Spor yaparken zorlandığım bir hareket ya da antrenman stili yok. Sadece spor çok nankördür. Bir hafta bile bırakmaya es vermeye gelmez. Bir hafta yapmazsan ertesi hafta üç adım geriden devam edersin. Süreklilik ve en önemlisi de kendini hep daha ilerisi için zorlamak olmalı. Kolayca yapabildiğin antrenman programını hep uygulamak da yanlış. Örneğin benim antrenmanım çoğu kişinin yapamayacağı düzeyde ancak benim için kolay ve bende bu kolay düzeyde sabit kalamam. Hep daha ilerisi, daha çok zorlamak, idmanları arttırmak, süreleri tekrarları uzatmak gerekiyor.
Karın kaslarını çıkarmak için su tüketimini arttırıp yağ tüketimini minimuma indirmeniz lazim ekstra olarak protein ağırlıklı bir beslenme sürecine girmeniz gerekmektedir. Benim zorlandığım kısıma gelirsek bir süredir spordan uzak kaldım önümüzdeki hafta tekrar başlayacağım karın kası konusu seninde söylediğin gibi biraz bela bir konu onun dışında zorlanacağımı sanmıyorum
Çalışmaktan zevk aldığım bölge kesinlikle göğüs ve kol ama pek sevemediğim ise karın antrenmanı. Zor gelmiyor ama çalışırken zevk alamıyorum nedense :)
Spor yaparken karşılaşılan yaygın zorluklar ve bunların çözümleri şunlardır:
Motivasyon Eksikliği:
Çözüm: Kısa vadeli hedefler belirleyin, bir antrenman arkadaşı bulun veya sevdiğiniz müzikleri dinleyin. Rutinlerinizi çeşitlendirerek monotonluktan kaçının.
Zaman Bulamama:
Çözüm: Günlük programınızı gözden geçirerek spor için belirli bir zaman dilimi ayırın. Kısa ama etkili antrenmanlar yaparak vakit yaratın.
Aşırı Yorgunluk:
Çözüm: Vücudunuzu dinleyin ve dinlenme günleri planlayın. Uyku düzeninize özen gösterin ve dengeli beslenmeye dikkat edin.
Sakatlık Riski:
Çözüm: Doğru form ve teknik kullanarak egzersiz yapın, ısınma ve soğuma hareketlerini ihmal etmeyin. Gerektiğinde profesyonel yardım alın.
Monotonluk ve Sıkılma:
Çözüm: Farklı spor dallarını deneyin veya egzersiz programınızı çeşitlendirin. Grup derslerine katılın veya açık havada spor yapmayı deneyin.
Sonuçların Hızlı Görülmemesi:
Çözüm: Sabırlı olun ve kendinize zaman tanıyın. Küçük ilerlemeleri ve başarıları kutlayın. Hedefleriniz için bir antrenman günlüğü tutarak ilerlemenizi takip edin.
Ekipman Eksikliği:
Çözüm: Evde yapılabilecek vücut ağırlığı egzersizleri deneyin. Basit ekipmanlarla (direnç bandı, küçük ağırlıklar) etkili antrenmanlar yapabilirsiniz.
Bu çözümler, spor yaparken karşılaşılan yaygın zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olabilir. Benim kendim için bir zorluk var diyemiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sporda büyün hareketleri yapan biriyim ve çok iyidir sporum yıllardır yapardim şu an akşamları yürüyüş yapmaya karar verdim sevdiğin insanlaa hemde soru cevap söyleye söyleye çok güzel eğlenceli geliyor bana 😄😄
Ne türlü mekik yaptığınız ve nasıl yaptığınız önemli Leg Raise, Hanging Leg Raise Heel touch yapabilirsiniz. BU fotoğraftaki sizseniz bir şey kalmamış sadece diyet yapmanız gerekiyor. Yoksa biraz zor.
en kolay mekik yapıyorum, tek seferde 30-40 şimdilik ama 100 yaptığım zamanları hatırladığım için yetersiz geliyor. lunge bacak hareketinde zorlanıyorum, aletlerle bacak çalışıyorum.