Bir şeyleri yasaklayarak çözüm üretme anlayışı sorunu çözmüyor sadece erteliyor...

Bir şeyleri yasaklayarak çözüm üretme anlayışı sorunu çözmüyor sadece erteliyor...

Halkın yararına, isteğine önem vermeyen espot, aciz yönetimler her zaman yasakçı çözümlere giderler. Bu da böyle bir şey.
Ben 70 li yılların sonunda maçlara gitmeye başladığımda, derbi maçlar her zaman iki tarafın taraftarına, yarı, yarıya olacak şekilde oynanır ve büyük keyif verirdi. Hatta maç öncesinde kulüplerin genç takımları da karşılaşır, iki maç ta aynı sahada, aynı gün izlenirdi. Hem tribündeki tezahüratta olan rekabet, hem de sahada olanlarla beraber maça gidenler büyük keyif alırdı.
Hatta lig başlamadan kısa süre önce 3 veya 4 büyük kulübün katıldığı TSYD turnuvasi oynanırken aynı gün, aynı statta 4 takım da eslestirilip maça çıkarken, tribünde 4 takımın da taraftarı aynı anda olurdu.
Haa diyorlar ki olay oluyor, kavga çıkıyor. Elbette olacak. İşin doğasında bu var. Ama yok ben uğraşamam bu olaylarla, en iyisi yasaklayalim, kurtulalım dersen, öne sürdüğün yasaklama sebeplerinin sadece birer mazeret olduğunu insanlar bilirler.
Dün ve bugünün tek farkı ise stadyum içi ve dışında oluşacak her kavganın görüntülenip medyaya yansıması olur ve stadyum ortamını bilmeyen torpilli, abtal medya yorumcuları da olayları abartarak insanları korkutur.
Durum özetle bu' dur değerli kardeşim.
Bu karar zaten epey süre önce alındı ve uygulanmaya başlandı, yeni bir karar veya bu maça özel bir karar değil. Derbilerin hiçbirisine rakip takım taraftarları alınmayacaktı ve alınmıyor.
Detaydaki yazına katılıyorum ve aynı fikirdeyim. Fakat maalesef yapılabilen, yapabildikleri bu oluyor ve onu yapıyorlar. Bunu her konuda görebiliriz.
Bu şekilde maç keyfi %50 azalıyor zaten, o rekabet duygusu, birlikte izleme keyfi olmadığı için. Gittikçe daha fazla ayrışıyoruz, ayrıştırılıyoruz. Bu isin sonu nereye gidecek bilemiyorum. Eskiden rakip taraftarlar olarak maçları birlikte izler ve maç sonucuna göre sataşırdık.
Güzel günlerdi...
1 2 sene önce deplasman seyircisi alınıyordu ya
Aslında bu çok acı bir şey niye insanlarımız beraber maç bile izleyemiyorlar hem Fenerbahçe'li olarak, hemde bir güvenlik görevlisi olarak söylüyorum ki oradaki insanlar tutkunun sınırını aşıp bir birlerini yaralıyorlar kimse olay olsun istemez takımları ceza almış almamış umrumda olmaz çoluk çocuk ailesi ile orada maç izleyemiyor hatta öyle ki neden bir Fenerbahçeli taraftar Galatasaray takım taraftarları ile maç izleyemiyor yanyana yarın bende görevli olarak gidecektim oraya vazgeçtim.
Konu orada terbiyesizlik, sözlü ve fiziksel tahrik ve saldırı ise çok haksız değiller ama çözüm de değil. Spor da bir sanattır, olayı çirkinleştirmemek geret. Ölümüne takım tutmak falan insanlıktan çıkmaktır.
Çaresi de eğitim ama evde babayı karşı takıma küfür ederken gorünce çocuk da derbide gidip aynısını sergiler. Yani zor bir durum ama yasakla da hallolmaz.
Cevap
47Cevap
Çözüm değil bence
Neymiş güvenlik gerekçesi Allah aşkına. Millet ağız tadıyla bir maç seyretmeye gelecek ona bile yasak konuluyor. Güvenlik tedbirlerini arttırsınlar aha detaylı arama yapsınlar illa yasak mı getirilmesi lazım. Ben bu kararı yanlış buluyorum. Tamam yakın zamanda bazı maçlarda da taşkınlıklar sıkıntılar yaşandı. Ama titizlikle alınan önlemler bunun önüne geçebilir.
Doğru bir karar. Maalesef taraftarlar fazlasıyla gergin olup olay yaratabiliyor.
Dogru degil GS tarafı alınmıyorsa FB tarafıda alınmaması lazım
GS taraftarının güvenliğini istiyorlarsa, saldırıya uğrayacak olan GS'lileri değil saldıracak olan FB'lileri stada almamalılar.
Onları nasıl yendigimizi görebilselerdi keşke yazık olmuş 😂😂
Televizyonun icadından haberin yok galiba :D
Canlı canlı görmek başka
Alınsa da 1000 kişi falan alınıyor
Karsinızda icardi mertens kerem varken fazla hayal kurmayın. dd
Maçtan sonra konuşuruz knk
Yok siz yenerseniz konușamam nfdjnf
😂😂😂😂
Yaa heyecanlıyım genede sonucu biilemem. derbi sonucta hersey olabilir
Aynen öyle knk böyle diyorum ama espiri olsun diye dostluk kazansın her zaman
Dost degiliz kavgalıyız ama olsun. dndjdbd
Knk olabilir fener bahçe yabancı bir takımla mac yaptığında desteklemiyor musun ben destekliyorum mesela
Yaa desteklerim de. bazen sinir de oluyorum bi bakar misin istek gonderdim
Kabul ettim zaten
Yazamyorum hesap yeni ndndhd
Hahaha, kim kimi yeniyormuş :D Oh olsun, 3 tane döşedik, keşke 55 bin fenerli şahit olmasaydı buna :D :D
Türkiyede kanlı bıçaklı rakip taraftarlar alınmaması normal yani Türk futbolunu biliyorlar çünkü ne olduğunu
Güvenliği sağlamakla mükellef bir emniyet teşkilatı yok mu? Tamamen keyfi bir şey.
Bu Akp rejimi, bu millete her şeyi çok görür oldu
Taraftarı olsa da olmasa da yenilecek birtakım GS, taraftarının olmaması iyi, bari yenildikleri an şahit olmazlar☺️☺️☺️
Çok güzel karar olmuş yoksa mertensin gol sevincinde baya sıkıntı olurdu
Fenerbahçe takımının taraftarı olsam da bu haksızlık
Bu kadar korkuyorsunuz işte jdkss
Bizden sjjss
Biliyorum bu yüzden seni tebrik ediyorum bende gerekeni söylüyorum senlik Bi şey değil kanka
Öğlenden sonra bir arkasımla maçı izlemeye gidicem Galatasaray alacaktır,, arkadaşım fenerli
Şüphesiz Türk futbolunun en maganda taraftarı bunlar, yasaklamaları yerinde olmuş delikanlı
evet kökünden iptal edilsin maçlar yasaklanmaya da gerek kalmaz
Doğru değil. deplamana taraftar almamak mi kaldı böyle çözüm olmaz
Galatasaray UEFA kupasında da deplasmana 1 avuç oyuncu ile çıktı. Alışkınız biz.
Ne kadar geri kalmış bir ülke olduğumuz buradan bile belli oluyor.
Psikolojik olarak etkilemeye çalışıyorlar gs yine saplar rahat olun
Alt tarafı bir futbol ⚽️ müsabakası fanatizme karşıyız kardeş kardeş oynasınlar işte
Galatasaraylıyım ama doğru. Ortalık zaten karışık gerek yok yani
Güvenlik önmlerini artır sende taraftar almamak nedir
Adam gibi seyretmeyi davranmayı beceremiyoz kimse dürüst değil
Alinan her karari sorgulamak kolay, öyle uygun görülmüs ne var bunda? seninde sorun sorunlari cözmüyor, dahada ortaligi karistiriyor.
Evet tüm kötülüklerin anası benim hatta enflasyonu da ben yarattım
Sosyal medya, çenesi olan kendini uzman sanıyor. Çözümün ne? Yasaklar çözüm değilmiş, ozaman kaldıralım trafiği, herkes istediği gibi araç kullansun, kaldıralım yasskları, kuralları, herkes istediğini öldürsün, tecavüz etsin. Ya bir susun, yeter
Yasakların kaldırılmasıyla ilgili aklına gelen ilk şey tecavüz ise zaten senin evden dışarı salınmaman lazım bence.
Sordugun spor sorusundan, verilen cevaplardan sporu yasaklara, enflasyona bagliyorsan, bence seni topluma sokmamak lazim. Tecavüz olayinida sen ilk sey yaptin tecasvüz yaptin..
Onun yerine içeri item almasalar daha mantıklı değil mi
Onlarında nasıl yendiğimiz görme hakkı var bence 😂😂😂😂😂 gelsinler futbol görsünler
Bu kadar güzel gözlerin olmasa seninle çok sert bir tartışmanın tarafı olabilirdim. Ama şu an yapabileceğim tek şey aaa ne güzel espri demek.
😗 😙 bu nasıl bir ışıltı Allah sahibine bağışlasın güzellik
Bu kadro ile Galatasarayı. nasıl yenmeyi düșünüyosun icardi mertens ve kerem fenerin icinden geçecek 😂😂
İşler kritik Ezgi Saraçoğlu sıkıntı biraz ben 1 puana okeyim hayırlısı
@Ezginizzz002001 o kadro bizim 5 Adananın 6 attığı İstanbulsporu kendi sahasında zar zor yeniyor. Aramizda futbol olarak uçurum var sen bence futbolcu ismi ezberleyecegine otur biraz futbol izle
Hahaha, kim kimi yeniyormuş :D Oh olsun, 3 tane döşedik, keşke 55 bin fenerli şahit olmasaydı buna :D :D
Fenerbahce koyucak zaten cocugu bosuna para vermesinler 😂
İki kulüp taftarı da rezalet hödük kişiler iyi olmuş alınmaması
Eğer ki bu kural gs deplasmanında da uygulanırsa helal olsun derim. Ben fenerliyim adalet olmasını isteniyorsa kesinlikle gs deplasmanında 1 Fenerli seyirci olmamalı
Bizim deplasmana fenerliler alındı ya 😃
Kesinlikle yalnış sen onlemini al hic bi sıkıntı cikmaz normalde deplasmana gidiliyo sadece derbilere alinmiyo cok sacma
Doğru. Göztepe'm - altay maçındaki olaylar ortada. O maçta staddaydım. Benzeri yaşanır mı yaşanabilir şu gerginlikte. O yüzden karae doğru
Ozaman fb de alınmasın
Bizim sahamız, canım mısın?
@ipekisik36 2010 yılında bursa şampiyon olunca kendi sahanızı ateşe vermiştiniz ama asıl güvenlik sorunu sizsiniz 😂
Aslinda yöneticileri maçlara almicaklar kivilcimi yakan yöneticiler olmasa taraftar sorun cikarmaz
Çok doğru, deplasman taraftarı her yere zarar veriyor.
Güvenlik gerekçe gösterilmiştir. Bunu sağlayamıyorsak zaten diyecek bir şey yok.
Milyonlarca mülteci göçmeni dolduruyolar ama ülkeye
bence sadece kadınları ve çocukları almaları gerekirdi
Mantıklı. Çamura yatıyorlar yenilince
Niye gs taraftarı alınmıyor da cezaları mi var
bu kadar saçma bir karar olur mu..
Gs için kötü bir durum
Faydası olacaksa almasınlar
Yanlış buluyorum
fb yener 2 tane atar kesin
Haklılar ama gs taraftarı fazla vahşi abi o ne
Yanlış MK Hayırdır Ya
Öyle olur mu, saçmalık.
Ülkedeki futbol futbol değil holiganlik
Yerinde bir karar olmuş 🌸
Abi 3-0 GS alacak almazsa be oró§bųyųm
Doğru bir karar
Evlerinde izlesinler
Hayır rr
Mantıklı olmuş.
yanlis tabiki
Doğru
Evet
Sacma bir karar
Evet doğru
Ben gidemiyorsam kimse gitmesin😂👌🏼
Doğru
çözümün ne?
Bence tüm ülkede sokağa çıkma yasağı uygulanmalı. Böylece trafik kazaları engellenir.
mağara döneminde yaşarken sadece hayatta kalmaya çalışırsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?