10 15 saniye herhangi bir olumsuz etki yaratmaz ama bu dakika olsa o zaman kazanmış olduğum anlık volümünü kaybedebilirsin kasdaki o gerginlik gidebilir. Bu senin söylemiş olduğun süre kısa bir süre ama seni anladığım kadarıyla psikolojik olarak etkiliyor ama erkilemesin
Sporda ara vermek sporun bir parçasıdır ancak bunu pek uzatmamak gerekiyor. 10-15 saniye pek fazla değil ancak bunu sürekli hale getirmemeniz bu konuda önemli. Tempolu spor yapmak istiyorsanız biraz yorulmanız gerekiyor.
Tavsiyem diyelim ben 55 kg de bu gün göğüs antremanı yaptım üst bölge ilk set 15 tekrar yaptım dinlenme için 5 saniye nefes almak için bıraktım o sıra kalkıp agırlıgı 45 kg ye düşürdüm 2 ci sete durmadan geçtim saha çok vurdu 3 cü sete geçerken dinlendim 50 kg tekrar vurup hızla başka bir harakete geçtim 3 cü sete geçerken 45 60 saniye aralıgı dinlenme molası koydum sana bu programı yap tavsiyem 100 100 gelişme alırsın
ben de günde 3 4 saat spor yapıyorum ama set bitince yapılan molalarda terinin kurumaması önemli olan yoksa set bitince yapılan molanın hiçbir zararı olmaz sana
ama çok yoğun yapma mesela 4 set yaptın diyelim eğer 4 set daha planlıyorsan bi 5-10 dakika mola vermelisin yoksa kas zorlama yapar o da senin zararına olur
Ana Sayfa > Spor > Sorular > Spor esnasında arada tembelliğime gelip 10-15 saniye mola veya su molası veriyorum. Yaptığım şey sporun etkisini bozar mı?