Evet arkadaşlar 90+8'de burak yılmaz'ın penaltı golüyle letonya'yı deplasmanda 2-1 yendik! Bana göre son 15 dakikası hariç son derece kötü oynadığımız maçta ikincilik şansımızı devam ettirdik... Maçı nasıl buldunuz?
Letonya 1 - Türkiye 2 ! 90+8'de Burak Yılmaz'ın penaltı golüyle Letonya'yı deplasmanda yendik! Maçı nasıl buldunuz?
mik gibi bir oyun, ileri hatta kimsenin bir halt becerememesi yüzünden bir türlü üstünlük kuramamak, sonra bala göte maç kazanmak.
Burak iyi bir golcü, ama sırtını kaleye dönerek oynayamaz.
Hakan Çalhanoğlu klasik 10 numara, bu kadar hareketsiz takımda hiçbir şey yapamıyor.
Kerem Aktürkoğlu, Caner Erkin, Zeki Çelik milli takımda olmamalı.
Cengiz Ünder şutları daha iyi, pasları daha kötü bir Gökhan Töre
Rıdvan'ı beğendim, milli takımda bocalar diyordum gayet korakor mücadele edip adam geçen, kendisinden çok daha iri adamları kalçasını çıkarıp yere yıkan bir hali vardı. Adam falan da eksiltiyordu Caner Erkin denen tek skilli bekimsi kanat ne tamam oynuyordu anlamadım.
Burak tek forvet oynamaz. Forvet olarak Halil Dervişoğlu falan oynamalı.
Takımın çok ciddi bir topu hızlı çevirme sorunu var. Bu haliyle turnuvaya giderse asansör takımı olur, Kuntz umarım bir şeyleri değiştirebilir. Ama oyun rezildi. Tersane işçilerinden toplama birtakım kadar yeteneği olan Letonya'ya karşı ecel terleri döktü takım.
Oyun tam anlamıyla rezildi! Cengiz ünder bir tek kendine oynuyor, keza burak bu akşam penaltı pozisyonuna kadar baya etkisizdi! En derli toplu adamımız sonradan oyuna giren rıdvan'dı... Merih ile çağlar bile çok kötü oynadılar!
Aynen! Diğer oyuncularımız rezildi... Inşallah karadağ'ı yeneriz ve norveç hollanda'ya kaybeder! Ama ona rağmen 2 tane takımı tek maç üzerinden elememiz lazım o da kolay değil...
İkinciliği de haketmiyor bu takım. İkinci olamayacağına da eminim. Hadi mesela şansa bala oldu diyelim. Gittiği gibi tokatlayıp geri yollarlar. Tıpkı İtalya ve İsviçre'nin yaptığı gibi... Tıpkı Hollanda ve Galler'in yaptığı gibi... Biz daha Cebelitarık'ı yenmekte zorlanıyoruz hocam! Bu bile ne kadar rezil bir takıma sahip olduğumuzu gösteriyor. Karadağ, Moldova, Letonya... demek ki bizim takımın seviyesine denk rakipler bunlar olmalı ki bunlara karşı hep zorlanıyoruz. Ampute Milli takımı olsa bunlardan daha başarılı olurdu.
Soruda ki yaptığım yorumu skordan sonra mecburen değiştirdim! Ama oyun olarak tek kelimeyle rezil kepazeydik! Milli takım bu oyunla karadağ'ı kesinlikle yenemez...
Ben şu an milli takımımız durumunu kafama takmadığım için seyretmiyorum. Zaten ilerde eğer doğru yapılanmaya ve sisteme geçersek o zaman kendini belli edecek ve keyifli seyirlere vasıl olacaklardır. O zaman olduğunda zevkle seyrederim. Şu an bütün takımları yensek dahi bir önemi yok. Önce TFF doğru yolu bulsun, belki 5 belki 10 sene sonra ancak meyvelerini toplarız. Beklicez görcez yoksa daha çok çıldırırız tv karşısında :)
Avrupa Şampiyonası elemelerindeki milli takımı hatırlıyor musunuz? Ne oldu da bu takım bu kadar dibe çöktü? Nasıl bir düşüştür bu? O kadar kötü birtakım var ki ortada bana Fransa ve Hollanda galibiyetlerinin birer tesadüf olduğuna inandırmaya sağladılar.
Tesadüf değil esasında. Her ülkenin kültür yapısı farklı biliyorsun zaten. Örnek vereyim şimdi hikayenin tamamını hatırlamıyorum ama Christohp Daum yönettiği takımda oyunculara bütün motivasyon için gerekli olan yolları deniyor, en son soyunma odasına takımın yenmesi için teşvik pirimi öneriyor, yine olmuyor. Şehitler için oynamaları gerektiğini söylediğinde takım uçuyor. Kendi anlatmıştı ama nerde unuttum. Bizim kafa yapımız acayip diğer ülkelere göre. Güzel mi güzel bir yöntem. Karşımızdaki oyuncular robot değil onlar da etten kemikten , yenilmeleri imkansız değil. Altınordu takımının yaptığı sistem çok işe yaradı oyuncular için mesela. Profesyonel oyuncu olmayı bırak , örnek profesyonel olmayı daha kücücük yaştaki oyunculara aşıladılar. Ha yetenekli olursun , olmazsın bir yere kadar. Ama örneğin Atiba gibi hala o yaşta çalışır, bütün konsantreni, bütün gücünü verebildiğince sahaya yansıtırsın. Lütfen yazdıklarımı ukalalık olarak görme, bende bilmiyorum bu konuları ama bir sistem bulunmalı ve Türkiye genelinde bu uygulanmalı. Oyuncu A takıma geliyor hala hoca pozisyon bilgisi anlatıyor. Olmaz pozisyon almayı bölgeni alt yapıda öğreneceksin. Gözün kapalı diğer arkadaşına pas verirken o bölgeye pası atacaksın. Bakmana bile gerek yok biliyorsun ki arkadaşın kendi bölgesinde zaten. Oturtamadık ki. Hala aynı tas aynı terane. Ben fm oynarken önce yardımcı antrenörleri , antrenörleri transfer ederdim. Abi bir oyuncuya dünyanın parasını verip transfer ediyorsun. Bari biri için ayırdığın o meblayı alt yapına yatırım yap. Çok aceleciyiz, sabırsızıs.
Klüpler için İngiltere güzel bir örnek. Adamlar yabancı transferinde herkesi ülkelerine almıyorlar. Belli bir sayıda belli bir senede kendi milli takımında oynamış oyuncu ancak premier lige transfer olabilir. Hadi yap aynı sistemi ülkene geriyim. hatta üstüne benim düşüncem, şu sporcuların yaşı ile ilgili konu. Önceden yaşlı oyuncuya karşıydım, kısmen karşıyım ama oyuncu iyi araştırılır ve sadece kendisi için değil aynı zamanda paylaşımcı bir karaktere sahip ise bulunmaz bir nimet. Getir oyuncuyu hem kadrondaki genç oyuncularda birşeyler öğrensin, hemde kendisi iyi oynayıp takıma katkı yapsın. Bi katım brezilyadan oyuncu almadan önce şunu araştırıyor. Acaba burdaki iklime göre alışıp rahat oynayabilir mi , sallıyorum buranın havası yağmurlu ve çok rutubetli. O zaman Brezilya ülkesinde bu hava iklimine göre olan şehirlere bakıp burada oynamış oyuncuyu transfer ediyorlardı. Hangi takım unuttum. Değişik yöntemler bulunabilir. Sanırım paylaşılacak , oturup konuşulacak çok konu var. Herkesin , bütün teknik direktörlerin TFF ye görüşerini anlatmaları , karşılaştıkları sıkıntıları söylemeleri lazım. Bilmiyorum artık biz ancak taraftarız. İnan bana tuttuğum takım ikinci lige dahi düşse üzülmem, fanatik olduğum halde. Biz sevinmek için değil , sevdiğimiz için takımımızı tutanlardanız. Taraftarı çok kafaya takmayacak yönetim. Korkmasınlar kimse takımını değiştirmez. Sen doğru yolda olduğunu kanıtla göster. Varsın bu 10 sene sürsün. Bekleriz. İlerde biliyoruz ki çok daha başarılı olacağız. Gibi gibi. Benim düşüncelerim bu yönde.
@HapplyCalmDown 10 sene falan bekleyemeyiz! Zaten 20 senedir dünya kupasına gidelimiyoruz eğer bunun için 2034'ü bekleyeceksek ne anladım ben bu işten! :D
Serdar ve Rıdvan oyuna girince takım biraz kendine geldi, Norveç maçının nasıl heba edildiğini görmüştür herkes, Burak, Kenan, Hakan ve Caner gibi daha birçok oyuncunun milli takımda yeri yok, ben artık Norveç in puan kaybedeceğini düşünmüyorum. Bu saatten sonra süper top oynasak bile artık çok zor.
Önemli olan dünya kupasına katılıp katılmamakta değil, güzel oyun yok, maç seyir zevki vermiyor. Milli takım gibi devasa bir oyuncu havuzun var. Kotu oynayani kes dinlendir, formda olanı al, bu kadar zormu ben anlamıyorum. Hakan a Burak a falan yıllardır tahammül ediliyor. Bu oyuncular uyum sorunu falan yaşamaz hepsi Türkçe biliyor, kimse uyum sorunu falan demesin, halen daha takimcilik var milli takımda, buda o leş federasyon gidip yerine siyasetten tamamen bağımsız bir federasyon gelmeden olmaz.
İnsanoğlu aslında ne para ne sevgi ne kariyer ne şöhret ne de çevre ile sonsuza dek mutlu olabilecek bir yapıya sahiptir. Dış kaynaklardan gelebilecek bu mutluluklar sadece belirli bir zaman için insanı mutlu kılıyor. Kişi bu kaynakları elde ettiği zaman belirli bir dönem için kendini iyi hissediyor, ancak "alışma" dönemine girdiği andan itibaren bu iyilik hali hızla tükeniyor. Mutlu olma sanatının özü bu değildir. Gerçek mutluluk, kişinin her türlü olaya ve duruma karşı kendini pozitif tutarak mutlu hissedebilmesi halidir.
Şahsen maçı izlediğimi söyleyemem ama 90 8 de gol atıyorsak maç iyi geçmemiş demek ki , şimdi Şenol Güneş çok mu kart var yatıyordu hayır yine aynı oynatıyordu yeniliyordu kaybediyorduk yeni teknik direktör kunts adam ayağının tozuyla geldi berabere kaldı daha sonra bugün belki şansa bir galibiyet aldık ama tabii ben bu teknik direktörün kendini geliştireceğini inanıyorum Dünya kupası'na gidelim ya da gitmeyelim teknik direktörün 10 maç kredisi olmalı 10 maç sonra bu adam ne yapmış ne yapmamış konuşulur. Şimdi iki üç maçlık performans lan bu adamı beceriksiz milli takımı batırdı demekte aptallık olur diye düşünüyorum
4-5 maç 😅 bak ben diyorum min. 10 maç sen diyorsun 4-5 maç. Bunlar resmi maç olmak zorunda değil. eğer devamlılık istemiyorsan senin dediğin doğru eğer devamlılık istiyorsan benim dediğim doğru. Ayrıca bunlar maddi olarakta önemli 4-5 maç oynat sonra 3 m Euro at cebe git 😅 bı ara FB bu duruma düşmüştü 3-4 t. d e para veriyordu. Ya adam gibi sözleşme yapacaklar. 5 maç bu maçlardan min. 10 puan al diye yoksa fesh hakkı TFF de. Ama düzgün bir anlaşmada yapmazlar. Benim dediğim süreklilik
Resmi maç olmasa bile milli takımların yılda en fazla 3-4 kez toplanıyorlar yani o da 6-7 maç demek! Adam iyi hocaysa bu süre zarfında türkiye liglerini ve yabancı ülkede oynayan gurbetçileri ya kendi ya da ekibinden birileri izleyebilir... Eğer 4-5 maçta bir şey yapamazsa milli takım için doğru isim değil demektir! Sen şu anki sıkışık takvime bakma çünkü Kasım ayında milli takım ikinci olamazsa uzun süre resmi maç oynamayacak... Onun için milli takımlar kulüp takımlarına benzemez ve 10 maç demek en az 1 buçuk seneye denk gelir!
Bu sene milli ruh yok içimde futbolla ilgili. Yensin yenilsin banane, geçen gün norveçle 1 - 1 berabere bittiğine üzülmüştüm, keşke Norveç yenseydi. O gölü atmasada olurdu burakcık, yeni teknik direktöre üzülüyorum, morgdan futbolcu sürüyor sahaya, adamın işi harbi zor. Ölü gibi oynuyorlar, utanmasalar ellerine alıp atacaklar topu.
letonyayla ne zaman oynasak şans bizden yana hiç olmadı son anlarda adamlarda o kadar bal vardıki.. hele bir pozisyonda halil voleye kaltı adam son anda ayagıyla çıkardı.. neyseki son snaiyed eburak kendini yırrtıda penaldı oldu.. maalesef takım oyunu yok takımda lider yok oyun kurucu yok tek doğru şey canerin yerine rıdvan olmasıydı
Oyuncu değişiklikleri gelene kadar berbat bir oyun, sonrası da eh işte. Ama yine de mutlu etmeyi bildiler bütün olumsuzluklara rağmen. Burak Yılmaz 👑👑👑
Maçı seyretmedim ama bu başlıktan anladığım , ite kaka zorla yenmişiz demek ki. Hayırlısı olsun ne diyelim. Ben de futbol da fanatiğim ama başkasını ya da kendimi üzecek kadar kasmıyorum.
Dan dun topa vuran belki birine değerde gol olur diye topa vuran dikkat ettiyseniz top dedim çünkü bizimkller top oynuyor herkes top oynar ama herkes futbol oynayamaz
Bu galibiyet değil galibiyet City'nin Arsenale kurduğu ağır maç istatisliğidir Münihin Barçayı 8-0 yendiği maçtır galibiyey bu olsa olsa mahalle maçında atan kazanır gibi bir şeydi
Stefan kuntz cebelitarık'a karşı en az 2 forvetle çıkmalı ve gidişata göre 3 forvete geçmeli... Adamlar zaten orta sahayı geçemiyor ve bunlara karşı tek ön liberoyla oynamak lazım...
Yahu milletin cinsel hayatıyla ilgili neyin yorumunu yapacağım! :D Ben halimden memnunum, bu saatten sonra'da karı dırdırı çekemem! Zaten evli olanların geneli durumundan memnun değil 😂
Yok ya ne hapishanesi! Bu karı kız meselelerinde birazda şansın olması lazım ama o konuda hiç yanımda olmadı bende pek takmıyorum... Zaten bu saatten evlensem ne olacak, hergün dırdır vırvır 😂
Yeminle futboldan öyle soğumuşum skoru bile şimdi öğrendim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
İttire kaktira da olsa bu takım grubu ikici bitirip olay offlara katılacak. Bakın bu takıma neredeyse kimse guvenmiyorken bile ben ilk ikiye girecek dedim yine diyorum. Cebelitarık maçında averaji düzeltip son hafta Hollanda Norveç maçında ikinci olacağız. Derseniz ki takım iyi mi değil ama umut yuksek.
Maç 4 dakika uzatıldı ve golü 90+8'de penaltıdan attık! Yani ite kaka bir galibiyet değil adeta piyango galibiyeti gibi bir şey oldu! Bu oyunla falan karadağ'ı yenemeyiz...
Net gol pozisyonuna daha fazla girilmeliydi. Yoksa gol atan bi takim olamayiz. Onun disinda bu macta gercekten cok iyi hirsli ve mucadele eden bir tskimdik. Ben begendim. Ama dedigim net gol. pozisyonu uretemeyen bir takim bir ise yaramaz
Acik soylemek gerekirse ara ara. Bakyim toplam 30 dakka izlemisindir. Ama benim izledigim vakitlerde cok kosan mucadele eden bir takim vardi top kaybedildigindw bile hemen pren yapiptopu kazaniyorduk aferim lan dedim icimden. Macin genelinin boyle oldugunu dusundum ama bilemiycem.