Amaca ve spora bağlı bu biraz. Normalde 2 3 öğün yemeden antrenman yapmayı önermeyiz eğer kaslara stres uygulayacaksan. Fakat dayanıklılık açısından da sabah saatlerinde yapılan spor vücuda direnç kazandırıyor. Ben müsabıkken antrenmanlarım hep öğleden sonraydı, müsabıklıktan sonra hep akşam antrenman yaptım. Yüzdüğüm zamanlarda antrenmanlar sabah oluyordu çocukken, arasındaki farkı hatırlıyorum gerçekten. Sabah daha enerjik hissediyosun fakat aslnda akşam çok daha güçlüsün ve antrenman da ona göre çıkıyor
Kişi sabah daha enerjik ise daha fazla verim alacaktır ya da akşam enerjisi yüksekse yine akşam daha fazla verim alacaktır. Bence en doğrusu kendini en verimli hissettiğin saatte antrenman yapmak..
Sabah aç karnına içilen sade ve acı bir kahveden sonra ısınmaların ardından yapılan cardio gün boyu yağ yaktırır. Lakin gün içi alınan öğünlerden sonra yapılan spor daha verimli bence.
Sabah enerjisi ile yapılan spor, günün yorgunluğu ile yapılan spordan tabiki daha iyidir. Spora harcanılan enerji yüksek olunca verim de artıyor doğal olarak. :)
Spor yapmak sabah- akşam fark etmeksizin, mutluluk hormonu olarak adlandırılan endorfinin salgılanmasını destekler. Böylece, gün içinde sorunlara daha çözümcü ve pozitif yaklaşılabilir. Sabah yapılan sporun, kalp sağlığını korumada etkili olduğu bilinmektedir. Sabah sporu, vücut direncini önemli derecede artırır.