Başak Mireli yelkenli teknesiyle Atlantik Okyanusunu 24 günde tek başına geçen ilk kadın kaptan oldu.
İstanbul isimli teknesiyle 23 Aralık 2022 tarihinde yola çıkan Başak Mireli, 16 Ocak'ta Martinik'e vardı. Kadınların harika başarılara imza attığını görmek çok güzel değil mi?
13 yaşından beri yelken sporuyla ilgilinen Mireli, ODTÜ'de psikoloji ve sosyoloji eğitimi almıştı. Uluslararası şirketlerde görev yapan Başak Mireli, kariyerini bırakıp eşiyle birlikte dünya turuna çıkmıştı.

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
15Cevap
Evet tebrik ederim umarım daha çok kadının başarı hikayesi olur.
Başarılarının devamını diliyorum bence bu güzel bi haber :)
Evet çok gurur verici. Başarılarının devamını dilerim
Hep derim isteyen kadın olsun erkek olsun herşeyi başaracak güçteyiz
Bunun nesi başarı allahaşkına? Erkekleri 250 sene geriden takip etmek...
Senin gibi cahiller kadınlar bir b0k beceremez dedikleri için başardıklarında bu kadar gündem oluyor çünkü fazla dert ediyorsunuz o gemiyi sklerinizle mi sürüyorsunuz?
@Ayşeyetkin Ne alakası var mk, bak böyle mal olursanız bir yere varamazsınız.
Kadınlar MMA'de yarışıyor , astronot oluyor vesaire, bir sürü iş başarıyorlar, niye zaten 100 sene önce yapılmış bir şeyi bir kadın olarak yapmak başarı oluyor?
Asıl kadınları aşağılayanlar sizin gibiler, başarı diye böyle anlamsız şeyler üzerinden tokenizm peşinde koşuyorsunuz. İlk kez okyanusu tek geçen siyah da büyük başarı mı kazanmış oluyor?
Yahut ilk kez okyanusu aşan asyalı?
Bu tavır, beyaz erkeklerin aslında her konuda lider olduğu mesajını kanıksamaya yol açmıyor mu?
Açıyor açmasına da. mlarıyla düşünen kezbanların bunu anlaması biraz zor
Yine sizin gibi kara cahil eğitimsiz türk erkekleri olmasaydı böyle şeyler gündeme gelmezdi size kapak olsun diye yapıyorlar anlamıyorsunuz çünkü m@lsınız kdkdnfkdmf
@Ayşeyetkin Bu ülkenin ortalama cahil erkeği, ortalama kadınının yanında İlber Ortaylı kalıyor, hazittir oradan
Bir bas git işine adana da güneşe ateş açan, yolda kız görünce kornaya basan, laf atan, işi gücü araba markası ezberlemek olan ve sabahtan akşama kadar bilgisayar oyunu oynamak olan bir topluluksunuz ben bunları yapan kadınlar tanımıyorum üstelik en sevdiğiniz aktivite kavga sokak köpekleri gibi ota b0ka saldırıyorsunuz sonra bir kız sizi reddedince gurursuzlaşıp o kızın size bakması için elinden gelen her şeyi yapıyorsunuz
@Ayşeyetkin Bunu diyen kişinin cinsi hala fala inanıyor, en büyük hobisi kimin kiminle nerede düğün yaptığı, ayrıca be nbu milletin kadınlarının erkek için yaptığı kavgalardaki varoşluğu Adana'nın çingenelerinde bile görmedim
Ben yurtdışında yaşayan, ayda 8000 dolar maaşı olan Türk kadınlarının dahi evlilik söz konusu olunca mahalle karısına bağladıklarına şahit olmuş biriyim bana anlatma bunları
bu arada bilgisayar oyunu oynayan insanların genel kültürleri senden daha yüksektir ortalamada, o kadar emin olma yani. Hiç değilse dil öğreniyorlar mk. Dünyanın her yerinde erkekler ve kadınlar bilgisayar oyunu oynuyor buna uzak kalan da bir bizim yurdun kezbandroidleri kaldı
Taciz, tecavüz, mafya, savaş bunlar hep sizin yüzünüzden çıkıyor hala b0k atacak bişey bulmaya çalışıyorsun fala inanan insanlar sizden daha masum
@Ayşeyetkin Bill Burr'ün çok başarılı bir skeci var bu konuyla ilgili.
''Beyaz kadınlar dünyadaki en aşağılık kitledir. Kendilerini erkeklerden ayırıp bizi suçlama peşindeler, dünyada suçu, savaşı, sömürüyü biz gerçekleştirmiyormuşuz, ulan osrpu, jakuzide benim yanımda sen oturuyorsun! Ne konuşuyorsun?''
Orspularla takılan yine erkekler
@Ayşeyetkin Seninle takılacak halleri yok herhalde orspularla takılacaklar.
Kadınlar söz konusu oldu mu ''Ben onlardan değilim'' , ama savaştan, katliamdan, tecavüzden bütün erkekleri sorumlu tutmaya geldi mi hiç çekinmiyorusn maşallah
Beni savaşlardan sorumlu tutacaksan ben de seni orspulukla, hayat kadını itham edebilirim demek ki gayet.
Genelleme yapan sen olduğun için genelleme yapıyorum kendinin ne dediğini bilmiyorsun orspu diyebilirsin öfkelenmem bütün erkekler senin gibi değil sonuçta
@Ayşeyetkin Ulan orspu! İlk benim yazdığım şeye bak, sonra kendi cevabına bak, sonra dön bana 'Genelleme yapan sensin'' de
Ne dediğinden bile haberi yok, milletin entelektüel birikimini sorguluyor
Çok s@laksın zeka geliştiren oyuncaklar al kendine bay bay bitch☄️
Senin kafanda Cahiliye devrinde kalmış taaa 6. y. y bizimki 250 sene olmuş çok mu? Hadi hadi sen önce 1000 yıllık boşluğunu kapat da gel bu devre
@Türkasenası Bak arkadaşım, birine laf atacaksan, en azından düşüncenin tabanını oluşturacak bir argümanının olması lazım.
Bu laf sokmaktan ibaret tartışma 70 IQ üzerinde bir şey ifade etmiyor
Senin 1000 yıllık önceki kafan anlamıyorsa ben ne yapabilirim acaba !!! ayrıca 250 sene önce sanki kadınların çok bir hakkı vardıda!!! sen önce yorumunun tabanını düzgün atta bizde tartışma yapmayalım o zaman
Amacım laf atmak ya da tartışmak değil sadece 250 sene önce kadının bir hakkı varmıydı? Bırak atlas okyanusunu aşmayı evden dışarı çıkamıyorlardı sizde bunu düşünmeden yorum yazdınız siz bize önce sataştınız bizde haddinizi bildirdik olay budur
@Türkasenası Arkadaşım mesele kadının hakkının olmaması değil 250 yıl önce erkeğin de hakkı yoktu, nereden geliyor size bu erkeklerin hepsi her istediğini yapıyordu takıntısı?
Bana had falan bildirmediniz, niye mi? Çünkü mabadımla gülüyorum yazdılarınıza
Düşünmeden yazmışım, elinde internet olan herkesin vakıf olacağı malumatı sadece kendisinin elinde sanıp mal mal konuşmak ''Had bildirmek'' değil kendini komik düşürmek oluyor
Evet evet kesin öyledir ayrıca erkeğin nasıl hakkı yoktu ya! Kadınları kısıtlayan zaten erkeklerdi! Erkeklerin nasıl hakkı olmaz asıl komikliği yapan şuanda sizsiniz her istediklerini yapıyorlardı demiyoruz biz ama kadını kısıtlayıp kendilerini ağa bey sanıyorlardı genede kadınlara göre birçok hakları vardı erkeklerin siz de biraz ne başarısı diyeceğinize gurur duydum helal olsun diyin
@Türkasenası Lan grizekalı, bundan 150 yıl önce kadınlar eziliyordu da erkekler ne yapıyordu? Kömür madenlerinde öldürülene kadar çalıştırılıyorlardı, 5 yaşında çocukları soba temizleyiciliği işinde istihdam ediyorlardı eskiden, çiftlikte, fabrikada, askerde her yerde fukara, eğitimsiz beş parasız ölüp gidiyordun.
Kadınlar toplumun ezilen sınıfıydı da erkeklerin keyfi yerinde miydi?
Kadının kısıtlanması meselesi de, sanıldığının aksine o tarım toplumu içinde kadını korumak amaçlı bir olay. Kadını eskiden kısıtlamayacaksın da ne olacaktı? Toplum tepeden inme hiyerarşik geniş aileye dayalı tarım toplumuydu, kadınlar da sosyal hayattan izole ediliyorlardı
ERkeklere göre daha çok baskı görmeler, erkeklerin halinin iyi olduğu anlamına gelmiyor!
Haddini bil densiz şu konuşmalarına bak ya saçmalığın dik alası tamam bizde erkeklerin hepsinin keyfi yerinde ellerinde kahve oturuyorlardı demedik herhalde kafadan dandik insan erkeğide kadınıda eşek gibi çalıştıran da gene bir erkekti hey Allahım ya sanki bunları yapacak başka bir cinsiyetmi vardı
@Türkasenası O erkeğin yanında da bu işlerden nemalanan kadınlar vardı.
Onlar da işin ortağıydı sorun bir sınıfsal sorundu, kadın erkek sorunu değildi
Mal olduğun için anlamıyorsun
Bak adam düzgün konuş beni deli etme dua ette karşılaşmayalım bir yerde yoksa seni parçalardım hadi hadi önce bir düzgün konuşmayı öğrende ondan sonra yorum yaz saygısız şahış
Az başka erkeklerin yorumlarına balta sen önce kendi mallığını gör
@Türkasenası Bir bok yapamazdın boş ver, öyle asenalık taslamayla olmaz o işler. Kezbanlığı bırak
Görürdük kezbanlık yapmak mı yoksa gerçekten ten canın mı yanardı beni tanısaydın senin gibi kaç tanesini benzettim ondan sonrada zaten eşek gibi özür dilediler.
Kaba pislik
@Türkasenası Senin varoluşun bile insanlığa yapılan kaba bir şaka
Zittir git
Utanmaz bari yaradana hakaret etme beni vareden Allah şu an ona hakaret ediyorsun gitte tövbe et
Helal olsun
İskele Alabanda.
Rüzgarı bol olsun.
Değil. Banane ya. Erkekler 500 yıl önce geçmiş zaten hem de o teknoloji ile. Bi kadın Bi yerden geçmiş geçmemiş bize ne
Kesinlikle harika
dalgasız denizde herkes kaptan
Kadınların başarılarını görmek güzel :D
Çok güzel gurur verici tebrikler
Büyük başarı helal olsun
Tebriklerr 🎊
Brabo tebrik ederim👍
"100 altın verilsin, 100 sopa çekilsin"
Tebrikler
Hayır güzel değil, çünkü her cinsiyet aynıdır
tekneyle?
Tekneyi tebrik ederim
Babanı imha ederim
Ölmüslerini zıplatirim senin kudurma.
Zıplatsana küçük sk
Ancak işin gücün şiddet vs pslik Çok kötüsün başarısız
Lan kes sesini , yorum zoruna gidiyorsa kullanma sosyal medyayi. Babani imha ederim mesaji atipta siddeten bahsediyor bide. Kaybol.
Bana kes sesini diyen hergeleye bak kendini tanrı sanıyor o tekneyi..
Evet tanrıyım? Sorun mu var?
Hadi sen git baba parasiyla kahveni ic hadi aglama duvari degik bura.
Gereksiz varlık sana kim tapar la @ptal zamçük beyni sk kadar
Ettigi küfürlerde bile anlam yok ki , öfke cahilin sopasidir git kendi kitlene hitap et hadi.
Bana istemedigim halde yazmaya devam edersen hakkinda taciz davasi baslatirim.
Çok güzel
Hayır .
Şaka
Tebrik ederim
Kesinlikle