Bakın sabahları yani güne uyandığımızda yapmamız gereken 1 eylem vardır (güne pozitif ve enerjik başlamak isteyenler için geçerlidir)
Bu eylem :kalkar kalkmaz yatağı toplamaktır...
Ordan bakılınca çok basit bir iş gibi görünse de bu gününüzün tamamını kurtarmanızı sağlar.
Nedenini soracak olursanız , siz yatağınızı topladığınızda odadaki başka bir eşyayı düzeltme fikri gelicek. Bu fikirden sonra yine başka bir eylem yapma fikri gelicek bu gün boyu böyle devam edicek ve işin sonunda beyin gün içinde kendini hemen toplayıp size özgüven kazanmanızda yardımcı olucak.
Unutmayınki güne nasıl başlar iseniz o gün öyle gider..
Yürüyüş'e gelirsek , yürüyüş yapmak. cidden mükemmel bir eylemdir.
Ve özelliklede sabahleyin'ki yaptığınız yürüyüşler kendinize yapacağınız eşsiz bir iyiliktir. Peki bu yürüyüş ne işe yarar.
(*) Zihniniz erkenden bilincini açar ve daha net bir şekilde herşeyi anlamanızı sağlar. Ve aynı zamanda dengeli kararlar herzaman yürüyüşlerde saklıdır.
(*) Bağırsaklarınızı etkin bir hale getirir. Düzenli ve aktif çalışmasında büyük bir rol oynar.
(*) Gün içinizdeki ruh halinizi pozitif ve dengeli bir hale getirir vede aynı zamanda kötü ruh bulanımları geçirmenizede engel olur.
Bunun temel nedeni, yürüyüş esnasında insanları görmeniz , sabahın başlangıcını izlemeniz, çevredeki insanları yürürken gözlemlemeniz ve sosyalleşmeniz bunun en önemli etmenidir.
Çünkü vücudunuz kendine tam güvenmiş bir şekilde sabaha başlar.
Ve bu güven size sorumluluk hissi getirir ve işin sonunda günü kontrol etmenizi sağlar..
✋😅 ben varım, evet yataktan çıkmak biraz sıkıntı ama gün içinde dinç oluyorsun. Sabah eşofmanları giyip güzel bir koşu, daha sonra evde tavşan kanı yanında güzel bir kahvaltı. Herkese tavsiyem...
Merhabalar… Sabah erken saatte genelde yoga sonrası iki saat yürüyüş yapardım. Uzun bir süre elimdeki sakatlıktan dolayı yogaya ara vermiştim bende yürüyüşe devam etti. Fakat bu sabah bir değişiklik yapıp nabzımı biraz zorlamak istedim. Elli dakikaya yakın koştum. Sonra yürüyüşle devam edip eve geldim. Sabah sabah o hızlı tempo baya iyi geldi. Yürüyüştense koşmaya devam edicem. Özlemişim o tempoyu.
Boyle manzara vardi da biz mi yapmadik 😂 ben sicacik yatagimdan ise gitmek zorunda oldugum halde cikmakta zorlanıyorum mumkun degil sabah kalkip yürüyüş yapamam
Çok kapanık kaldım açılamadım kendimi hep eve kapattım sosyal olamadım gençliğimi hep evde geçirdim her güne evdeyim senelerdir eve kapalı yaşıyorum hiç dışarı çıkmıyorum sosyalfobi agorafobi çekingenlik özgüvensizlik falan var zaten bende dışardan korkuyorum insanlardan çekiniyorum