Hangi sporu yaparsanız yapın, gelişmek istediğiniz branşta fikirleriniz ve zihninizde oluşan düşünceler bu alanda gelişmesini istediğiniz kası doğrudan etkiler.
Kas ve zihin bağlantısı, çalıştığınız kas grubundan beyne taşınan nöronların sayısını ciddi anlamda yükseltir. Kararlılığınızı arttırarak, kaslarınızın evrilmesi ciddi bir zorlamaya itilir ve kasın gelişimine neden olur.
"Bedenini değiştirmek için önce fikrini değiştir." Spor yaparken aklınız nerede?
Hangi bransla uğraşırsan uğraş, uğraştığın branşa ait önemli kas gruplari vardır. O kas grupları gelişmiyor ya da önem arz etmiyorsa sizden o spora ait sporcu olmaz. :)
Vücudum öyle aman aman kaslı değil ama bir çok müsabakaya katıldım ve cesıtlı madalyalar kupalar kazandım. Her spor kas gerektırmıyor. Esneklık gerektıren sporlar yok mu?
Esneklik gerektiren sporlarda dahi esnetilen kasın belli bir oranda kad kütlesine ihtiyacı var. Size hocalık eden ya da temel eğitim veren her kimse yanlış vermiş maalesef... Kas kütlesi uğraştığı branşa göre yeterli olmayan hiç kimse sporcu kimliğine bürünemez. Üzgünüm :)
En İyi Cevaplar