Tempolu yürüyüş yapmayı sever misiniz? Günde en az kaç bin adım atıyorsunuz?

Yürüyüş yaparken, kaç adım attığınız ne kadar mesafe kat ettiğiniz önemli ayrıntılar. Hızlı yürüyün ve genç kalın.
Yürüyüş yapmak;Ömrünüzü uzatır
Yapılan araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların, yürüyüş yapmayanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır.
Kilo kontrolünde etkilidir. Düzenli ve ritmik olarak yapılan yürüyüş, zayıflamaya ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Her gün 20 dakika yürüyüş yaparak fazla yağlarınızı yakmanız ve yılda 7 kilo vermeniz mümkün. Tabi ki yediğiniz besinlere de dikkat etmeniz gerekir.
Bacak ve kalça bölgesindeki kasların güçlenmesine yardımcı olur.
Yürüyüş yaparken vücudunuzun duruşuna önem vermelisiniz. Geriye ya da öne doğru kavis yapmadan dimdik yürümelisiniz; bu vücudunuzun her bölgesinin yürüyüşe eşit şekilde eşlik etmesini sağlar. Kollar da önemli, çünkü yürüyüş sırasında gücünüzü artırmak ve ayak hareketlerinizi dengelemek kolların görevi. Kolları sallamak 5-10 kalori yakmanızı da sağlar. Elleriniz de yumruk şeklinde sıkılmamalı ki, kan akışınız düzenli olsun. Ayakların ve kolların çapraz olarak net açılarla sallanması, sağlıklı bir yürüyüşün olmazsa olmazı ve niceleri... Yürüyüş yapın hem sağlıklı olup, formda kalın. Sporla dolu nice günlere 😊💙
Tempolu yürüyüş yapmayı sever misiniz? Günde en az kaç bin adım atıyorsunuz?