👒Sporla ilgili fiziksel olarak edindiğiniz kabiliyetlere ara verdiğinizde bunlara tekrar başladığınızda ne gibi zorluklar yaşarsınız? 👒

Yüzmeye ara verdiğimde kasılmalar ve kramplar dışında unutulmuyor bisiklet ve araba kullanmak 1 defa öğrenildiğinde asla unutulmayan şeyler çünkü kas refleksleri hatırlıyor; Ama dans öyle değil çok çalışma ve tekrar gerektiyor kendim salsa ve bachata yapıyorum 1 hafta bile ara verdiğimde aradaki hareketleri unutma yavaşlama tarzı şeylerde çok çabuk unuttturulabiliyor..
Dans figürleri unutuluyor da yüzme, futbol, basketbol unutulmaz kolay kolay. Tekrar başlandığında güçlenmek belki eskisi gibi kolay olmayabilir. Varman gereken hedefe beslenmenden ya da düzensizliğinden ötürü geç varabilirsin..
Uzun süreli düzenli antrenman dönemlerinden sonra verdiğiniz ya da vermek zorunda kaldığınız 1-2 haftalık aralar, kazanımlarınızın korkulacak düzeyde gerileyeceği anlamına gelmiyor. Yapılan araştırmalar, sanılanın aksine spora kısa aralar vermek durumunda kalan kişilerin çok fazla kuvvet kaybı yaşamadığını gösteriyor
Ara verdikten sonra unutmam ben ama hamlarım tabi ki doğal olarak.. Biraz pratik yaparak hallederiz.. Keyifli günler..
Teşekkürler bebeim💋
Cevap
19Cevap
Unutmam ama performansım düşer
Hayır unutulmazlar. Hafıza bir yerden çıkarıp tekrar kullanır öğrenilenleri. Tabi hafıza kaybı geçirmediysek
Benim başıma geldi. Yıllardır masa tenisi oynamıyordum. Geçenlerde bir fırsat denk geldi, önceleri biraz çekindim ama sanki sürekli oynarmışcasına mükemmel oynadım ve herkes şaşırdı. Demek ki unutulmuyor. Refleksler aynı. 😎🌸🤗
spora ara vermek öğrendiklerini unutturmaz fakat refleks zayıflatır
refleksler zayıflarsa yapılacak olan hareketi kişi doğru bir biçimde yapamamaya başlar
Hayır unutulmaz.
Beynimiz gibi kaslarımızın da hafızası vardır aslında bu nedenle uzun zaman spor yapılmazsa performans düşse de sporun özü unutulmaz.
Hayır, canım ne zaman isterse o zaman spor yapıyorum. Eskiden çok kalıplı ve fit biriydim ama şimdi biraz çöktük tabi 🥺
Evet spor nankördür çünkü
Kitap okumak da öyle bence
Dağcılıkta ip teknikleri bir zaman sonra unutulur. Tekrar etmek lazım.
Biraz paslanır. Birkaç tekrarla da eskisi gibi olur.
yüzme ve bisiklet unutulmaz isteseniz de unutamazsınız. fazla kurallı sporlar unutuluyor ama.
Unutmaz, teknik, taktik hep beyindedir ama vücut güçsüz olduğu için tüm teknik, taktikler işe yarayamıyor.
Saydıkların motor öğrenmeye girer ve unutulmaz.
aptallik olmaz mi bu?
Unutulmaz sadece eskisi gibi olamazsınız
yüzme, bisiklet motor öğrenmedir unutulmaz
Uzunca bir ara vermediyse unutmaz.
Becerin körleşir performansın düşer
Yok canım neden unutsun 😄
Unutmak derken?
Öyle bir söz vardır ya unutmuşum der insan birkaç yıl bisiklet sürmez birden eline alır kullanmayı unutmuşum der. Aradan yılların gwçmesinden söz ediyorum 🙄
Heee o mesele. Yalnız kas hafızası diye bir şey var. Uzun yıllar bisiklete ara verip tekrar binince düşmemeni sağlayan şey.
Günaydın
Düşmez inşallah:))
Günaydın
Hayır unutmam unutulması mümkün değil
Unutur
Unutur
Ben unutmam
Hayır
Hayır unutmaz
Hayır unutmaz
Hayır tabiki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?