Halk ekmekten başka bisey yiyemiyor! Meyve sebze pahalı, et ve süt ürünleri pahali 🙄 millet haliyle ne ucuzda onu tüketiyor. Sonucuda obezite, kalp ve damar hastalıkları, kanser vb oluyor...
Bu araştırmayı sorgularım alman halkına baksınlar en yakınımızdaki obezite ülkemizde yaygın bi hastalık yeni nesilin daha çok başını ağrıtan bir durum gerçeğini inkar edemem ama ilk sırada olmayı kabullenemem. Ben bu kategorinin dışındayım fit olduğumu düşünüyorum. Bir insan kendini nasıl o hale getirir tartışılır ama genetik bir durum olduğu zaman insanın elini ayağını bağlayabiliyor direncini kıranda bunlar oluyor. Zorla mücadele etmek sabır ister. Genetik olarak yatkınlığım olmadığı için şükrediyorum
İlk sırada olmasak da ciddi bir sorun var bence. Görüyorum teyzeleri homidi gırtlak götürüyorlar börekleri çörekleri tatlıları aynı zamanda emekli amcalar da aynı kategorideler.
Kategori dışında olman güzel ileriki yaşlarda da bunu koruyabilmek önemli :)
Türkiyeyi Avrupa birliğine almayıp her araştırmada Avrupanın en kötü istatistiklerine tabi tutulması da ayrı bir ironi. d Obeziteye gelince çoğu zaten ucuz diye ekmek hamur makarna yiyor 5 öğün. Bir nevi fakirlik obezitesi bu.
Ülkede yediğimiz içtiğimiz havasını soluduğumuz ne normal ki? Gerçekten insanlar da umudun zerresi kalmamış yaşamak için kaldı ki bu millet spor yapsın nerede kral nerede
Vietnama baktığımızda ise Fast food zincirlerin olmadığını görüyoruz. Ve obezite diye bir şey yok o ülkede tabi ki. Asıl şu fazla yemek yememek ve kararınca yemektir.
antalyada askerlik yaparken turistlere bakıyordum hani yaşlısı genci hepsi kendine bakmış neredeyse fiy vucutlu ama bizim tatil yerindeki yerlilere bakıyorum cogu duba gibi. mantıklı bi araştırma gibi
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
hayır uzun zamandır yapmıyorum türkiyedeki o obezlerden biride benim :(