve adanadaydım deprem olurken. Disiplinime hayranım, ne mükemmelim be asldhlsad
Abi benim spor anlayışım koşu sadece pek sekteye uğratmadı da işe kilo vermek meşakkatli
Doğrudur. Diyetine de dikkat ediyor musun? Yediklerinden fazlasını yakabilmen şart.
Nickinde niye m var senin, yıllardır girmiyorum da merak ettim
Adamin nickimde m yok kor musun
Profil* ya
Hee profil desene
@Jxjxjdjsjwjhwhwwjpg niye m var bu arkadaşın profilinde
Moderator o kisi
Sitenin modlarinda m yazar
Cevap verilmiş 🙂
Site görevlilerinde M, S, U, R ve A yazıyor.
https://www.kizlarsoruyor.com/yardim/moderasyon#14
Sporuma devam ediyorum. İlk başlarda psikolojik olarak etkilensem de sonrada geçti bu durum.
İlk bir hafta spor yapamadım ama çok şükür normale döndüm
Normalde gunluk olarak spor yapıyordum ama şu an eve bile giremediğimiz için her şey baya aksıyor maalesef
Deprem bölgesinde misin yoksa deprem psikolojisi mi?
Deprem bölgesinde yaşıyorum
Geçmiş olsun 🙏
Teşekkür ederim
Açıkcası kafa yormamak icin daha çok uzerine düştüm. Düşündükçe cok etkileniyor insan.
Güzel bir kaçış, doğru.
Spor salonu mallesef yıkıldı
Yıkılmayan az yer kaldı maalesef...
Spor mazide kaldı fksj
Kalbimizde yara olmasın sonra? jdkdk
Şarkıyı paylaşmayı unuttum, ne diyor bu olmasın 🙃
https://youtu.be/ux8WWdWFeAw
Geç kaldım acıcık jdkdk
Çok kötü bazen korkudan titriyorum
Bu önemli bir semptom aslında, psikolojik destek almayı düşündün mü?
Evet sarsıntılar sürüyor maalesef.
Şu anda iyi misiniz peki?
İyi misiniz derken şartlar olarak.
Faylar sakinleşene kadar sürecek bu maalesef...
Ne sporu ya bunca insna can derdinde
evet tabii ki de
Ben baya kilo verdim
Spor yapacak vakitmi var
Ara vermiştim zaten
Evde spor yapıyorum
evet?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?