"Herkes istediğini yapmakta özgür. Ben, dini inancım nedeniyle bu kaptanlık bandını taktığım zaman kendimi iyi hissetmiyorum. Bu yüzden takmayacağım." demiş.
Orkun Kökçü, dini sebepler dolayısıyla "gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağım" dedi. Sizce haklı mı?
ateist, deist, hümanist ve lgbtq+ dostu bir insanım. her bireyin kendi fikri olmasını savunurum. nasıl ki lgbt topluluğuna destek olmak bir tercihse saygı çerçevesinde destek olmamak aynı şekilde bir tercihtir ve de saygıyı hak eder. kimseye hakaret etmediğiniz sürece, kimseye bir saygısızlık yapmadığınız sürece hiçbir şeyi desteklemek ya da savunmak zorunda değilsiniz.
yani inanılmaz bir dayatma var insanlara. toplumsal normuş gibi zorluyorlar insanları. bazen hiç alakasız bir diziden çıkıyor bazen de futbola sokuyorlar bunu. her yerden çıkıyorlar. bunu reddeden insanları linç ediyorlar. herkes istediğini yapmakta özgürdür. orkun da kendi özgürlüğü çerçevesinde böyle yapmak istemiş. her şeye saygımız varsa buna da olmalıdır. adam sonuçta çıkıp da erkek erkeği s*ker mi dememiş sadece koluna o renklerle ilgili pazubandını takmak istemediğini naif bir şekilde dile getirmiş.
vala zaten iyice tadı kaçmaya başladı bu işin. veganı gider markette süt şişelerini boşaltır, aktivisti gider van gogh tablosuna boya fırlatır, lgbt desen sürekli olarak ilgili, ilgisiz şekillerde gözümüze sokularak zoraki bir benimsenme gayreti içinde. sorsak herkes saygı bekliyor ama kimsenin kimseye saygısı yok görüyoruz işte.
Yazılan tepkilere hayret etmemek elde değil. Bir arkadaşımız inancından saygı duymak yok demek ki demiş? Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler de eşcinsellik haram ve buna tepkileri nettir. Bu sebeple gök kuşağı rengi olsa dahi orada ne maksatla takıldığı belli bu yüzden saygı duymamız gerekiyor. Not: Burada cinsel yönü farklı olan arkadaşları kınamadım :)
Kendi inancı doğrultusunda yapıyorsa bunu tabii ki kendi hakkıdır. İnsanoğlu hiçbir zaman tek bir taraftan olmadı ve olmaz. Destekleyen olabildiği gibi desteklemeyen insanlar da her zaman olacaktır. Zıt görüşler birbirine saygı duysa zaten ortada problem olmaz. Lakin illa birileri birilerine bir şeyleri kabul ettirme peşinde.
Kim ne istediğini giyerse giysin neye inanıyorsa da ona inansın zerre umurumda değil. Kimse de bir diğerine baskı kurmasın ait olduğu kümeyi övmesin diğerini aşağılamasın.
İnsanlar maalesef temel itibariyle '' fikir cahili ''.
Bu soruya gelen yorumları irdeleyen birisi de bunu çok net anlar, toplumun aynası burası zaten bence...
Lgbt nedir? Eşcinsellik.
Eşcinsellik İslam'da ne durumdadır? Yasaklanmıştır.
Bir Müslüman, lgbt'ye destek vermiyorsa inancına bağlı olmasındandır.
Buradaki ince ayrım şudur ki; insanlar İslam'ın hoşgörü anlayışını, '' insanlar sizi gırtlaklasa da hoş göreceksiniz arkadaşım '' şeklinde gibi sığ bir fikirle anlamalarıdır. İslam'da her insana hoş görü vardır, ama hoş görmek demek mensup olduğu dinin kurallarını hiçe sayıp o karşısındaki durumu kabullenmek demek değildir ki. Futbolcu bunu kabullenmediği için desteklemeyeceğini söylemiş, bu da inancıyla doğru orantılı. '' Bu lgbt'liler ölsün '' demiş de ben mi kaçırdım acaba?
Gökkuşağı olan şeylerde sana bayılıyor deseydin cjxjjx Gerçekten çok komik ve çok gülünç😂 Her ne kadar Kabul etmiyor olsalar da LGBT diye bir şey var her zamanda olacak her zamanda vardı zaten yakında cinsiyet diye bir şeyde kalmayacak zaten istedikleri kadar gökkuşağını geri çevirsinler kabul etmesinler evren bile bunların bir şekilde karşısında durmaya çalışıyor LGBT karşıtı yürüyüş yapıyorlar üstlerine yağmur yağıyor gökkuşağı çıkıyor hayat diyorum gerisini bırakıyorum Kdkdkdk😂🤣
Adamsın sen be 👏👏 LGBT denilen illeti bir kanser gibi yaymaya çalışıyorlar her dizide filmde eşcinselleri görüyoruz normalleştirilmek isteniyor. Lut kavminin helak olduğunu bile bile bunları savunanları Allah islah etsin diyorum
Orkun neye inanıyor bilmiyorum , her dinde her düşünce ve inanca saygı duyma olayı vardır. Demekki inandığı şey her ne ise kendi inandığından başka inanca saygısı , anlayışı olmayan bir inanç ve bana göre at gözlüğü takmaktan diğer görüşlere kendini kapamış toplumda bu inanışı ile bir birey olmaya çalışan kişidir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bundan kime ne ne hale geldik heteroyuz diye yuhlanacağız resmen. Biliyordum fazla toleransın ilersinin baskılamak olduğunu. Tek amaçları hetero insanları kısıtlamak. Adamın sevememe hakkı var kimseyi de ilgilendirmez. Ayrıca dinde bu eşcinsel insanlar lanetli
2
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
Eksileyen *ibnd ya da kızın altına yatan lez. Tam olarak busun ve senin iğrenç tercihin kendine ait olmaktan çok artık heryere sokuyorsunuz. Sizin sapkliklarinizi görmek zorunda değilim. Allah'ın lanetlileri
Haklı herkes her şeyi yapmakta özgür ama Avrupa futbol camiası LGBT ye gösterdiği düzeni keşke engelliler, kadın ve çocuk hakları, doğa ve hayvanlar ve mültecilere de gösterse. Bu dünyada dışlanan ötekileştirilen veya zorlu hayat yaşayanlar sadece bir grup değil
Vay be, bir zamanlar masumluğu ifade eden gökkuşağı renklerinin geldiği noktaya bakın. Artık yağmur yağdıktan sonra açan gökkuşağına bu halk nasıl tarife uygular, şimdiden düşündürücü.
Bu eşcinseller gökkuşağı yerine başka bir şey kullansınlar, onlar yüzünden renkli kıyafet giymeye çekiniyoruz homo sanmasınlar diye. Benim için dini inançtan daha çok öyle algılanmak rahatsız ediyor haklı yani bence.
Kendi inandığı bir şey için doğru olanı yapmış tabiki, saçma bulanların hepsi saygısız insanlar yeri gelince saygıyı sıkça anarlar ama maalesef bu dedimleri saygı müslümanlara gelince pek gösterilmiyor
Olabilir. hz Muhammed de Hristiyanlara benzememek için birçok şey yapmıştır. Dinde yeri var. kaldı ki kişinin kendi fikri ve hürriyeti. Kendince tabiki haklı.
Şovtan öte bir şey değil. Onu takmak onu savunmak anlamına gelmiyor. Nasıl gündem olup şov yaparım diye düşünmüş ve bunu bulmuş. Ülkenin her kesimi cahil dolu.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne kadar t. o. pperver bir halk olmuşuz yazık gerçekten birde herkes bilim adamı olmuş laa gvatlar elin yabancılarının forum sitelerini okudum her platformda orkuna demişlerki =ahlaklı insanları görmek senin gibi insanları görmek güzel
Dünya üzerinde bir şey yapılmaya çalışıldığı doğru bu yönde (lgbt) ve saygı duyarım. Diğer yönden her şeyi de biyle yorumlamam ben. O zaman gökkuşağı çıkınca da taşlayalım. 😃
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Erkek erkeğe opusenlere alkış tutanların zoruna gidebilir ama herkesin kendi kişisel tercihi !!!
Hadi bakiyimmmmmm
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
O zaman havada çıkan gökkuşağı şeytan tarafından mı oluşturuluyo
@tortitotilla renkler birşeyi temsil etmez masum olgulardır. Fanatik fenerli biri kırmızı giymiyomu ya da aşırı milliyetçi biri pkk bayrağındaki renkleri giymiyor mu bu ne abartı
Haklısın, şov peşinde arkadaş, beyaz giyen herkes masum değil siyah giyende kötü değil biliyolar ama işte maksat şov yapmak olunca lgbt üzerinden halka nasıl oynarım göze girerim çabası olunca, insanı böyle komik ve cahil gösteriyor işte 🤣🤣
Helal olsun. Tebrik ederim. Dininde ötesi insan olan reddeden zaten
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Gay veya lezler olabilir. Bir insan iliskide yasayabilir. Ama bunu toplumsallastrmak ve millete dayatmak olmaz. Git evde ne yaparsan yap ama gelip sokakta LGBT yuruyusu yapma
Ana Sayfa > Spor > Sorular > Orkun Kökçü, dini sebepler dolayısıyla "gökkuşağı renklerinin yer aldığı kaptanlık bandını takmayacağım" dedi. Sizce haklı mı?