Türk Bayrağı Kanunu'nun 7. maddesindede belirtildiği üzere kıyafet olarak kullanılması yasaktır.
Madde 7 – Türk Bayrağı, yırtık, sökük, yamalı, delik, kirli, soluk, buruşuk veya layık olduğu manevi değeri zedeleyecek herhangi bir şekilde kullanılamaz. Resmi yemin törenleri dışında her ne maksatla olursa olsun, masalara kürsülere, örtü olarak serilemez. Oturulan veya ayakla basılan yerlere konulamaz. Bu yerlere ve benzeri eşyaya Bayrağın şekli yapılamaz. Elbise veya uniforma şeklinde giyilemez.
hoş durmuyor kıyafette giymek te anlamsız ama yasak olmamalı tabi mesela dünya barışı içerikli tişört giyersin ve türk bayrağı dahil bütün ülkelerin bayrakları da olur
Bayraklara bu kadar niteliksiz değer verilişini anlayamıyorum.. Bayraklar sadece bir ülkenin tabelasıdır.. Bu kapsamda bayrağa verilecek değer bu tarz şekilist değerlerden uzak olunması gerekir. İnsanın zaten yaşadığı ülkede kendini tabelaye çevirmesinin çok mantıklı olduğunu düşünmüyorum.. Yasaklanmasın mallıkta iyice dibe vuralım ki belki böylece yükseliriz..
Açıkçası tasvip etmiyorum. Bayraklar derin anlamları ve mazileri içinde taşıyan şeylerdir. Hele Türk bayrağı gibi bayrağın uğruna dökülen kanları ve yitirilen hayatları göz önüne alırsak gerçekten de hoş değil.
şu an yasak zaten. Bence doğru olanda bu. Bayrağımızın abuk subuk şekilde motif ve desen olarak görülüp kıça başa giyilmesinden rahatsız olurum. Belli bir standart getirilebilir belki. Sadece gögüs bölgesinde kullanılma şartı gibi.
En İyi Cevaplar