Beşiktaş'ta forma giyen futbolcu Josef de Souza, depremde ailesini kaybetmiş 1 kız çocuğunu evlat edineceğini açıkladı. Bu koca yürekli adama ne söylemek istersiniz?

Beşiktaş'ta forma giyen futbolcu Josef de Souza, depremde ailesini kaybetmiş 1 kız çocuğunu evlat edineceğini açıkladı. Bu koca yürekli adama ne söylemek istersiniz?

Allah rahmet eylesin en baştan. Ancak kurumdan yaparsa eğer torpil yapılmayacaksa senelerce beklemesi lazım bunda sıra var çünkü. Açıkçası depremde ailesini kaybedenler içinde bence kuruma bırakılmalı çünkü hemen sahiplendirmek için aceleci olunmamalı zaten kötü aile bireyleri varken acele edilmemeli. Hem bu çocuklara psikolojik destek yapılmalı ki hani bir aileye verilmeden önce sağlık durumu önemli tabi çocuk karar verebilecek yaşta ise kendi karar vermeli gidip gitmeyeceğine. Bende aksilik olmazsa seneye yaşımı dolduruyorum evlatlık almak için başvuru yapıcam bakalım yıllarca sıra bekleriz ama yapacak bişi yok.
Ünlülere versinler en azından göz önünde olurlar. Eğer sıradan tiplere verirlerse tabi hepsi için demiyorum büyüttüklerine göz dikerler... Amaaan hiçbirine güven kalmadı mk ama şu bebek nasıl tatlı nasıl... Çok büyük bir sorumluluk, Allah devamını getirsin...
Cevap
51Cevap
Zaten josef de souza'nın kral adam olduğunu çok iyi biliyorduk ve bu hareketiyle bunu bir kez daha gösterdi. Helal olsun!
Çok iyi bir iyilik yapmış. zaten karakterli bir insan ve futbolcuydu kendisi
Edinemez. Evlatlık çocukları pazardan mandalina seçer gibi alamazsınız. Herkes gibi o da evlat edinmek için başvuruda bulunur ve devletin ona hangi çocuğu vereceğine karışamaz.
Ayrıca her çocuk değerlidir. Nedir bu depremzede çocuklarını evlat edinme furyası? Çocuklar zaten yeni bir travma yaşamış Bir travmayı da evlatlık verilerek mi yaşasın? O çocukların bu travmaları atlatana kadar uzmanlarla birlikte kalmaları ve destek almaları gerekiyor.
Yazık olacak..
Müslüman bir ailenin çocuğu gayr-i müslim biri tarafından yetiştirilecek. İnşallah devlet buna izin vermez..
Yoksa afetten daha büyük bir sorun onu bekliyor..
@trttddyy niye hep kötüleri örnek gösterme çabasındasız? O öve öve bitiremediğiniz Haluk Levent gavur mu? Hristiyan mı?
O Uğur Dündar gibi din düşmanlığı yapan koca adamı bile hüngür hüngür ağlatan bir imam değil mi?
Niye bunlar örnek değil size? Uzaydan mı geldiler? Kötüden örnek olmaz (Su-i misal, emsal olmaz) diye bir şey bilmez misiniz siz?
@trttddyy ohooo konuyu saptırma konusunda üstüne yok.. Konumuz evlat edinme..
İslam'da evlat edinmek zaten caiz değil.. Müslüman zaten evlat edinemez. Çünkü bir başkasının çocuğu..
Ancak İslam'ın en büyük sevaplarından biri de yetim ve öksüzlere sahip çıkmak, geçimini idame etmek, yurt edinmesini sağlamak gibi..
Ancak evinde büyütmeye müsade yok..
Çünkü İslâm o kadar ince ve hassas bir din ki, evlatlık edindiğin evde evlat muamelesi görmesine müsade etmez, psikolojisini düşünür.. Çünkü KİMSE AMA HİÇ KİMSE evlatları öz evladı gibi SEVEMEZ! Sevmek istese de sevemez..
İstemeden, farkında olmadan kendi evladına ayrı, farklı davranır.. Ve bunun bu zamana kadar istisnası bile olmamıştır..
Allah o evladı annesiz babasız dünyaya getirmedi ama ona annesiz ve babasız bir bir hayat imtihanı sundu..
Buna kimsenin gücü yetmezdi.. Engel olamazdı..
Evlat edinseniz bile onu anne baba sevgisi ile BÜYÜTEMEZSİNİZ!
@trttddyy anlatırım hem de en kötü yönleriyle!
Seni ezecekler derim.. Seni orseleyecekler derim.. Kendi çocuğunun başını oklarken, koklarken, sana öyle yaklasmayacaklar derim.
Hiç evlatlık yaşamamışlar, sana akıl vermeye kalkacak derim! Daha söylemeye bile utandığım onlarca şeyler yaparlar sana derim!
Söyle bakalım şimdi hâlâ evlatlık mı olmak ister yoksa yurtta ona destek olan, ona sahip çıkan, onun her türlü geçimini karşılayan, iyilik ve sevap olduğu için kendi reklamlarını yapmadıkları için bilinmeyen nice müslüman ailelerin gözetiminde olmak mı istersin? Diye sorarım!
@trttddyy Türkiyeden neden bir örnek vermiyorsun? Çünkü yok! Olamaz! Olanların da sonu hüsran!
Sen o kadar besle büyüt, sonra çocuk diyebilir ki sen benim anam babam değilsin!
Biraz araştırın evlatlık çocukların yaşamlarını da ondan sonra ahkâm kesin!
@trttddyy vallahi bu kafaya ben bişey anlatamam! Neresinden tutsam elimde kalıyor, cehalet akıyor.. Hadi ablacım gitte seni de alsınlar evlatlık da gör dünya kaç bucak!
@trttddyy bak tartışma adabı dahi bilmiyorsun! Sana en ufak hakaret etmeme rağmen ağzından küfür eksik olmuyor? Cehaletini burada zaten ispat ediyorsun.
Fikir fukara olunca akıl ukala olurmuş..
Verdiğim örneklere saçma sapan önyargılarla beni yaftalıyorsun! Ne konumuzla alakası var ne de benim öyle sözlerim, beyanlarım var..
Hiçbir yardıma da söz etmemişim..
Anlamamakta ısrar ettiğin şey, müslüman bir çocuk, gayr-i müslimlere evlatlık verilemez!
Zaten devletin de böyle bir yasası varmış.. Verilmiyormuş.. Boşuna çıngıraklık yaptın..
Şimdi sen o son kelimenle beraber edebsizligini de al git! Çok bile kıymet verdim sana, ola ki akıllanırsın diye ama nafile!
Bu mu derdin?
@melissakübra başka neyi dert edinmeliyim? Afetten daha büyük bir felaketi dert edinmeyip?
Afetten daha büyük dediğin bir çocuğun sıcak bir ev ortamına sahip olacak olması..
Bebeklerin göçük altında öldüğü bir dünyada müslümanlık hristiyanlık mı ayırımına girdik?
@melissakübra bakın inancınızı bilmem ama afet sizin ortalama 60-70'lık hayatınızı mahveder..
Fakat, İslâm dairesinden başka bir şekilde vefat eder, imansız kabre girerseniz sizin sonsuz bir hayatınızı mahveder.. Sonsuz bir azap karşısında 60-70 yıllık ömrün mahvı bir kıymet ifade eder mi?
O yavrucak kurtulmuş bu enkazdan, fakat böyle İslâm dairesi dışında birinin ellerine teslim ederseniz, bile bile o yavrucağı cehennem alevlerine teslim etmiş olursunuz..
Akıbetini bilse, size yalvarırdı biraksaydiniz da enkaz altında Cennetin bir kuşu olsaydım diye.. Buna verecek cevabınız ne olurdu?
Offf katlanamıyorum bu sözlere benim kuzenimin çocuğu daha yeni doğmuştu!!!
@melissakübra katlanamiyorsan atlama ablacım her söze? Ben mi sana musallat oldum?
Ölen bebekler sizin yakınınız olmadığı için böyle hüsnütahlil yapıyorsunuz, iyiye bağlama melek oldu gibi ama aslında onlar yaşıyordu! Elimizde tutmaya kıyamadığımız bir yerleri acır diye nazik davrandığımız yavrumuzu kaybettik.
@melissakübra öldü demi? Ne yapabiliriz bu saatten sonra? O anneye nasıl teselli verebilirsiniz? Acısına acı katarak, kahrederek mi? Yoksa Cennette anne ve babasını bekleyen, onlara belki de şefaat edecek yavru olduğunu söyleyerek mi teselli edilir, yüreğine su serpilir? Ki bu bahsettiklerim de kulaktan dolma, köy efsanaleri değil, kanıtlı, kaynaklı şeyler.. Bir tarafımızdan uydurmuyoruz..
Ahirete inancınız yoksa, siz o yavruya değil kendinize acıyıp üzülün.. Çünkü harika bir ortamda, ama sizin akibetiniz içler acısı böyle düşünüp de ölürseniz..
Allah hidayet versin böyle düşünenlere
Bence bu vatanın evladı bu vatandan bu milletten olmayan birine verilmemeli..
Müslüman ailenin kızı gayri Müslime verilir mi, verilmemeli. Yazık günah. Çok yardım etmek istiyorsa para yardımı yapsın
Depremdeki yavrularımızı "batan geminin malları" gibi görülmesini nedense doğru bulmuyorum.
Haberlere baktım, Bakanlık'tan yalanlama gelmiş.
Geç bunları bu Koca yürekli olmak falan değil amaç farklı konular ama görüntü iyiymis gibi yapmanın saçmalığı... uzak durup en son evlatlık verilecek şahıslar bunlar iyi niyetli falan değillerrr kör millet
Kesinlikle verilmemeli
kesinlikle bu ülkenin çocuğu bu ülkede kalmalı
ve müslüman bir aile illa alır
mağazadan çanta mı alıyor, koca yürekliymiş…!
burs falan veriyorsa eğitimi için tamamdır veya başka bir şey ama bu olmaz
Ne alaka ya türk çocuğu niye gevura veriyorsunuz
Hayır De Souza bir kardeşimizi evlat edinmek istiyor diğer isteyen arkadaşlar gibi sırasını bekliycek !!!
Bir sürü Müslüman Türk var bu ülkede
Yabancı birine Türk çocuklarını peşkeş çekmek bu
Yazıklar Olsun
masallah bende basvuru yaptim umarim bir cocugumuzun elini tutup guzel bir gelecek firsati verebilirim.
Demiyelim Hic bir Türk yabancı birine evlat verilmemeli
Edilemez o işler öyle istemekle olmuyor kanunu var kuralı var
Helal olsun en azından sıcak bir aile ortamında olacak kızcağız
Vaaay bee helal olsun sana, o kadar güzel düşünmüş ki
Yalanmış soruyu kaldırın bence bakanlık açıklama yaptı
Niye Türklerin soyu mu tükendi de elin Brezil gevuru Türk Balalarını (Ç) alıyor!
Yanlış buluyorum
TC vatandaşları dışında kimseye çocuk verilmemeli
Iyilik adı altında Melek gibi çocuğumuzu kefere yapacaklar. Devlet ve Din adamları nerede?
turkiye'de koca yurekli insan kalmadi mi yabanci biri evlat ediniyor bu ne rezalet
Yalan haber açıklandı bilmeden araştırmadan paylaşım yapmayın lütfen 🙏🏻 ✨
Bekar olanlar da evlar edinme merakı içinde başvuru yapıyor 🤦🏻♂️ kim bakacak ona ortada aile yoksa şartlarını yazması lazımdı devletin
Ustelik kendisinin bile yeni bebegi oldu daha kac hafta/ay oldu, valla buyuk adam...
Nıye özellikle kız çocuğu olduğunu sorarım
Bazı kişiler kız çocuk sever bazıları erkek çocuk
Bende kız çocuk daha çok seviyorum
Evlat edinmekle dünyaya getirmek arasında fark yoktur
Gebelık esnasında çocuk daha dünyaya gelmeden ben kız çocuk sevıyorum bu erkek istemem deme hakkına sahip misiniz hayır?
Bu duyarlı soru için tebrik ediyorum. 3 tane oğlu var. Kız evlat büyütmeyi de istemiş olabilir.
Eğer sevdiğiniz özelliklerde bir şey talep ederseniz bunun adı iyilik olmaz
Fark vardır çok fark vardır kendini kandırma. Kimse erkek çocuk reddetmiyor hem.
Sen niye bu kadar aşırı tepki veriyorsun anlamıyorum
Anneyim , kadınım..
verdiğim tepkiyi niye anormal buluyorsun?
Kızın var mı veya baba mısın bilmiyorum ama empati ile devam edersek verdiğim tepkiyi anlayabilirsin
Şu olabılırdı , bu şahısta evlat edinmek için sıraya girdi gibi
Ama kız çocuğu ıstıyor dıyınce başkalaşıyor
Niyetini bilmem
Dedıgınız gıbı kız çocuğu oluşunda ıstıyor olabilir fakat konu aılesız kalan bır depremzede ise sen istek ve arzularına göre hareket edemezsin diyorum
İstek ve arzular neticesinde böyle bir karar almış. Zorla istemeden iyilik mi olurmuş. Burada kötü bir niyet yok. Ailenin içine aliyorsun pazardan meyve değil
Kendine eş seçmekle çocuk seçmek aynı şey değil
Çocuğu seçemezsin
Adamın sapık olduğunu mu düşünüyorsun
Konu sadece sapıklık değil ki
Ben kadına sadece cınsel obje gibi bakmıyorum
Yapılan kız çocuğu veya erkek çocuğu ayrımı benı düşündürüyor
Şimdi haftalar önce kızımda bır tuvalet sorunu oluştu son 6’lık Düzce depremınden sonra
Çocuk ıkı ayda sadece zorla tuvalete çıktı
Gerısını hep hastanelerde gecırdık ne pedagog kaldı ne ultrason ne fılım
En son korkudan oluşmuş psıkolojık dendı
Ve hala aynı
Dün oturdum anne olarak acaba benım çocuğuma bılmedıgım bırsey mı oldu dıye kafayı yedım sıyırdım dibinide yaladım
Hani bilmesem ayırmadığımı yanımdan herşeyi düşünürüm
Buna rağmen bile düşündüm
İşte şimdi bunları sorgulayınca bızler vaka olarak görünüyoruz
Tam tersı vınsıyetcılık yaparak ıyışık yapmaya çalışmakta farklı degıldır
Benım gıbı düşünmeyende problem ararım zaten
Herkes düşünmeli
Zaman bu çünkü , eskide kaldı o emanete hıyanet Fas’a diskoları
Şimdi anladım
Sen annelik hormonların ile konuşuyorsun
Dışarıdan bir göz olarak söylüyorum
Emeğin kutsal bir şey annelerin yaptığı olmasa çocuklar kim bilir ne olur
Ama sağlıklı düşünemiyorsun
Çocuğun güzel bir gelecek beklediğini ümit ederek sevindim.
Çocuğun hristiyan olma ihtimaline peki?
Eğer gerçekten bakabileceğini düşünen varsa gerçekten edinebilirsiniz
cok güzel düsünce, zaten imkanları fazlasıyla var
Valla helal olsun bütün futbolculara ünlülere örnek olsun
Bence verilmemeli sonuçta Türk ve Müslüman değil
Çok büyük karakter
Çok yanlış olmuş. Yabanciya verilmemeli ayrıca kız bi havalara girmiş şimdiden
Ne mutlu böyle güzel insanlara
Çok güzel ya, gerçekten çok kral bir şey yapmış.
Helal olsun tabiki de
Helal olsun. Koca yürekli adam.
caiz değil müslüman olsun
Adamin dibin kalbimizin melegisim
"İnsan" işte...
Kesinlikle katılıyorum
Josef biraz da futbola konsantre olmalı.
Onun yaptığı şeyi yapan çok aile var
Ben karşıyım.
Diyelim helal olsun
çko iyi prim kasmış
Helal olsun.
olsun
Helal olsun 🙏
Helal olsun
Helal olsun 👏
Helâl olsun
Süper bir haber ☺️
Helal olsun koca yürekli adam
Helal olsun
kral ya
Yaptığı çok hoş ama niye kız çocuğu?
@ahqqowp20 Hayır tabii ki, sadece merak etmiştim 🥺
@ahqqowp20 zihniyetinin nesi pis? Benimkininde kirli öyleyse ki aklıma takıldı
Süslü cümlelerle olan gerçek kapatılamaz
@Mario45 anladım teşekkür ederim 💗
O da var ama birinizde Dinden bahsedin daha yeni deprem yaşadık be
@ahqqowp20 Üslubumun nesi kötü? Gerçekten sadece tartışma çıkartacak yer arıyorsunuz. Nasıl sorabilirdim hem bunu?
@ahqqowp20 Destek vermek mi? Ayrıca milletin üslubunu eleştiriyorsun fakat eleştirdiğin kadarı sende yok.
@LeydiMeyra. Benimde korkularım var. Sorgulamak ta haklıyız tabiki, devir kötü insanlar kötü. Normal değilmi bunu düşünmek 👍👍👍
@Sincapiiii aksi anormal olurdu zaten
Kendi görüşündeler belirttim yukarda
Bana göre evlat edinirken kız çocuk ayrımı yapılmaz , yapılmamalı. Manavdan domates seçer gibi
@ahqqowp20 en azından pinterestten bulduğum sahte fotoğraflarla millete laf atmıyorum
@SenBelamısınCHP la ben ne dedim ki😂🤦🏼♀️
@SenBelamısınCHP birde hakimim diyorsun senin gibi hakimler olduğu için. Dünyanın adaleti yok. Bizim bu korkularımiz çok normal
Gizli üye benimde yorumumu silebilirmisin🙄 bu kişiyle yaptığım tartışmayı sil lütfen
Valla bravo
Helal olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?