Evet arkadaşlar A milli futbol takımımız portekiz'e 3-1 yenilerek dünya kupası şansını kaybetti! Ikinci yarıda burak yılmaz ile 65'te maçı 2-1'e getirip 85'te de penaltıyı üstten dışarı atarak maalesef tur şansımızı kaybettik ve 90+5'te matheus'un golüne engel olamayıp maçı 3-1 kaybettik! Maçı nasıl buldunuz?
Portekiz 3 - 1 Türkiye: Dünya kupasına yine katılamıyoruz! Ne düşünüyorsunuz?
Açıkçası yenileceğimizi bekliyordum ilk yarıyı izlemedim zaten ama ikinci yarıda biraz baskın bir oyun sergileyip ilk golü attıktan sonda ulan acaba da demedim değil , hele ki burak danasının penaltıyı kaçırdığı ana kadar kesin uzatmalara gider dedik zaten hepimiz. Derken uzatmanın son anlarında da golü yiyince yine hüsran yine hüsran. Kıssadan hisse , Hiç gol dahi atamazdık diye tahmin ediyorken özellikle ikinci yarıda bayağı şaşırdım rakip biraz etkisizdi. Ama sonuç da tahmin ettiğimden farklı olmadı sonuç olarak. Sağlık olsun , klişe olacak ama önümüzdeki maçlara bakacağız artık.
Bence üçlü savunma yanlış tercih. İkincisi kadro seçimi hatalı yine. Üçüncüsü maalesef pozisyon diyeceğimiz bir pozisyonumuz yok. Nerdeyse bir pozisyon iki gol buluyorduk. Bunun yanında Portekiz en az 8 pozisyonu var net. Garip goller kaçırdılar. Maçı hakemden taraftı. Burak kahraman olmak istedi olamadı. Bence hayatı boyunca hatırlayacağım bir penaltı oldu onun için. Aslında iyi penaltı atar fakat bu sefer kaçırdığı dakika çok zor bir dakikaydı. Yazık oldu emeklerine çocukların. Zira nerdeyse hepsi Avrupa kıtasında olan oyuncular. Üzüldük ülkece. Birde bu sistem yanlış avrupadan daha çok takım gitmeli kupaya. Şimdi ya Portekiz ya İtalya gidemeyecekti. Belkide ikiside gidemeyecek. Buda garip bi sistem.
Saçma sapan kadro yüzünden elendik milli takımızda ki oyuncuların kadronun kötü olduğunu düşünmüyorum kesinlikle hepsi takımlarında gayet iyi oynuyorlar. Üçlü savunma ile bu maça çıkıp iki orta sahayla maça çıkıp orta saha üstünlüğünü tamamen portekize verdik rakipte silva fernandes gibi ayağına hakim oyuncular varken orta saha bu kadar bırakılmaz rakibe berkanı madem oynatacakdın koysaydın orta sahaya baskı yapardı en azından bu kadar rahat geçemezlerdi orta sahayı. Burak a gelince penaltıyı neden o kullandı falan gibi şeyler anlamsız tecrübeli bir oyuncu ve takımın penaltıcısı o uzun zamandır da kaçırmıyor başkası kullansa kaçırsa bu sefer neden burak vurmadı derdik
Sn dakikalarda penatıyla döneriz diye umdum ama Burak efendi o heyecanı, mutluluğu kursağımızda bıraktı. Hiç istekli oynamadık taa ki gol atana kadar. Diyecek bir şey yok. Ronaldo'lu Dünya Kupası izlemeyi istiyorum, inşallah finaldeki rakiplerini de elerler...
Aslında bu tip maçlarda eğer penaltı vuruşu için kendini baskı halinde hissediyorsan topu arkadaşına bırakacaksın! Hakan veya enes o penaltıyı atardı...
Vuruş noktasına geçtiğinde suratından okunuyordu o gerginlik. Atamayacak dedim öyle de oldu. Keşke Hakan'a bıraksaydı. Ama keşkelerle de geçmiyor ömür. Sağlık olsun.
Üçlü defans yanlış tercihti. Özellikle sol taraf ilk yarı otoban gibiydi. Sürekli bindirdiler karşılarında olacak Umut Meraş milli takıma seçilmedi, Rıdvan Yılmaz son anda kadrodan çıkarıldı, Caner de kulübeden çıkmadı. Ligde formda olan Umut Bozok ve Yunus Akgün hamle oyuncusu olarak alınabilirdi ama maalesef çıkardılar.
Son yılların en büyük sürprizinin yaşandığı gecede Kuzey Makedonya Son Avrupa şampiyonu İtalya'yı yendi eğer yıllardır kral dediğimiz Burak Yılmaz penaltıyı atsaydı 20 yıllık Dünya kupası hasretine son vermek için İtalya yerine Kuzey Makedonya ile final maçına çıkabilirdik... İlk golü ve daha önceki faydaları için teşekkür ederiz maalesef penaltıyı en büyük oyuncular bile kacirabiliyor. Keşke bu maça denk gelmeseydi.
Burak Yılmaz fiyaskosu idi.. Allah aşkına şu buraktan vaz geçsinler. Abimin en yakın arkadaşı olduğu için umarım yüz yüze gelirim ve kendisini de iletirim bunu. Enes'in penaltıyı kullanmasına izin vermiyor tam bir ego savaşıydı. Onu geç Berkan neden 11'e alıyorsun...
Bariz belliydi kazanamayacağımız. Fakat ortaya idare eden bir oyun koyduk. Ayağımıza da bir fırsat geldi değerlendiremedik. Bu bizi üzdü. Buraka suç bulacak değilim. Taa en başından gruptan da çıkabilirdik. Bu sonuç zincirleme bir sonuç oldu. Umarim sonrası daha iyi olur. Kuntz biraz bişeyler katar belki. Alman disiplini falan belki işe yarar. Bakalım neler olacak.
Ben artık futbol izlemekten bıktım açıkçası. Zaten Euro 2020'de rezalettik. Bu ne böyle ya arkadaş. Milli takım böyle oynamaz. Daha hırslı, daha azimli, daha cesaretli, daha güçlü oynamamız lazım🤦😤💪
Çok iyi olmuş çok güzel olmuş daha euroda bi başarı yokken reklamlarda şampiyon gibi poz verirler az bi ilgi destek görünce böyle oluyor yenilsinler her dalda başarı sağladık futbolumu kaldı boş verin Avrupa milli takımları daha çok zevk veriyor zaten biz bi para kazanmıyoruz onlar götürüyor parayı bizene yenseler ne yenilmeseler ne
Takımda müthiş bir özgüvensizlik vardı. Galatasaraylı olarak Berkanın ilk 11 başlamasını yanlış buldum. Rıdvanı çek sola orta sahayı güçlü tut. Dorukhan, Hakan, Abdülkadir sağda Cengiz solda Kerem ileriye at Enes'i adam gibi futbol oyna. Orta saha bomboş adamlar rahat rahat top çevirip pozisyona giriyor. Kaliteli takımız ama korkağız.
Burak denen aptal topçunun yüzünden oldu. Birincisi kendini attı yere 37 yaşında halen aynı hareketi yapıyor. İkincisi penaltıyı atıyor a pardon atamıyor. Orada duran top kullanan Hakan varken ya da penaltıyı alan Enes atması gerekirken sahte kahramanlık peşinde koşmanın bedeli olmalı. Milli takımı bırakmalı ve gençlerin önü açılmalı.
maç başladıktan sonra kendi kendime , bu burak yine bi halt yiyecek, elenecez dedim. kalecenin saçma 1 gol yemesi , burak'ın penaltıyı uzaya çekmesi hem beni hem takımı bitirdi.
İlk yarıyı izlemedim, ikinci yarı maç dengedeydi. Burak Yılmaz'ın penaltı için kendini yere atmasına ayar oldum, hakemi kandırsa bile VAR dan kontrol ediliyor. Tam kütük kafalı Burak
Sinirlerim o kadar bozuldu ki. Burak atamaz dedim enese bırak lan diye bağırdım. Atamadı. Yani ne denir ne denmez bilemiyorum. 10 yıldır aynı forvet, anasını satayım aynı kazma.
Cengiz attırdı o golü de Burak Hakan Berkan hiç biri işe yaramaz çöp. Bari penaltıyı bırak 10 numara Hakan atsın vuruşu senden iyi canım gibi işler ana avrat sövdüm
Zaten Türkiye çok kötü oynuyordu Kerem’i çıkarıyorsun Berkan’ı 88 dakikada hala oynatıyorsun Yazık Barcelona Galatasaray maçına bakın Galatasaray gibi olamazlar
Enes Ünal laligada en başarılı penaltıcılar arasındayken penaltayı Burak Yılmazın kullanması çok yanlış oldu. Eğer o penaltı gol olsaydı durum çok farklı olacaktı.
Biraz baktım da hiç milli takım gibi oynamıyorlardı. Paslar şutlar çok yumuşak ve naifti. Portekizin kazanmasına şaşmamalı adamlar çok iyi oynuyor. Aktif ve dinamikler.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ülkemizde 20 yıldır oynanan futbol futbol değil. biri çıkıp bunun cidden araştırmasını yapıp siz ne halta yarıyorsunuz katrilyonlarca para giriş çıkışınız var ama bi tane ülke çapında zaferiniz yok. bu millete yirmi yıldır bir zaferi tattırmadınız. sizinde futbolunuzada lanet olsun demesi lazım. spor programlarındaki bel altı iğrenç espirilerden tutta. ağzı lağm gibi futbol yorumcularına kadar herkes suçludur. hakkımız değilmi futbolumuzun dünya çapında zafer kazanması.
Burak yilmaz o golu atsa belki Portekizliler moral olarak dusus yasayacakti atamayacakti. Biz kazanacaktik. 1 adam yüzünden tum ulke gitti. Neyse cani sagolsun
Her şeyi abatmakta üstümüze yok böyle yapıldığı için de başarılı olmak imkansız, "biz bitti demeden bitmez" gibi abartılı sözleri söyleyenler ülke futbolunu bu hâle getirdiler. Fatih Terim gibi "spor adamları" olduğu sürece bu ülkede futbol gerilemeye devam eder.
Fatih terim'in ne suçu var? Eğer bir suçlu varsa o da amatör ve yetersiz olan stefan kuntz'tur! 88 dakika berkan'ı orta sahanın solunda oynatarak futbolun f'sinden anlamadığını ispatladı!
şaşıracak bir şey yok bu kadar şikenin döndüğü hile hurdanın döndüğü torpilin döndüğü bir ülkede hiçbir sporda başarılı olamamamız gerekiyor siz voleybola dua edin
Sen ancak kahrından kendini parçalayan bekar bir milli takım sevdalısının karşısına çıkarak teselli edebilirsin. Peki geriye kalan milyonlarca milli takım sevdalısını kim teselli edecek?