Sevgilimin ailesi kiloma tepki gösterdi. Ne yapmalıyım?

Pandemin önceki halimle pandemiden sonraki halimi koydum öncelikle. Zaten zayıf biri değildim ama sevgilim sorun etmiyodu sağlık problemim de yok özgüven problemim de. Şu anki kilomla da aynı özgüvenim vardı kilo şakalarını pek takmazdım. Sevgilimin ailesi İzmirde yaşıyor. Haftasonu ailesinin yanına gittik. Bi ablası bi kız kardeşi var kız kardeşiyle aynı yaştayız hepsi çok bakımlı ve fit annesi de. Beni görünce annesi çok şaşırdı yüzü düştü saklayamadı hemen anladım çünkü ilk seferinde de “çok gençsin kendin için kilo ver” falan demişti. Bu sefer de gider gitmez yemeğe oturduk. “Neyseki hep zeytinyağlı ve hafif yemekler yaptım bu senin için bi başlangıç olsun” dedi gülümsedim sadece. Tatlı faslına geçince kız kardeşi “bence sen tatlı yeme ama yine de koydum ben” dedi bunları hep tatlı tatlı söylüyorlar ama iğneleyici olduğunu anlıyorum. Sevgilim geriliyo sessizlik oluyo. Bunlardan sonra komşuları geldi. Biz kızlarla onların odasına gittik. Yeni kıyafetler alınmış onları gösterdiler ve yine laf sokmalar.. “olsa sana hediye ederdik ama 3xl falan giyiyosundur sen” vs hatta ablası “bi göbeğine bakabilir miyim diyip tişörtümü kaldırdı tam çıkarsana dedi benim de pek takmadığım bişey bikini de giyiyorum sonuçta. Gösterdim. Göstermez olaydım. “Oha bu ne kaç kilo yağ bu nasıl bu hale geldin” falan diyip kendi beliyle kıyasladı dokundular gülüştüler utanıyo musun üzülüyo musun diye sorular aordular ben rahat oldukça garipsediler ama 2 gündür aşırı kafama takıyorum erkek arkadaşıma kilomla ilgili bişey dediler diye arkamdan utanıyorum. Kilo vermek zor geliyor 2 gün öncesine kadar takmazdım ama şimdi nasıl eskisi gibi özgüvenim olacak bilmiyorum